root666 ти казваш го забеляза това тресене на филипс а от каде му подаваше сигнал таи малко повечко инфо какво от каде как?
root666 ти казваш го забеляза това тресене на филипс а от каде му подаваше сигнал таи малко повечко инфо какво от каде как?
Филипс продължават да слагат в 5 серия същият процесор от миналата година -Pixel Plus HD . Миналогодишните модели( моделите които имат медия плеър) насичаха през USB после май с някакв нов фърмуер пооправиха нещата.
Не съм го пробвал аз на Филипс - просто в ТМ на всички Филипси вървеше ХД видео с една азиатска девойка и отзад едни палми и градини. В момента в който камерата започна да се движи около девойката, на 5-та серия се започна едно ужасно тресене - до нея беше 47-ца мисля от 7-ма серия и на нея такова нещо нямаше. И тъй като тогава събраните пари ми стигаха само за 42-ка 5-та серия, си ги прибрах в джобчето и си отидох вкъщи. Даже се навих на 7-ма серия, но тогава 42-ката струваше 1800 лева, и аз докато събера парите, те се бяха изчерпали вече. След това отидох да взимам Б650, но беше останала само мостра и ми предложиха да ми изтеглят от другите магазини, но тъкмо бяха дошли Ц650 и ми хареса и взех него.
Това е от функцията "24 Pic True Cinema"Първоначално публикувано от ivan1
Имам едно тестово клипче на Филипс за движение - идеята е един снайперист гледа през оптиката и при движение на снайпера картината се движи от ляво на дясно,дясно - ляво, горе - долу, долу - горе.С една дума- по хоризонтал и вертикал(Всички посоки).На този клип съм тествал сони,филипс,лг. Най- гладка е картината на филипс(но само на девета серия). При другите марки(както и филипси под 9-та серия) се забелязва засичане, като: ако телевизора не е 100хц силно замазва задния фон и тресе много на често. Дори да е 100хц пак насича но по рядко, само филипс 9-та се справя,като и при нея се случва да насече но веднага влиза в режим. По едно време си мислех,че този клип на филипс е направен само за 9-та серия(с рекламна цел) и затова само той се справя, ама това съм го забелязвал и на други видео материали.Въпроса е един, с включени 100хц и натурал мошън на някои хора картината им става нереална.А според мен тогава си е най реална, но не по режисорския поглед - всеки го усеща по различен начин.Така,че съм склонен да вярвам на някои, че има омазване и тресене дори при 100хц тв - та. Това,че са 100хц в никой случай не означава, че се справят еднакво с определено видео,като това в случая е направено именно да изтормози телевизора докрай.
п.п. Да уточня - това е сравнение на миналогодишните модели.Някои от тази година също ги видях и не ме впечатлиха с някакъв напредък.Не съм пробвал на този клип новите 200хц на сони(ама до края на месеца няма и да ги пробвам - отпуск![]()
![]()
![]()
![]()
)
Не е идеята картината да е реална, а такава каквато е заснета. Утре ако пуснат система, която да прави анимацията като игрално кино пак ли да я ползваме?
Идеята на хубавите телевизори е да пренесат киното у дома пък не съм видял в кино-залата да ползват 100Hz, Natural Motion и други "екстри".
Качи го някъде това клипче да го видим и при нас как е.
Напълно съм съгласен с теб, затова и не съм краен в оценките си, всеки да си решава за себе си.Първоначално публикувано от lazarus18
Като казах "имам" клип ви заблудих малко.Клипа ми е качен от представител на филипс на ХД генератор(служебен), който го ъбдейтна посредством флашка.Нямам го лично вкъщи.Мисля,че не може да се свали обратно на флашка.
Във връзка с този пост и клипчето за което говоря може и да заблуждавам.В смисъл, че ХД грнератора може да се настройва - резолюция ,24p, ako не се лъжа.Отделно трябва да погледна и информация за клипа.Защото генератора съм го пуснал на 720p иначе някои тв - та, ниски класове спират.Ще трябва да си поиграя с генератора малко, само, че това ще стане другия месец.Първоначално публикувано от lazarus18
Аз имам някакви съмнения относно тоя генератор, който ползват за моделите на Филипс на Цариградско шосе. Там се наблюдават много странни ситуации с картината, които не съм постигал с друг плеър. Някои модели се скъсват да насичат без логични причини.
Има нещо гнило около този клип ,защото с него насичат и плазмите на Панасоник от G10 серията ?!?! А Филипсите от 7-ма серия нагоре нямат проблем ...
наблюдавал съм същото нещо с рекламен диск на Philips
Philips 7-ма серия и нагоре нямаха проблем както и LH5000, W5500 насичаше а при G10 резултата е трагичен![]()
Няма логика плазмите G10 да насичат при тях дават видео резолюция 1080 линии
Явно проблема е в неспособноста на видеопроцесора да обработи сигнала при леко падане на битрейта. Не успява да компенсира и за това насича картината.
е добре де нали BRAVIA ENGINE 3 е с достатачно ДОБЪР и достатачно запас щом даже и всички нови сонита 2010 пак са BE3?
Дали е така, или икономия - по скоро второто.Нали се сещаш,, че разработката на нов качествен процесор струва много пари. Жалкото, е че сони винаги са търсили иновацията,нали всеки нов сезон техниката се развива, ама явно тази криза изисква прагматизъм.Първоначално публикувано от venci79