то трябва клип
Здравейте!
Има едно основно правило,че когато нещо работи не се пипа.Аз обаче го наруших.За какво иде реч?Имам тв Sony KDL40D3500AEP с цифрова тв от МСАТ.Гледах я без СТБ или КА модул,поради факта че в нашия град (Нова Загора) все още не е кодирана.Гложден от съмнения че може би не всички канали са излезнали,промених страната от България на Финландия.И цифровата бе до там.Пресканирах няколко пъти-бързо и пълно,върнах пак на България,РЕСЕТНАХ телевизора,настройките наново,ръчно въведох честотите и другите параметри-пак нищо.Аналоговата се хваща,но няма цифрова.Сигнал индикатора е празе и пише че няма сигнал.Има и нещо,което забелязах-преди в банера с информацията пишеше QAM AGS:33,а сега COFDM AGS:0.
Някой може ли да помогне?Благодаря предварително!
Някой има ли представа в промоцията на Техномаркет в момента на 40ЕХ500 дали се включва в цената 5 годишната гаранция или само залъгват? Не виждам друга причина да е на промоция след като той си е на тази цена от месец и половина. Днес така или иначе ще разбера де, но да питам по от рано.
Такааа. Вече съм собственик на 40EX700. Вързан към цифровата с CA модул. Обаче моя оператор има няколко канала, които са със сменено име и не отговарят на програмата, която върви по тях. За аналоговата видях, че може да слагам имена на каналите за да ги разпознавам. Обаче за цифровата я няма тази възможност. Информацията идва от оператора. Докато бях с техния применик, в него имаше възможност да ги преименувам. Има ли начин и СОНИ-то да се излъже по някакъв начин за да сменя името на програмата, че примерно Test Pattern не ми е много подходящо за ТВ1000 примерно.
Да попитам и за ъпдейта на firmware-а. Когато регистрирах телевизора в сайта на СОНИ ми каза, че има нов firmware. Изтеглих, сложих на флашката - телевизора каза че започва ъпдейт. Всичко мина много бързо, не изписа да има проблеми. Обаче в информацията за телевизора ми се струва, че пак е старата версия. Има ли вероятност да не е успял да се ъпдейтне, въпреки, че не каа да има проблеми?
И уж има обновяване по интернет, но нещо не се задейства. А нет има. Гледам youtube през тв-то.
Hi,Първоначално публикувано от venci79
Имам EX500 (100Hz, модел 2010) от няколко седмици и реших да го пробвам с 24p_demo клипчето постнато от lazarus18. Когато пишещата машина се движи от ляво на дясно се тресе, та се къса. Обаче има решение :-). Сменяш на режим Game и всичко тръгва идеално гладко. По принцип MotionFlow ми е на Normal в персоналните настройки и не се сетих да го дам на High, без да превключвам в Game режим, но съм почти сигурен че Game режима променя още нещо. Така или иначе - има решение. Предполагам, че хората на които не им тресе, просто случайно са пипнали правилната настройка (която и да е тя) :-). Нямах време да го чопля повече, така че само давам някакво решение без даже да имам реално обяснение на случая. Надявам се да съм помогнал.
joro, айде дай повече инфо. От къде пускаш файла, с какви настройки е съотетния плеър /резолюция, честота/, какви са ти настройките на MotionFlow в телевизора.
мисля че е това с гаранцията е номер и само ако си доплатиш ти е дават 5цата. т.е. по правилата на Гаранция+, което ако желаеш можеш да сториш с вс. един друг тв дори не на промоция!!!Първоначално публикувано от garyhobson
ps. а когато си пускате ЛАН кабела до тв-то не ви ли е страх от дефазиране (ако рутера и тв са в различни токови кръгове) респ. изпушване на тв?
Колега тоя клип от компютъра ли го пусна на ТВ и ако,то с какво.Аз също го свалих това демо но само звук без картина със КМР плеар.Първоначално публикувано от joro_abv
здравейте.нека някой да даде линк за смяна на Firmware стъпка по стъпка.доста теми прегледах но никаде не видях поне на Български език.а ако някой е сложил новия Firmware за SONY BRAVIA нека да сподели какви са промените.
joro_abv що не мога да го намеря тоз режим Game
Ами аз по принцип за моя ЕХ700 стана по следния начин. В сайта на Сони след като регистрирах телевизора, в поддръжка ми даде че има нова версия на софтуера. Свалих архива и го разархивирах. После копирах получената папка с файла вътре на флашка. Предварително се уверих, че тевизора работи с нея , като сложих няколко снимки и ги пунах да се въртят на ТВ-то.Първоначално публикувано от petrucci
След като копирах папката мушнах флашката в ТВ-ра, той изписа нещо от сорта ще се прави ъпдейт, копира съдържанието на файла. Загасна, мига, мига и се пусна пак. И това беше.
Колкото за гаранциите плащат се към 150-160 лв допълнително за гаранцията за 5 години. После трявба да те регистрират в сайта на Сони, пускат договор и фактура и те се прикачат към нормалната гаранция и важат само ако са заедно.
Колкото до помените пише подобрена работа с IPTV.
Пробвай в менюто Сцени.Първоначално публикувано от venci79
Дойде време и на мен да се похваля, от вчера съм собственик на 40ЕХ500. Много съм доволен. Искам да благодаря на всички, които си отделят от времето да помагат тук. След прекарани 5 месеца в чакане и четене вече съм сред щастливците останали доволни от избора си и се радвам че не избързах с 40W5500.
Мога да споделя опита си от пазара вчера. На първият, който ми разпечатаха в магазина на Цариградско (знаем кой е), му пуснах през флашката Burn in Images, които по принцип са за разработване на плазма, но аз ги ползвах за да му видя пикселите и подсветката при различни нива на сиво. При над 50% сиво ужасно се виждаха лампите отзад точно къде са, независимо от увеличаване и намаляване на подсветката (беше едва ли не като зебра екрана). Това при обикновен сигнал или филм няма как да се види. Съответно поисках друга запечатка и тя беше перфектна. Незнам как може да си позволяват сони да пробутват дефектни бройки но....сега тази ще отиде при някой друг който не е бил подготвен като мен. Затова всеки уважаващ се съфорумец от тук следва да бъде подготвен за да не му продават дефекти.
От тук нататък съм отворен да помагам и да отговарям на въпроси на всички интересуващи се от този модел.
PS 24p demo върви перфектно и през флашката и през HDMI от pc-то, независимо от режима на тв-то. Незнам какви настройки правите и как го гледате.
Отговарям на всички,
1. От flash памет, дитектно от USB-to на телевизора.
2. Ако няма Game, става и Спорт
Както казах - нямам много време тия дни, но ако държите ще запиша всички настройки в режима в който се възпроизвежда ок и ще ги постна тук.
Btw., garyhobson, точно пък перфектно не е най-точната дума. Съвсем не при всички настроки се плейва добре, да не говорим че ако го понапънеш малко в превъртане напред-назад, по някаква причина леко почва да дропва фреймове за 5-6 секунди и пак се оправя. Вярно рядко ... ама чак пък перфектно :-) :-) :-).
Нормално е да е леко накъсано движението, все пак е 24fps видеото. Не може да върви съвсем "мазно". И на кино като отидеш и там се забелязва че не са съвсем плавни движенията нали - условията са същите. Ако включиш MotionFlow вече не гледаш истинския филм както е направен от режисьора. Вече гледаш видео на 100 херца което за спорт е перфектно, но не и за филм.Първоначално публикувано от joro_abv
Прав си, че не при всички настройки е добре. И аз имам EX500 и плейнах клипчето от флашка...значи ако 100-те херца са изключени насича зверски и е доста неприятно. Когато включа 100-те херца, картината става абсолютно гладка и стаболна.Първоначално публикувано от joro_abv