Страница 60 от 119 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2010

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Хора, имам Сони ЕХ500 и следния проблем - на 4:3 каналите картината леко се деформира в двата края (около 3-4 см), все едно се разтегля ... някой има ли реално обяснение за този ефект. До сега не съм имал 16:9 телевизор, така че въпроса може да е принципен, а не конкретно за този ТВ ... нямам идея. А да, и някои да има решение за уникално мършавите DivX субтитри :-) ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как да не се деформира. Как иначе ще наместиш обрз 4:3 във екран 16:9.
    Понеже СОни имат такъв Смарт режим, при който деформацията в центъра е по-малка за сметка на по-голяма в краищата.

4. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Няма как да не се деформира. Как иначе ще наместиш обрз 4:3 във екран 16:9.
    Понеже СОни имат такъв Смарт режим, при който деформацията в центъра е по-малка за сметка на по-голяма в краищата.
    Да-а-а, ясно че се сплескава ... въпросът беше защо не е линейно, ами видимо повече в края отколкото в средата, но ти ми даваш отговор и на истинския въпрос, така че мерси. Сега ако измислиш и нещо за субтитрите - цена няма да имаш :-D.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от joro_abv
    Да-а-а, ясно че се сплескава ... въпросът беше защо не е линейно, ами видимо повече в края отколкото в средата, но ти ми даваш отговор и на истинския въпрос, така че мерси. Сега ако измислиш и нещо за субтитрите - цена няма да имаш :-D.
    За субтитрите решението е елементарно - отделен HD плеър.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

наи-добрият вариянт.

7. Тук е от
    Apr 2010

М'да, то това ще стане, ама първо имам да купувам втори телевизор, аудио истории ... все доста ударни за бюджета неща, та рекох да ползвам к'вото има по-мързеливо през това време, ама явно няма да е - ще закачам лаптоп-а през HDMI и това ще е.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

Дайте съвет.
    Телевизора ми е директно свързан с кабел и CI модул. Моя доставчик в момента променя канали и добавя нови. Преди с приемника нямаше проблем - при сканиране добавяше новите канали в края на списъка и от там си ги слагах където искам или ги махах.
    Сега не знам може ли и как да постигна подобен резултат.
    Има ли начин да търся само определен канал, без да минавам през цялото сканиране. Защото тогава програмите се разбъркват идват както са от доставчика. А аз съм си ги подредил по определен начин, изтрил съм канали, който не ползвам и т.н. И дето се вика за една програма си отварям работа за над 1 час да преподреждам всичко на ново. Не виждам опция да запомня списъка с каналите. Остава ми ръчно да търся отделните програми. и Тях да ги слагам някъде.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здравейте отново.
    Искам да попитам, има ли възможност на Сони ЕХ500 да се пускат субтитри при плейване на M2TS файл?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Май на никакви файлове не може да се пускат субтитри.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от garyhobson
    Здравейте отново.
    Искам да попитам, има ли възможност на Сони ЕХ500 да се пускат субтитри при плейване на M2TS файл?
    Можеш, но само ако са вградени във файла.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от BugMaker
    Дайте съвет.
    Телевизора ми е директно свързан с кабел и CI модул. Моя доставчик в момента променя канали и добавя нови. Преди с приемника нямаше проблем - при сканиране добавяше новите канали в края на списъка и от там си ги слагах където искам или ги махах.
    Сега не знам може ли и как да постигна подобен резултат.
    Има ли начин да търся само определен канал, без да минавам през цялото сканиране. Защото тогава програмите се разбъркват идват както са от доставчика. А аз съм си ги подредил по определен начин, изтрил съм канали, който не ползвам и т.н. И дето се вика за една програма си отварям работа за над 1 час да преподреждам всичко на ново. Не виждам опция да запомня списъка с каналите. Остава ми ръчно да търся отделните програми. и Тях да ги слагам някъде.
    При автоматично сканиране така се получава програмите се разбъркват идват както са от доставчика.
    Трябва ръчно да сканираш по честотите, на които ти пускат нови канали (най-добре по всички носещи честоти - става за 5 мин). Така старата ти подредба си остава, а новите ги записва на края на списъка с поредна номерация. После само тях трябва да си подредиш. Вземи данните за ръчна настройка (QAM, SR, и честотите) от оператора.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Такаа по въпроса с тресенето при Сони какво се оказа.първо пробвах всякакви настроики на 52W5500 и HD плеър WD TV Live и тресенето си остана.Реших взех си WD TV Live и отидох в Зора там нямаше още новите филипс и самсунг и пробвах на EX500,EX700,X20 и финлукс на всички тресеше с изключени 100хц.финлукс няма опция за изключване на 100хц и менюто му е мноого глупаво по глупаво от на панасоника .Отидох в едно приятелче с наскоро закупен самсунг C650 и пак тресеше.такаа вече си помислих че е от HD плеър WD TV Live и решихме качихме филма на флашка и директно в самсунга- C650. какво ли?ми пак тресе.Направих клип с фото апарата но не се вижда добре.затова давам линк на филма и каде точно тресе.то на много места си тресе но там е наи-осезаемо.ще помоля soon да ми даде материала на които неговите сонита тресат да видя при мен как ще е и да пробва на филипса това филмче.ако се окаже че само филипс не тресе с изклучени 100хц веднага си вземам филипс.

https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=214302&hit=1 от 12,17минута до 13,10минута се тресът дървета,скали,полета... всичко отзад се къса да се тресе.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ще го видя и аз на тези кадри как се държи при мен плазмата.
    Само да попитам, WDTV Live как е настроен да вади сигнала - каква резолюция и Hz.?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ще го видя и аз на тези кадри как се държи при мен плазмата.
    Само да попитам, WDTV Live как е настроен да вади сигнала - каква резолюция и Hz.?
    ПРИ всякакви настроики тресе нo пак казвам и директно от флашката в - C650 пак тресе.
    1080p24hz 1080p60hz наи вече но сям пробвал и с всички останли и си тресе яко.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ще го погледна довечера, но ми се струва, че може би става въпрос за judder, записан на филма. Понякога движението на камерата, снимаща с 24 кад./сек. създава такъв ефект.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе