Страница 82 от 119 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от georgiii555
    ......Всичко друго,дори и АК-47 е откраднато от руснаците......
    Да,направен е въз основа на съхранявани в Ермитажа и откраднати по времето на Иван Грозни чертежи на Леонардо да Винчи,които той е направил по скални рисунки от пещерата Магурата!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от svetliof
    Здравейте,
    преди 2 дена си купих Sony KDL-32EX402, който е FULL HD. Специално купих нова видео карта ATI HD 5450 имаща вече изход HDMI. Предложиха ми и кабел HDMI ужким на Sony 1.5m за 12 лв. През тези 2 дена се боря, преинсталирах Win7, сложих си му драйвърите идваща с видео картата направени за Win7 и както гледамфилми на Full HD изведнъж LCD TV пресветка и дава розова картина. Като дам видео сигнала да си бъде към монитора ми и после отново към TV, всичко се оправя за 4-5 мин и пак розово. Премахнах всичките налични тонколони далече. Свалих и компютъра максимално надолу и сега върху бюрото ми е само монитора и на 1,5 педя отгоре на стойка е телевизора. Днеска се обадих в сервиза на Сони за съвет, казаха ми това за тонколоните. Сега ги няма, нощната лампа на бюрото ли остава да е магнит, или hdmi кабела да не е читав? Вие какво мислите? Благодаря.
    Проблема според мен е в настройките на видеокартата. Пусни на същият HDMI вход на телевизора сигнал от друг източник и пиши как е. Почти 100% съм сигурен ,че няма да имаш този проблем.

Цитат Първоначално публикувано от harvi5
    Да,направен е въз основа на съхранявани в Ермитажа и откраднати по времето на Иван Грозни чертежи на Леонардо да Винчи,които той е направил по скални рисунки от пещерата Магурата!
    harvi5
    АК47 е копие на германският автомат Sturmgewer /Щурмгевер/ който е изобретен от германски инженери през 1941г ,но поради бюрократични причини е пуснат в производство чак през есента на 1944г -твърде късно за да промени какавото и да било във хода на войната. Калашников само променя дизайна на капака и пълнителя.
    Погледай малко архивни кадри от войната снимани след септември 1944г и ще се учудиш с какво стрелят някои германски войници...

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

harvi5
    АК47 е копие на германският автомат Sturmgewer /Щурмгевер/ който е изобретен от германски инженери през 1941г ,но поради бюрократични причини е пуснат в производство чак през есента на 1944г -твърде късно за да промени какавото и да било във хода на войната. Калашников само променя дизайна на капака и пълнителя.
    Погледай малко архивни кадри от войната снимани след септември 1944г и ще се учудиш с какво стрелят някои германски войници...
    [/quote]
    Точно така е.Наскоро даваха и филм по Дискавъри /поне така си мисля/за оръжията.Поръчан е от немските генерали,които искали да съчатаят точността на определена пушка със скоростта на изстрелите на автоматично оръжие,на което пък му липсвала точност.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Много интересно се заформи темата. У-ау!
    То най-добре да вземем един АК-47 и гръмним Сони за нанесени морални щети и заблуда в последните години ..........................

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

По -добре да ги ударим с RAMMSTEIN

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,
    преди 2 дена си купих Sony KDL-32EX402, който е FULL HD. Специално купих нова видео карта ATI HD 5450 имаща вече изход HDMI. Предложиха ми и кабел HDMI ужким на Sony 1.5m за 12 лв......
    Това, ако е оригинален кабел на Sony, аз съм трамвай. Според мен, проблемите ти идват точно от него. Вземи изхвърли тоя боклук и си вземи свестен кабел. Ако държиш да е на Sony, ще трябва да се изръсиш доста повече. Ето ти една справка за цените на техните кабели: http://www.dekom.bg/?page=product_ty...15bd9c593425a4

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Здравейте,
    преди 2 дена си купих Sony KDL-32EX402, който е FULL HD. Специално купих нова видео карта ATI HD 5450 имаща вече изход HDMI. Предложиха ми и кабел HDMI ужким на Sony 1.5m за 12 лв. През тези 2 дена се боря, преинсталирах Win7, сложих си му драйвърите идваща с видео картата направени за Win7 и както гледамфилми на Full HD изведнъж LCD TV пресветка и дава розова картина. Като дам видео сигнала да си бъде към монитора ми и после отново към TV, всичко се оправя за 4-5 мин и пак розово. Премахнах всичките налични тонколони далече. Свалих и компютъра максимално надолу и сега върху бюрото ми е само монитора и на 1,5 педя отгоре на стойка е телевизора. Днеска се обадих в сервиза на Сони за съвет, казаха ми това за тонколоните. Сега ги няма, нощната лампа на бюрото ли остава да е магнит, или hdmi кабела да не е читав? Вие какво мислите? Благодаря.
    Не е от кабела,най вероятно е от слабия им процесор,като му се пусне 1920х1080р работи 10-15м и се претоварва това си е проблем на базовия модел на Сони и не само ниския клас на Панасоник от миналата година не поддържаше 1080р от комп.и не вадеше никаква картина, намали резолюцията от видео картата може и да стане или върни тв-то доплати за ех500 или си вземи което и де е LG ако държиш да гледаш 1080р през компа,а и по добре ще ти работят на кабелна.Не си купувайте евтини модели на Сони,Панасоник и Филипс не разчитайте на надписа и че той ви гарантира добро качество и функционалност напротив LG и предполагам Самсунг (до преди 2-3 години всичко им беше много зле сега не знам може и да са се пооправили) предлагат доста по добри модели в ниския и средния ценови клас като качество на картина и възможности.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как процесора на телевизора да се тормози от 1080р ако това се опитваш да кажеш. На телевизора му е все едно дали компютър или плеър му ги подава.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Точно така е.Наскоро даваха и филм по Дискавъри /поне така си мисля/за оръжията.Поръчан е от немските генерали,които искали да съчатаят точността на определена пушка със скоростта на изстрелите на автоматично оръжие,на което пък му липсвала точност.
    \
    Да ,но Михаил Калашников си поживя за сметка на труда на германските инженери.....При всяко посещение извън границите на ***** само дето не му целуваха задника на този плагиат /нашият президент също- то не бяха ордени и медали/ ***** натрупа няколко стотин милиона долара печалба от продажбата без даже да плати за правата за производство на германците...Ама то да беше само АК47 - още колко неща откраднаха и копираха......

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%9A-47
    http://world.guns.ru/assault/as01-e.htm
    Айде сега - руснаците копирали и откраднали! А тъпите янки не са, така ли?
    Ама не са могли да ползват откритията на немците, въпреки, че цялата документация и заводът в Австрия за Фау са изнесли. Даже Вернер фон Браун с повечето му специалисти са били при тях. Резултатът - руснаците първи в Космоса.
    "Жълтите" да не би да са изобретили атомната бомба или топлата вода? Крали са за световно от Fairchild, която е изнесла производството си на транзистори в Япония през 50-те. Всяка корпорация, да не напиша фабрика си има отдел за промишлен шпионаж, а нашите "умни глави" закриха управлението на ДС, отговарящо за икономическото разузнаване.
    Историята е пълна с "крадени" патенти, за които е трудно да се докаже, че са копирани. Може да е сменено нещо дребно, но то да е основното при подобряване на действието на изобретението.
    Не знам какъв е Калашников, не съм й специалист по оръжията. Обаче знам едно - АК-47 е единственото лично оръжие за масово поразяване на Земята. За това две мнения просто няма! Не случайно присъства във всички конфликтни точки, за съжаление. Опитвали са да го копират, но несполучливо.
    Между другото първата версия на автомата се появява още през 1943, което е документирано също.

Мисля, че темата се отклони от същността си и модераторите е добре да я почистят!

13. Тук е от
    Dec 2007

Руско изобретение е танка Т-34.Всичко друго,дори и АК-47 е откраднато от руснаците.Те още не могат нормален черно-бял ТВ с кинескоп да направят, а ти ми говориш за "Тринитрон".Между другото "Тринитрон" не беше само маската на кинескопа, а и самата му форма.
    Хайде да се намеся и аз в дискусията.Едно време се носеха легенди,че тогавашния шеф на Сони поискал да слуша Моцарт докато играе голф и инженерите му създали прототипа на Walkman-a.А принципът на тринитрона е известен отдавна,но трудни за решаване бяха вибрирането на вертикалните нишки от звукови вълни и други сътресения(в резултат се появиха хоризонталните нишки които ги придържат, които дразнеха някои,други си подравняваха текста по тях ).Интересно е че никой друг и не се опита да решава този проблем.Митсубиши май правеха само за монитори Diamandtron.От началото на 90-те години на миналия век,в телевизорите си Сони слагаше тунери филипс, а част от чиповете бяха TDA и TBA.
    Колкото до АК-47,не вярвай много на Дискъвъри,а и интересно все пак защо никой друг включително и германците след войната не са се заели да го правят.Толкоз неща са взети от тях - като почнем с Фау и стигнем до Б-2.

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Та като сме заспамили само да вметна ,че вчера на концерта на RAMMSTEIN , пиротехниката , с която заливаха както групата така и публиката непрекъснато, ако се правеше от руснаци щеше да има убити , изгорели и пълен Пирогов , да, ама не ,нали са германци никой не пострада.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

на всякъде по света има промишлен шпионаж за какво изобщо спорите? Всички германски разработики отидоха в САЩ и ***** след войната колегата е прав за Б-2

Дискъвъри доказаха че на тях не може да се вярва

за Walkman-a ако не бъркам имаше дела но така и нищо не стана

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Тунерите и чиповете на Philips в Sony бяха само за моделите на европейския пазар и завода беше в UK. За останалия свят си бяха техни.
    Panasonic пък още в началото на 90-те слагаше чужди кинескопи в малките си модели, JVC работеше с Hitachi, Sharp пък за EU пазара ползваше почти всичко на Philips. Toshiba имаше страхотни кинескопи, които още работят във "Велико Търново-8х", като имаше и собствени разработки на ивичест кинескоп, подобен на Trinitron. NEC се оттегли от производството на AV техника за обикновените потребители. Pioneer след смяната на логото си през 1997 също промениха стратегията си, като миналата година даже се оттеглиха от TV пазара, а бяха безспорен No1 за качеството на плазмите.
    За съжаление почти всички постижения са в минало време.
    След пишман-демокрацията в Европа и особено след връщането на Hong Kong на Китай в края на 1997 нещата се омазаха тотално! Сега фирмите основно целят огромни продажби за сметка на по-ниските цени, които естествено са за сметка на качеството и на потребителите.
    Колкото до студийната видеотехника - JVC и Panasonic не са по-назад с нея...

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Sharp слагаха кинескопи на Toshiba - black stripe ,като пишеха че използват Sharp Linitron демек нещо като Trinitron .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 119 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе