Да,направен е въз основа на съхранявани в Ермитажа и откраднати по времето на Иван Грозни чертежи на Леонардо да Винчи,които той е направил по скални рисунки от пещерата Магурата!Първоначално публикувано от georgiii555
![]()
Да,направен е въз основа на съхранявани в Ермитажа и откраднати по времето на Иван Грозни чертежи на Леонардо да Винчи,които той е направил по скални рисунки от пещерата Магурата!Първоначално публикувано от georgiii555
![]()
Проблема според мен е в настройките на видеокартата. Пусни на същият HDMI вход на телевизора сигнал от друг източник и пиши как е. Почти 100% съм сигурен ,че няма да имаш този проблем.Първоначално публикувано от svetliof
harvi5Първоначално публикувано от harvi5
АК47 е копие на германският автомат Sturmgewer /Щурмгевер/ който е изобретен от германски инженери през 1941г ,но поради бюрократични причини е пуснат в производство чак през есента на 1944г -твърде късно за да промени какавото и да било във хода на войната. Калашников само променя дизайна на капака и пълнителя.
Погледай малко архивни кадри от войната снимани след септември 1944г и ще се учудиш с какво стрелят някои германски войници...
harvi5
АК47 е копие на германският автомат Sturmgewer /Щурмгевер/ който е изобретен от германски инженери през 1941г ,но поради бюрократични причини е пуснат в производство чак през есента на 1944г -твърде късно за да промени какавото и да било във хода на войната. Калашников само променя дизайна на капака и пълнителя.
Погледай малко архивни кадри от войната снимани след септември 1944г и ще се учудиш с какво стрелят някои германски войници...
[/quote]
Точно така е.Наскоро даваха и филм по Дискавъри /поне така си мисля/за оръжията.Поръчан е от немските генерали,които искали да съчатаят точността на определена пушка със скоростта на изстрелите на автоматично оръжие,на което пък му липсвала точност.
Много интересно се заформи темата. У-ау!
То най-добре да вземем един АК-47 и гръмним Сони за нанесени морални щети и заблуда в последните години ..........................![]()
Това, ако е оригинален кабел на Sony, аз съм трамвай. Според мен, проблемите ти идват точно от него. Вземи изхвърли тоя боклук и си вземи свестен кабел. Ако държиш да е на Sony, ще трябва да се изръсиш доста повече. Ето ти една справка за цените на техните кабели: http://www.dekom.bg/?page=product_ty...15bd9c593425a4Първоначално публикувано от svetliof
Не е от кабела,най вероятно е от слабия им процесор,като му се пусне 1920х1080р работи 10-15м и се претоварва това си е проблем на базовия модел на Сони и не само ниския клас на Панасоник от миналата година не поддържаше 1080р от комп.и не вадеше никаква картина, намали резолюцията от видео картата може и да стане или върни тв-то доплати за ех500 или си вземи което и де е LG ако държиш да гледаш 1080р през компа,а и по добре ще ти работят на кабелна.Не си купувайте евтини модели на Сони,Панасоник и Филипс не разчитайте на надписа и че той ви гарантира добро качество и функционалност напротив LG и предполагам Самсунг (до преди 2-3 години всичко им беше много зле сега не знам може и да са се пооправили) предлагат доста по добри модели в ниския и средния ценови клас като качество на картина и възможности.Първоначално публикувано от svetliof
Няма как процесора на телевизора да се тормози от 1080р ако това се опитваш да кажеш. На телевизора му е все едно дали компютър или плеър му ги подава.
\Първоначално публикувано от georgiii555
Да ,но Михаил Калашников си поживя за сметка на труда на германските инженери.....При всяко посещение извън границите на ***** само дето не му целуваха задника на този плагиат /нашият президент също- то не бяха ордени и медали/ ***** натрупа няколко стотин милиона долара печалба от продажбата без даже да плати за правата за производство на германците...Ама то да беше само АК47 - още колко неща откраднаха и копираха......
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%9A-47
http://world.guns.ru/assault/as01-e.htm
Айде сега - руснаците копирали и откраднали! А тъпите янки не са, така ли?
Ама не са могли да ползват откритията на немците, въпреки, че цялата документация и заводът в Австрия за Фау са изнесли. Даже Вернер фон Браун с повечето му специалисти са били при тях. Резултатът - руснаците първи в Космоса.
"Жълтите" да не би да са изобретили атомната бомба или топлата вода? Крали са за световно от Fairchild, която е изнесла производството си на транзистори в Япония през 50-те. Всяка корпорация, да не напиша фабрика си има отдел за промишлен шпионаж, а нашите "умни глави" закриха управлението на ДС, отговарящо за икономическото разузнаване.
Историята е пълна с "крадени" патенти, за които е трудно да се докаже, че са копирани. Може да е сменено нещо дребно, но то да е основното при подобряване на действието на изобретението.
Не знам какъв е Калашников, не съм й специалист по оръжията. Обаче знам едно - АК-47 е единственото лично оръжие за масово поразяване на Земята. За това две мнения просто няма! Не случайно присъства във всички конфликтни точки, за съжаление. Опитвали са да го копират, но несполучливо.
Между другото първата версия на автомата се появява още през 1943, което е документирано също.
Мисля, че темата се отклони от същността си и модераторите е добре да я почистят!
Хайде да се намеся и аз в дискусията.Едно време се носеха легенди,че тогавашния шеф на Сони поискал да слуша Моцарт докато играе голф и инженерите му създали прототипа на Walkman-a.А принципът на тринитрона е известен отдавна,но трудни за решаване бяха вибрирането на вертикалните нишки от звукови вълни и други сътресения(в резултат се появиха хоризонталните нишки които ги придържат, които дразнеха някои,други си подравняваха текста по тяхПървоначално публикувано от georgiii555
).Интересно е че никой друг и не се опита да решава този проблем.Митсубиши май правеха само за монитори Diamandtron.От началото на 90-те години на миналия век,в телевизорите си Сони слагаше тунери филипс, а част от чиповете бяха TDA и TBA.
Колкото до АК-47,не вярвай много на Дискъвъри,а и интересно все пак защо никой друг включително и германците след войната не са се заели да го правят.Толкоз неща са взети от тях - като почнем с Фау и стигнем до Б-2.
Та като сме заспамили само да вметна ,че вчера на концерта на RAMMSTEIN , пиротехниката , с която заливаха както групата така и публиката непрекъснато, ако се правеше от руснаци щеше да има убити , изгорели и пълен Пирогов , да, ама не ,нали са германци никой не пострада.
на всякъде по света има промишлен шпионажза какво изобщо спорите? Всички германски разработики отидоха в САЩ и ***** след войната колегата е прав за Б-2
Дискъвъри доказаха че на тях не може да се вярва![]()
за Walkman-a ако не бъркам имаше дела но така и нищо не стана
Тунерите и чиповете на Philips в Sony бяха само за моделите на европейския пазар и завода беше в UK. За останалия свят си бяха техни.
Panasonic пък още в началото на 90-те слагаше чужди кинескопи в малките си модели, JVC работеше с Hitachi, Sharp пък за EU пазара ползваше почти всичко на Philips. Toshiba имаше страхотни кинескопи, които още работят във "Велико Търново-8х", като имаше и собствени разработки на ивичест кинескоп, подобен на Trinitron. NEC се оттегли от производството на AV техника за обикновените потребители. Pioneer след смяната на логото си през 1997 също промениха стратегията си, като миналата година даже се оттеглиха от TV пазара, а бяха безспорен No1 за качеството на плазмите.
За съжаление почти всички постижения са в минало време.
След пишман-демокрацията в Европа и особено след връщането на Hong Kong на Китай в края на 1997 нещата се омазаха тотално! Сега фирмите основно целят огромни продажби за сметка на по-ниските цени, които естествено са за сметка на качеството и на потребителите.
Колкото до студийната видеотехника - JVC и Panasonic не са по-назад с нея...
Sharp слагаха кинескопи на Toshiba - black stripe ,като пишеха че използват Sharp Linitron демек нещо като Trinitron .