Здравейте. Намерено е решение относно проблема с розовия цвят през HDMI (1920x1080@60hz). След сумати преинслации, смяна на драйвъри, кодеци и плеъри, бях решил да връщам видео картата на ремонт. Това което ме отказа, бе че щяха най-малко 15 дни да я изпратят в оторизиран сервиз, което е непремливо. Не смятам също така на сериозно че поддръжката на Sony и ATI не са чували за такъв проблем, когато всички форуми са пропищяли от потребители на ATI карти даващи този проблем. Успокоително в случая е, че не е от Sony LCD това отклонение. Засега в два форума дават решение, едното което при мен действа.
Решение1:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1521679. Тук трябва да се изключи една чавка за управление на цветовете през Catalyst Control center. Но в зависимост от версията на драйвърите може и да я няма споделят някои потребители. Аз я имах, обаче само на първичния ми монитор. В опциите след клониране на екрана на Sony я намаше, затова пробвах:
Решение 2:
Не помня вече от кой форум изрових тази информация:
Hello, I found a solution for my 47PFL7404H and ATI HD 4870...
In CCC, Pixel format tab, Select a pixel format for this display, chose:
RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)
Apply, restart the TV and thats all...
two days, no more issue..
Catalyst Control Center/ Desktops & Displays/ Configure... (At the bottom of the window press mouse2 on yours dipslay)/ Pixel Format/
За сега без проблеми гледам с картина и звук през HDMI кабела сериийки които са по 1 час. Преди за това време 3 пъти да се появи розовата пантера. Като наблюдения мога да споделя че през HDMI картината е с една идея по-добра и плавна като ненасичане спрямо DVI-HDMI преходник. В крайна сметка за това съм купил видео карта имаща специално HDMI изход.
Поздрави
Светломир