Страница 80 от 119 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

+1
    И аз имам един 21" от 1988 г. ПЕРФЕКТНА МАШИНА! Картината му си е все така супер!!!

2.  

3. Todor123
    Guest

...

4. Тук е от
    Nov 2006

"В цветните CRT телевизори на Sony, произведени преди края на 1990 г. беше открит определен вътрешен компонент, който в някои случаи може да претърпи влошаване след многогодишно използване и в следствие на това да започне да прегрява. Това прегряване, в редки случаи, може да предизвика запалване на компонентите и да доведе до изгаряне на телевизора, както и потенциална щета на вещите в близост."

Абсолютно непрофесионален начин за голяма фирма като Sony (или беше, май?) да се превличат повече клиенти да си купят новите модели.
    След като над 20 г. са работели CRT-та (имам познати с корекомски 21" Сони-та от 1983 г. стерео!) и досега НИКОГА не са носени на сервиз, а да не говорим че картината е перфектна, което трудно бих казал за сегашните модели, как пък точно сега този "определен вътрешен компонент" ще започне да прегрява, че даже и да запали телевизора?
    Не е ли по-коректно след като сте открили, че този "определен вътрешен компонент" дава дефекти да информирате собствениците на споменатите модели да ги занесат в специализираните сервизи и да бъдат отремонтирани безплатно (както е при големите автомобилни фирми)?

В къщи имам две CRT телевизори на Sony (едното е 21'', купено 1992 г., а другото е 29'', купено 2005 г.,) и LCD от прехваления W5500, купен 2009 г. Дано LCD-то изкара поне колкото 29-инчовия! За това кое дистнционно е по удобно за работа и коя картина ми харесва повече няма да коментирам.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Аз съм на същото мнение може би бих добавил че, разчитат на това като си имал сони да си купиш пак интересна стратегия на фирмата но надали би била успешна в БЪЛГАРИЯ.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Аз не знам, защо изобщо сравнявате CRT и LCD телевизорите. И аз нямам оплаквания от стария ми кашон JVC, който и досега си работи без забележки, ама си е кашон.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

то да бяха само CRT телевизорите......има блу-рей....ресивъри.....

http://support.sony-europe.com/tvhc/...site=odw_bg_BG

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Според моето скромно мение от някогашните велики марки за домашна електроника останаха само Mitsubishi; Hitachi (няма ги в БГ за съжаление); Panasonic; Toshiba и Philips. Останалите или фалираха (Grundig, Akai, Telefunken, Nordmende, Finlux и някои станаха турски) или свалиха нивото и качеството - JVC и последните 5 години - Sony.
    Thomson бяха се слели с TCL, но оттогава почти 7 години нищо не се чува за тях. Току-що прочетох, че joint-venture се е провалил и са в процедура на банкрут!

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Според моето скромно мение от някогашните велики марки за домашна електроника останаха само Mitsubishi; Hitachi (няма ги в БГ за съжаление); Panasonic; Toshiba и Philips. Останалите или фалираха (Grundig, Akai, Telefunken, Nordmende, Finlux и някои станаха турски) или свалиха нивото и качеството - JVC и последните 5 години - Sony.
    Thomson бяха се слели с TCL, но оттогава почти 7 години нищо не се чува за тях. Току-що прочетох, че joint-venture се е провалил и са в процедура на банкрут!
    Интересно мнение!Прилича ми малко на мнението на министър Дянков за себе си/какъв учен от световна величина е и как бил по-голям икономист от Черепа/.Прочел си коментарите на 2-3-ма от този форум и се готов да ликвидираш едни компании и да величаеш други.Или може би от съобщението на Сони за вероятен проблем с 20 годишни телевизори правиш заключението за ниското ниво на качеството на тази марка.Ами по тази логика какво да кажем за Тойота, които изтеглиха 9 милиона леки автомобили за по-малко от 1 година в целия свят.Това е световен рекорд за цялата история на автомобилостроенето.Никой от специалистите или клиентите не си промени мнението за марката.Моето заключение е: никога не си притежавал електроника с марката "СОНИ" и затова не знаеш, че почти всички техни изделия са с перфектно качество.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

georgiii555, Сони никога не са били кой знае каква марка в потребителската електроника освен с тринитрона и няколко години в средния клас аудио /преди десетилетия/ и много малко на брой изключения. Сега са посредствена марка, по нищо не превъзхождаща който и да е друг потребител в тоя клас.
    И сега пак са добре. Преди 2-3-4 години бяха пълна скръб при телевизорите.
    Такова сляпо поклонение на която и да е марка си е чисто безумие в днешно време.

12. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    . . . И сега пак са добре. Преди 2-3-4 години бяха пълна скръб при телевизорите.. .
    В този ред на мисли, може ли да се каже, че примерно един SONY KDL-32EX700 е добър избор? Преди 2 години топ моделите на SONY ме разочароваха на SD.
    Сега изглежда има някакво подобрение, но остават спомените от мазането с което асоциирам моделите на тази марка.
    Питам, защото за кухнята ще избирам между Samsung C650, Panasonic D25 и Sony EX700.
    Ако се абстрахираме от цената, кой модел има най-добра картина, като се вземе предвид че ще се гледа основно телевизия /SD/, а помещението е светло?

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Избирай между Панасоника и Самсунга като ги сравниш на SD и държиш сметка , че панела на С650 е гланцов тоест по- отражателен. Ъгъла на гледане при D25 е най-добрия възможен поне за сега. Ако не ти е важен вградения през USB медия плеър в С650, като че ли Панасоника е по-добрия избор.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, за куня, където много често се гледа под ъгъл е важно модела да е добър по този показател, а точно Панасоника е такъв. Виж дали е с IPS-Alpha матрица за всеки случай.
    Иначе ЕХ700 не е лош модел, но аз не съм голям фен на LED моделите и бих ти препоръчал ЕХ500 пред него.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Според консултант в ТП,JVC са спрели производството на телевизори.Все още произвеждат автомобилна електроника ,видео камери,аудио и военна индустрия.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това не е добре. Имаха няколко доста сполучливи модела преди 1-2 години.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    JVC са спрели производството на телевизори.
    georgiii555,
    Ей затова ставаше въпрос, а не дали и колко мнения съм прочел във форума! Не знам защо си изтълкувал мнението ми по този начин? Аз бях луд фен на Sony, докато не се сблъсках с елементарни недомислици в техниката им среден клас.
    Много добре съм запознат с постиженията на фирмите и състоянието на продукцията им в момента. Основно от техническа литература и форуми за ремонти, а не само от потребителски такива. Просто отбелязах резултатите от наблщденията си в последните години.

Между другото Walkman на Sony (ако някой си спомня това име все още) е копирано от един английски изобретател, а злите езици говорят, че Trinitron кинескопа е руско изобретение. Подобна маска имаха Mitsubishi Electric - Dimondtron, която по моето скромно мнение беше по-добра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 119 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе