Страница 56 от 119 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

venci79 не само ти и аз, а и още много-много хора които замениха тази марка с други и край на проблема. Наистина незнам на какво се дължи, но повярвай ми изтествано е и какво ли не бе направено, но този гаден проблем си остава. Пробвано и тъсено начин да се премахне на около 7-8 различни модели от последните 2-3 години. Не и не, тресе при тези определени ситуации на движение на видео материала. Само това ме възпира да се върна към SONY. Всичко е отлично до момента в който го забележиш и после край - побърквате до лудост и само смяната е решението. Жалко за моята любима марка телевизори!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

да добре нo моят е модел средата на 2009 а не 2,3 годишен.пробвал ли си с нов фирм.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Само във avforums темите за Сони са със около 200-300 хиляди поста. Как пък никой там не го е забелязал.
    Нека някой от вас двата да даже - пуснат е този файл, настройките на плеъра са такива и такива, тези на телевизора са едикакви си и на точно зададен момент /минута, секунди/ се вижда едикакво си.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    soon добре де чудното е че само аз и ти сме го забелязали тоз проблем.а има толкова много собствиници на сони.дане проблема да е в наще телевизори.пък и твоите са били старите модели на сони.нали уж в по-новите няма проблеми.garyhobson как се прави настроика на чистотата на опресняване на подавания сигнал.
    Аз не съм имал Сони, утре ще ходя да пазарувам. Иначе мога да ти кажа само при плейване на компютър как да си настроиш опресняването. В зависимост дали си с Нвидиа или Ати отиваш в техния контрол панел и настройваш рефреш рейта на монитора така че да пасва на видеото което пускаш. Т.е. ако е блу рей или двд го слагаш на 24хц, ако е рип в зависимост дали сорса е РАЛ или НТСЦ даваш съответно 50 или 60хц. При тези настройки би трябвало да не тресе. Както разбрах тресенето се получава при промяната на рефреш рейта от телевизора. Незнам отделно телевизора дали сам разпознава тея честоти или и той трябва да се пасне на входния сигнал.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 при едни и същи настройки на пуканката спрямо файла на филма или концерта и подаден същия този сигнал към SAMSUNG 46B652, 40B550, 46M86, PHILIPS 46PFL9704, 42PFL7603, 47PFL5404, PANASONIC 42V10, 42G10, 42G20 и още няколко модела на който е сравнявано това тресене липсва и движението е гладко.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пак ще питам, какво разбираш под тресене, кога се вижда, на целия образ или само на дадени обекти...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Всякога когато камерата прави бавно (и не толкова) движение от ляво на дясно и обратно, също и от долу на горе и обратно се вижда едно постоянно накъсване/насичане на цялата картина все едно прескача през кадър и тресе. При някои зумове. Изобщо не говорим за кино и режисьорски ефекти който допълнително насичат за драматизъм.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съжалявам, но според мен нещо сте объркали в настройките. Аз съм пробвал модели на Сони от W2000 до W5500 и си поддържат перфектно 24р без никакъв judder, за който ти говориш.
    Ето клип, който е перфектен за тест:
    http://search.data.bg/ready/9fd1dbd3.../24p_demo.m2ts

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 де да бяхме объркали. Говориш с равностоен и адекватен съфорумец. Това не е лично мнение по въпроса, а проблемен факт. Ти сигурно търсиш да се вижда дефекта през цялото време, но не е.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Само във avforums темите за Сони са със около 200-300 хиляди поста. Как пък никой там не го е забелязал.
    Нека някой от вас двата да даже - пуснат е този файл, настройките на плеъра са такива и такива, тези на телевизора са едикакви си и на точно зададен момент /минута, секунди/ се вижда едикакво си.
    аз точно това се чудя дали проблема не е в моят телевизор щото целият образ се тресе когато камерата проследява нещо за малко по-дълго време(над 2 секунди примерно) наляво надясно или нагоре и надолу всичките ми настроики на телевизора и HD плеъра са както ти ми каза но е факт че тресе дори и на цифровата кабелна.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

soon ДА НЕ Е проблема през цялото време а само когато камерата проследява даден обект при сравнително бавно движение на камерата и ако продължава проследяването повече от около 2 сек.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

venci79 моля нека сложим край на тази тема. Проблема (не е в твоя или на някой друг телевизор) и е факт и няма оправяне, а който не го забелязва си е направо щастливец или к....в.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

soon защо да слагаме краи на темата някои може да каже начин по които да се оправят нещата.аз мисля до края на седмицата да снимам насториките на плеъра и телевизора и после да снимам точно тресенето и ще го кача тук.пък и е мноого съмнително само двамата да го виждаме тоз проблем.но ти пък казваш че знаеш и други хора хм. с същият проблем.

17. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от avelion
    Хич не му мисли. Моята Toshiba у нас също има такъв луфт между матрицата и рамката и леко хлопча.На брат ми неговото LG същата работа.И всички сме го забелязали като бършеме прахта
    Мерси за отговора, успокоих се Сонито си хлопа, но имаме и Лг 32лг2100, там този проблем го няма, но пък Сонито от към картина и бързодействие е класи над Лг-то

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

ventci79, аз отдавна моля за клип да го видим това тресене защото аз наистина не съм виждал такъв проблем. Това обаче не значи, че го няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе