Страница 65 от 119 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

joro_abv, да не би да си открил калибрирани настройки на EX500, защото аз поне, не съм виждал. Все още няма и задоволително ревю на този модел, но скоро ще има.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

зДРАВЕЙТЕ! По повод тресенето при цитираната сцена от Властелинът и аз направих експеримент. Тв-то ми е Сони EX 700. НЕ забелязах дразнещо тресене, гледах сцената над 30 пъти при абсолютно всички различни настройки на ТВ-то и плеъра (Хюндай 110). При 12мин и 50 сек. до 12м. и 56сек. има леко разфокусирване на фона зад тримата бягащи, но не е тресене и не дразни. Просто фонът е много детайлен. Нямам забележки към тивито, освен това, че с мултимедиен плеър ДИВХ са с мнооого по-добро качесетво!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

m62 правилно си забелязал, че след като се оттървах от Сони проблема с тресенето и прескачането през кадър с новите ми телевизори вече не съществува. Имах Сонита - имах проблеми - разкарах Сонита и край на проблема. О-о-о ужас! Хем си плащаш като поп 3000-4000 лв. и си виновен, че ти тресът ангелите. Това е вече история от години, само че виждам как проблема си е останал при най-купуваните им модели.

5. VTL
    VTL е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

venci79 днес направих още няколко проби с филма на няколко компютъра, не на телевизор и там имаше леко насичане. Започвам да се замислям дали компресията не е направила тези дефекти в този участък. По високите класове ТВ се справят по добре с нещата и от там идва заблудата.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

emonm изключи ли режима игра и 100хц.щото и аз в зора пробвах Сони EX 700 на 100хц няма проблеми.но без тях си е същото като при мен.а мен лично много ме дразни това (леко разфокусирване на фона зад тримата бягащи)добре е чe все пак малко по малко хората започват да забелязват че има някакъв проблем.сега като ми остане време ще пробвам с друг плеър.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

VTL на повечето филми с го забелязвам тоз проблем при бавно движение на камерата незнам само как да го определа насичане или мазане но много ясно го виждам аз.като ми остане време ще пробвам с друг плеър дано там да е проблема.че да видиш тогава как ще му играя една брадва на тоз и ще се намажа с нещо от по-голям клас с по як чип (сигма ли беше).

8.  

9. VTL
    VTL е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

venci79 за да си на 100% сигурен дали е проблема в телевизора, трябва да го пробваш с Blu-ray. Не вярвам там да го направи този проблем.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Приятели аз съм пробвал с всичко налично към днешния ден: блурей и мултимедиен плеър (А-110) по HDMI и резултата е коментирания. Проблема не е във файлове и компресации или плеърите. При Сони само на Z5500 не съм го забелязвал на всичко под високия клас ... оле-ле. Ама, ней се, карай да върви. Ще се опитвате да не му обръщате внимание. То добре, че 90% от хората изобщо не са в час!!!

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от VTL
    venci79 днес направих още няколко проби с филма на няколко компютъра, не на телевизор и там имаше леко насичане. Започвам да се замислям дали компресията не е направила тези дефекти в този участък. По високите класове ТВ се справят по добре с нещата и от там идва заблудата.
    На монитора от компютър не е показателно. Мониторите работят на 60Hz и се налага прекадриране, което неминуемо води до проблеми.
    Най-добре засега се справят модели, които поддържат технология 4:4 и 5:5 pulldown и при източник филм минават в режим 96/120Hz. Тогава двженията са най-плавни без употребата на 100/200Hz. Засега това съм го виждал само в Panasonic след 2009 и някои LG.

12. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    joro_abv, да не би да си открил калибрирани настройки на EX500, защото аз поне, не съм виждал. Все още няма и задоволително ревю на този модел, но скоро ще има.
    :-) Точо това казвам - убих се да търся и не съм. За това писах на тоя от hdtvtest.co.uk да постне на ЕХ400 от ревю то, та да пробвам с тях. Все пак са подобни, CCFL и т.н.

13. VTL
    VTL е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

lazarus18 към телевизора подавам сигнал от компютъра също 60Hz.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от joro_abv
    М'да. Този сайт е буквално reference за ревюта. Макар че малко фенове на плазмите си падат, каквото съм чел при тях и после съм го видял - доста са обективни. И му писах на пича да постне и калибрираните настройки. Каза че ще попита, каквото и да ознчава това. Аз съм с EX500, но смятам че и за нас, собствениците на ЕХ500 ще е полезно. Голям зор се оказа това да намеря калибрирани настройки.
    още един глас за настройки на ex500.каде не търсих но не намерих точните настройки за модела.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма такова нещо като точни настройки. Или по-точно има, но са за конктретната бройка и условия на гледане.
    Настройките са различни за цифрова ТВ, ДВД, BD, компютър и зависят от конктретните уреди.
    Написал съм тема как сами да се справите. Почетете малко, свалете си нужните дискове и си ги настройте сами. Ще е по-добре отколкото да разчитате на готови такива със съмнителен резултат.

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Няма такова нещо като точни настройки. Или по-точно има, но са за конктретната бройка и условия на гледане.
    Настройките са различни за цифрова ТВ, ДВД, BD, компютър и зависят от конктретните уреди....
    Мда, ама няма кой да ти пусне калибровъчен сигнал по аналогова или цифрова ТВ. Можеш да използваш калибровъчен ДВД диск ПРЕЗ аналогов (SCART, Component - сравнително лош избор, става и за цифрова телевизия, ползвана чрез приемник без цифров изход- засега преобладаващата ситуация у нас) или цифров HDMI вход (правилен избор), или Blu-Ray калибровъчен диск ПРЕЗ HDMI вход или компютърно генерирани калибровъчни картини ПРЕЗ аналогов или USB вход (лош избор) или през HDMI вход (правилен избор)... Бъдещето, дето се задава със страшна сила, е все цифрово, та даже и навява четирикратно (засега) по-големи от сегашните резолюции... Така че...

18. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Настройките са различни за цифрова ТВ, ДВД, BD, компютър и зависят от конктретните уреди.
    Написал съм тема как сами да се справите. Почетете малко, свалете си нужните дискове и си ги настройте сами. Ще е по-добре отколкото да разчитате на готови такива със съмнителен резултат.
    може ли някакъв линк до темата да пуснеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 17:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 08:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 19:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 15:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 13:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе