Страница 63 от 119 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

root666 ти казваш го забеляза това тресене на филипс а от каде му подаваше сигнал таи малко повечко инфо какво от каде как?

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Филипс продължават да слагат в 5 серия същият процесор от миналата година -Pixel Plus HD . Миналогодишните модели( моделите които имат медия плеър) насичаха през USB после май с някакв нов фърмуер пооправиха нещата.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Не съм го пробвал аз на Филипс - просто в ТМ на всички Филипси вървеше ХД видео с една азиатска девойка и отзад едни палми и градини. В момента в който камерата започна да се движи около девойката, на 5-та серия се започна едно ужасно тресене - до нея беше 47-ца мисля от 7-ма серия и на нея такова нещо нямаше. И тъй като тогава събраните пари ми стигаха само за 42-ка 5-та серия, си ги прибрах в джобчето и си отидох вкъщи. Даже се навих на 7-ма серия, но тогава 42-ката струваше 1800 лева, и аз докато събера парите, те се бяха изчерпали вече. След това отидох да взимам Б650, но беше останала само мостра и ми предложиха да ми изтеглят от другите магазини, но тъкмо бяха дошли Ц650 и ми хареса и взех него.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    И аз реших да пробвам за това тресене моята плазма , вижда се това негладко вървене на кадъра зад хората които бягат по скалите, но същото се вижда и на монитора, струва ми се че това си е от филма.
    Това е от функцията "24 Pic True Cinema"

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Имам едно тестово клипче на Филипс за движение - идеята е един снайперист гледа през оптиката и при движение на снайпера картината се движи от ляво на дясно,дясно - ляво, горе - долу, долу - горе.С една дума- по хоризонтал и вертикал(Всички посоки).На този клип съм тествал сони,филипс,лг. Най- гладка е картината на филипс(но само на девета серия). При другите марки(както и филипси под 9-та серия) се забелязва засичане, като: ако телевизора не е 100хц силно замазва задния фон и тресе много на често. Дори да е 100хц пак насича но по рядко, само филипс 9-та се справя,като и при нея се случва да насече но веднага влиза в режим. По едно време си мислех,че този клип на филипс е направен само за 9-та серия(с рекламна цел) и затова само той се справя, ама това съм го забелязвал и на други видео материали.Въпроса е един, с включени 100хц и натурал мошън на някои хора картината им става нереална.А според мен тогава си е най реална, но не по режисорския поглед - всеки го усеща по различен начин.Така,че съм склонен да вярвам на някои, че има омазване и тресене дори при 100хц тв - та. Това,че са 100хц в никой случай не означава, че се справят еднакво с определено видео,като това в случая е направено именно да изтормози телевизора докрай.

п.п. Да уточня - това е сравнение на миналогодишните модели.Някои от тази година също ги видях и не ме впечатлиха с някакъв напредък.Не съм пробвал на този клип новите 200хц на сони(ама до края на месеца няма и да ги пробвам - отпуск )

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е идеята картината да е реална, а такава каквато е заснета. Утре ако пуснат система, която да прави анимацията като игрално кино пак ли да я ползваме?
    Идеята на хубавите телевизори е да пренесат киното у дома пък не съм видял в кино-залата да ползват 100Hz, Natural Motion и други "екстри".
    Качи го някъде това клипче да го видим и при нас как е.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не е идеята картината да е реална, а такава каквато е заснета. Утре ако пуснат система, която да прави анимацията като игрално кино пак ли да я ползваме?
    Идеята на хубавите телевизори е да пренесат киното у дома пък не съм видял в кино-залата да ползват 100Hz, Natural Motion и други "екстри".
    Качи го някъде това клипче да го видим и при нас как е.
    Напълно съм съгласен с теб, затова и не съм краен в оценките си, всеки да си решава за себе си.
    Като казах "имам" клип ви заблудих малко.Клипа ми е качен от представител на филипс на ХД генератор(служебен), който го ъбдейтна посредством флашка.Нямам го лично вкъщи.Мисля,че не може да се свали обратно на флашка.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Под judder се разбират 2 неща. Едното си е стандартния judder, който идва от ниския брой кадри при заснемането на филма. При бързи движения се усеща липсата на информация. Понякога при заснемането и движението на камерата с определена скорост може да се получи неприятно насичане. Операторите знаят как да го избегнат, но често се забелязва при снимане на аматьорски клипчета с новите HD камери с 24р опция.
    Другия тип judder е за който аз говоря и идва от неправилното конвертиране на кадрите и се изразява в неравномерно движение на обектите. Много лесно се вижда на филналните надписи на филма. Буквите подскачат на всяка една секунда. Също се наблюдава и при бавни панорамни сцени.
    Във връзка с този пост и клипчето за което говоря може и да заблуждавам.В смисъл, че ХД грнератора може да се настройва - резолюция ,24p, ako не се лъжа.Отделно трябва да погледна и информация за клипа.Защото генератора съм го пуснал на 720p иначе някои тв - та, ниски класове спират.Ще трябва да си поиграя с генератора малко, само, че това ще стане другия месец.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз имам някакви съмнения относно тоя генератор, който ползват за моделите на Филипс на Цариградско шосе. Там се наблюдават много странни ситуации с картината, които не съм постигал с друг плеър. Някои модели се скъсват да насичат без логични причини.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И аз това се чудя

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Има нещо гнило около този клип ,защото с него насичат и плазмите на Панасоник от G10 серията ?!?! А Филипсите от 7-ма серия нагоре нямат проблем ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2009

наблюдавал съм същото нещо с рекламен диск на Philips

Philips 7-ма серия и нагоре нямаха проблем както и LH5000, W5500 насичаше а при G10 резултата е трагичен

Няма логика плазмите G10 да насичат при тях дават видео резолюция 1080 линии

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Явно проблема е в неспособноста на видеопроцесора да обработи сигнала при леко падане на битрейта. Не успява да компенсира и за това насича картината.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

е добре де нали BRAVIA ENGINE 3 е с достатачно ДОБЪР и достатачно запас щом даже и всички нови сонита 2010 пак са BE3?

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    е добре де нали BRAVIA ENGINE 3 е с достатачно ДОБЪР и достатачно запас щом даже и всички нови сонита 2010 пак са BE3?
    Дали е така, или икономия - по скоро второто.Нали се сещаш,, че разработката на нов качествен процесор струва много пари. Жалкото, е че сони винаги са търсили иновацията,нали всеки нов сезон техниката се развива, ама явно тази криза изисква прагматизъм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе