Страница 81 от 119 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от bandev
    "В цветните CRT телевизори на Sony, произведени преди края на 1990 г. беше открит определен вътрешен компонент, който в някои случаи може да претърпи влошаване след многогодишно използване и в следствие на това да започне да прегрява. Това прегряване, в редки случаи, може да предизвика запалване на компонентите и да доведе до изгаряне на телевизора, както и потенциална щета на вещите в близост."

Абсолютно непрофесионален начин за голяма фирма като Sony (или беше, май?) да се превличат повече клиенти да си купят новите модели.
    След като над 20 г. са работели CRT-та (имам познати с корекомски 21" Сони-та от 1983 г. стерео!) и досега НИКОГА не са носени на сервиз, а да не говорим че картината е перфектна, което трудно бих казал за сегашните модели, как пък точно сега този "определен вътрешен компонент" ще започне да прегрява, че даже и да запали телевизора?
    Не е ли по-коректно след като сте открили, че този "определен вътрешен компонент" дава дефекти да информирате собствениците на споменатите модели да ги занесат в специализираните сервизи и да бъдат отремонтирани безплатно (както е при големите автомобилни фирми)?

В къщи имам две CRT телевизори на Sony (едното е 21'', купено 1992 г., а другото е 29'', купено 2005 г.,) и LCD от прехваления W5500, купен 2009 г. Дано LCD-то изкара поне колкото 29-инчовия! За това кое дистнционно е по удобно за работа и коя картина ми харесва повече няма да коментирам.

В климатици, лаптопи и всякаква техника се натрупва прах през годините, който ако не се почиства редовно поне веднъж на 4- 5 години води до греене на част от електронните компоненти, тъй като образува т.нар. "кече" най -вече там където има движение на въздуха и на отворите предназначени за вентилация и охлаждане.

Нормално е не мислите ли? Така че, чистете си телевизорите от прах

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

В този ред на мисли бих добавил за тези които живеят на по влажен климат (морето) кадето живея и аз че, рискът е още по голям заради овлажняването на прахоляка.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    georgiii555,
    Аз бях луд фен на Sony, докато не се сблъсках с елементарни недомислици в техниката им среден клас.
    Много добре съм запознат с постиженията на фирмите и състоянието на продукцията им в момента. Между другото Walkman на Sony (ако някой си спомня това име все още) е копирано от един английски изобретател, а злите езици говорят, че Trinitron кинескопа е руско изобретение. Подобна маска имаха Mitsubishi Electric - Dimondtron, която по моето скромно мнение беше по-добра.
    Напиши повече подробности за тези недомислици в техниката

5. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=8772
    това май си заслужава сумата,,,има ли тестове или собственици?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Заслужава? 3600 лв. за 40 инча телевизор през 2010 година ми звучи нелепо.
    Трябва да се види с какво е подобрена технологията на подсветката, но предвид факта, че отново е EdgeLED не ми вдъхва много доверие.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

hristoslav2,
    - Най-фрапиращото за мен беше, че почти всичките им лазерни механизми CD/DVD много бързо сдаваха багажа. Последно подарих едно DVD и за 8 месеца нормална експлоатация (2-4ч. макс на седмица) оптиката се спомина. Добре, че беше в гаранция! Корекцията на грешките при четене от диска е под средното ниво и това не е само мое мнение. Орязаха изходите на плеерите и оставиха само по един SCART и SPDIF optical. В плеерите от нисък и среден клас на чипсетовете пише SONY, обаче нямат нищо общо с картината и звука от преди 4-5 години. Руснаците подозираха, че им ги правят Mediatek.
    За кинескопните телевизори от HD серията им - бяха пълни сервизите с TV с повредени платки за 100Hz и DNM (motion compensation). Студени спойки, отлепени пътечки и т.н. масово за европейските модели. За долните серии - всички екстри бяха премахнати, при положение, че шаситата и процесорите, монтирани в тях ги поддържаха. При това се продаваха на доста солени цени!
    - За LCD моделите тук е написано доста и не смятам да разводнявам темата. Откакто се отказаха от плазмената технология и особено след споразуменията със Samsung нещата ми се струва, че тръгнаха назад. Едно време Sony и Philips съвместно създаваха технологиите и пишеха стандартите, но по неизвестни за мен причини вече не работят заедно.
    - Относно аудио техниката - само ES серията им заслужава внимание. Тествал съм при еднакви условия едни и същи класове Pioneer, Sony QS и Technics CD и DVD players. Резултатът не беше в полза на Sony, освен за DVD player на Pioneer с mediatek chipset.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ех,какъв плеър 7-ца на Sony ES си взех, от далечната 88г.Ако можеше "модерният" ми тв Sony Е-серия да работеше така качествено...Мечти,мечти...Вярно ,че е по-евтин от плеъра,ама все пак?!
    Много е лошо,когато ти се намесват счетоводители.Като не отделяш и за развойна дейност,се превръщаш в чиста ширпотреба.В последните години,освен Blu-Ray/който е съвместна разработка с Шарп/,нищо не са измислили.Не само Корейците ,ами и Китайците ще ги изпреварят.Последните пък имат и програма до 2012г.,80% от технологичната продукция да е собствена разработка/срещу 30% сега/.И отделят някакви си там 2% от БВП.Ама ,какво да ги правиш...Като си нямат Дянков да им каже,как със свиване на разходите може да се излиза от криза?!Тръгнали да доизграждат ЖП-линията,която да свърже изостаналият Изток с напредналия Запад?!Да им се чуди човек що се бъхтат,като могат да си направят данъчна реформа,с която да си блокират данъчната система,респ. данъчните приходи и гордо да се бият в гърдите и да се хвалят,че са излезли от кризата.Е, нямат си гении...Те се раждат само по-нашите ширини.Затова сме все Велики и не можем да се разберем със съседите-щото и те са Велики...
    Не случайно,на Хай-фи изложението,можеха да се видят чисто Китайски фирми.До няколко години ще търсим техника на която да пише Made In China или пък Made For China...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgiii555
    Ами по тази логика какво да кажем за Тойота, които изтеглиха 9 милиона леки автомобили за по-малко от 1 година в целия свят.Това е световен рекорд за цялата история на автомобилостроенето.Никой от специалистите или клиентите не си промени мнението за марката.Моето заключение е: никога не си притежавал електроника с марката "СОНИ" и затова не знаеш, че почти всички техни изделия са с перфектно качество.
    Ами по тази логика и SONY да си бяха изтеглили ТВ-тата за ремонт, както направи TOYOTA (без съмнение голяма компания). Тогава никой нямаше да си развали мнението за Sony.
    Как ти звучи: "поради възможен технически проблем с автомобили произведени преди 2000 г. е възможна повреда и евентуално запалване. Моля върнете ги в пунктовете за рециклиране, а ние ще ги вземем безплатно"

11. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Заслужава? 3600 лв. за 40 инча телевизор през 2010 година ми звучи нелепо.
    Трябва да се види с какво е подобрена технологията на подсветката, но предвид факта, че отново е EdgeLED не ми вдъхва много доверие.
    ЛазиІ8,за тези лабораторни тестови изпълнения едва ли ги боли лангата некой!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    georgiii555, Сони никога не са били кой знае каква марка в потребителската електроника освен с тринитрона и няколко години в средния клас аудио /преди десетилетия/ и много малко на брой изключения. Сега са посредствена марка, по нищо не превъзхождаща който и да е друг потребител в тоя клас.
    И сега пак са добре. Преди 2-3-4 години бяха пълна скръб при телевизорите.
    Такова сляпо поклонение на която и да е марка си е чисто безумие в днешно време.
    Не знам,не съм чак такъв специалист,но знам, че около 80% от професионалната видео-техника /камери,монитори,записващи устройсрва/в света е СОНИ.Камерите от световното първенство също са Сони,както и тези,излъчващи в 3D.Дори камерите на Корейската /Южна/ държавна телевизия са Сони.На въпроса ми към оператора защо работи със Сони, а не със Самсунг например,той се учуди на въпроса ми и отговори-"Защото са най-добри"!

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    georgiii555,

Между другото Walkman на Sony (ако някой си спомня това име все още) е копирано от един английски изобретател, а злите езици говорят, че Trinitron кинескопа е руско изобретение. Подобна маска имаха Mitsubishi Electric - Dimondtron, която по моето скромно мнение беше по-добра.
    Руско изобретение е танка Т-34.Всичко друго,дори и АК-47 е откраднато от руснаците.Те още не могат нормален черно-бял ТВ с кинескоп да направят, а ти ми говориш за "Тринитрон".Между другото "Тринитрон" не беше само маската на кинескопа, а и самата му форма.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Това ,че правят хубава професионална техника не ознава ,че по магазините за масовите клиенти не продават стока с друго качество.....
    Едното не пречи на другото, а точно за това хора като теб мислят така. Нищо лично . Някога изкарах около 10,15 дни с една демонстрационна обиколка на Сони и мнението ми се гради на това което видях и чух там .

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от georgiii555
    Не знам,не съм чак такъв специалист,но знам, че около 80% от професионалната видео-техника /камери,монитори,записващи устройсрва/в света е СОНИ.Камерите от световното първенство също са Сони,както и тези,излъчващи в 3D.Дори камерите на Корейската /Южна/ държавна телевизия са Сони.На въпроса ми към оператора защо работи със Сони, а не със Самсунг например,той се учуди на въпроса ми и отговори-"Защото са най-добри"!
    Айде върни се пак на поста ми и го прочети пак. Обърни внимание на думите "потребителската електроника".
    Това за професионалната техника на Сони е лафа на всяко Сони групи.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2001

Здравейте,
    преди 2 дена си купих Sony KDL-32EX402, който е FULL HD. Специално купих нова видео карта ATI HD 5450 имаща вече изход HDMI. Предложиха ми и кабел HDMI ужким на Sony 1.5m за 12 лв. През тези 2 дена се боря, преинсталирах Win7, сложих си му драйвърите идваща с видео картата направени за Win7 и както гледамфилми на Full HD изведнъж LCD TV пресветка и дава розова картина. Като дам видео сигнала да си бъде към монитора ми и после отново към TV, всичко се оправя за 4-5 мин и пак розово. Премахнах всичките налични тонколони далече. Свалих и компютъра максимално надолу и сега върху бюрото ми е само монитора и на 1,5 педя отгоре на стойка е телевизора. Днеска се обадих в сервиза на Сони за съвет, казаха ми това за тонколоните. Сега ги няма, нощната лампа на бюрото ли остава да е магнит, или hdmi кабела да не е читав? Вие какво мислите? Благодаря.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Има начин , който със сигурност може да те ориентира .Лошо ,че е за техници. става дума за влизане в сервизното меню и записване на грешките и после ровене нета и ходене по познати техници за съвет . другия е свързан с смени на кабела , после видеокартата . накрая телевизор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 119 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе