Страница 13 от 92 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1379

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

bobstoianov
    Спамим темата...Има си тема за избор.
    Ето ти още две предложения.
    PANASONIC TX-P50G20E http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p50g20e
    LG 42LE8500 http://www.technomarket.bg/products/...87/lg-42le8500

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

Сега погледнах и видях че и моя отново си е ъпдейтвал софтуера и сега е със същата версия като на TODD.
    Какви са подобренията още не знам, но е хубаво че Сони пуска често нови версии на фърмуеъра (софтуера) на телевизорите си.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Предстои ми покупка и след като обстойно прочетох не само темата, но и целия раздел съм се спрял на 46"-ов модел. Кои биха били финалните ви съвети (разбира се обосновани), като се абстрахирате от критерия цена?

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от danneyTEAM
    Предстои ми покупка и след като обстойно прочетох не само темата, но и целия раздел съм се спрял на 46"-ов модел. Кои биха били финалните ви съвети (разбира се обосновани), като се абстрахирате от критерия цена?
    Който и от високия клас 46 инча да вземеш ще е добър. Избирай на външен вид.

6. AIV
    AIV е офлайн

Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от lepetrov
    AIV,имам SONY KDL-32EX500AEP от 2-месеца.Моето мнение е, че за този клас TV- работи добре,макар и с неравномерната си подсветка,което личи най-осезателно при черен екран и затъмнено помещение.Аз реших този проблем с настройка за модела дадена в CNET.Мога да твърдя,че в магазина с това ярко осветление е почти невъзможно да провериш качеството на подсветката на кои да е TV.Лично мое мнение!
    Lepetrov, благодаря за информацията.
    В крайна сметка взех 32EX710 с Edge Led подсветката. Честно казано не мога да забележа някаква сериозна неравномерност, дори и при гореспоменатите условия, но все пак искам да кажа, че нямам никакъв опит досега с LCD телевизори и нямам база за сравнение. Изглежда съм в графа непретенциозен потребител Както и да е-много съм доволен от телевизора. Като единствен сериозен недостатък мога да кажа, че е малкият зрителен ъгъл. При отклонение от приблизително 50-60 градуса от нормалата(перпендикуляра) към екрана губи сериозно жълто-червените цветове. Не знам дали е от матрицата това(вече забравих каква беше за този модел). Но хората от SONY предвидливо са направили стойката да се върти

7. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от AIV
    Lepetrov, благодаря за информацията.
    В крайна сметка взех 32EX710 с Edge Led подсветката. Честно казано не мога да забележа някаква сериозна неравномерност, дори и при гореспоменатите условия, но все пак искам да кажа, че нямам никакъв опит досега с LCD телевизори и нямам база за сравнение. Изглежда съм в графа непретенциозен потребител Както и да е-много съм доволен от телевизора. Като единствен сериозен недостатък мога да кажа, че е малкият зрителен ъгъл. При отклонение от приблизително 50-60 градуса от нормалата(перпендикуляра) към екрана губи сериозно жълто-червените цветове. Не знам дали е от матрицата това(вече забравих каква беше за този модел). Но хората от SONY предвидливо са направили стойката да се върти
    Аз днес бях тръгнал да вземам 32EX710 и като видях, че ако се отместя само на 15 градуса от перпендикуляра и цветовете започват да посивяват и се отказах. Сега мисля да гледам 32EX500, защото ми се стори, че при него този проблем е значително по-слаб. Не знам какво им става на Сони... имам 40W5500 на почти 2 години и съм супер доволен. Сега ми трябва да взема 32" защото толкова място имам (оказа се, че само моделите на Сони са по-ниски от 54,5 см)... и съм много разочарован... Някой друг правил ли е сравнение между 32EX710 и 32EX500 в ъгъла на виждане? Има ли смисъл да гледам 32EX500 по сериозно или да мина на нещо друго (задължително с някъв сорт на матов екран)?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В Япония новите модели имат вграден HDD 500GB
    http://www.sony.jp/bravia/
    http://translate.google.com/translat...l-22ex42h.html

10. Тук е от
    Dec 2010

Зравейте.Имам 32EX500 на стикера залепен отзад който се вижда през решетката пише LTY320HF01 произведено в Словакия.Това S-PVA матрица ли е?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stan30
    Зравейте.Имам 32EX500 на стикера залепен отзад който се вижда през решетката пише LTY320HF01 произведено в Словакия.Това S-PVA матрица ли е?
    Да - S-PVA матрица.

12. spinus
    Guest

Телевизора е ЕХ500. За YOUTUBE ми иска ID и парола.Какво означава това и ако иска регистрация някъде къде да я направя. Помагайте!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Здравейте пичове. Тази седмица си взех телевизор 40" ex700. Всичко е идеално и съм много доволен от него. Но имам няколко въпроса. Когато включа флашка към телевизора и вляза от Home>Видео>USB и вляза в папката на някое видео (дръпнах 1 full hd trailer да видя каква картина може да изкара телевизора) и ми показва, че няма обекти в папката. Песните и картинките от флашката ми ги отваря, но видеото не. Дори не показва, че съществува. След това пробвах и с друго видео и пак не ми го показа. Първото видео е TS формат, второто е WMV. Аз ли бъркам нещо. Също искам да попитам и за свързването на LAN кабел от рутер към телевизора. Четох, че доста хора като включат кабелата, телевизора им се ъпдейтва автоматично. Струва ли си да му обновявам firmware и евентуално, ако не си струва как да изключа автоматичното обновяване. Нямам идея с коя версия на firm-а съм в момента. Ако знаете кажете от къде да проверя. Благодаря предварително.
    Поздрави!

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от spinus
    Телевизора е ЕХ500. За YOUTUBE ми иска ID и парола.Какво означава това и ако иска регистрация някъде къде да я направя. Помагайте!
    Ами направи си регистрация в youtube (с компютъра-когато си в интернет) - безплатна е и бързо става, може да си направиш и email в gmail ( пощата на гугъл, регистрацията в нея важи и за youtube)
    - и ще вкараш после паролата и потребителското си име в съответното меню на Сонито - това става само веднъж и след това телевизора си ги помни и те логва автоматично в youtube. По същия начин се прави и за Picasa (интернет приложението на гугъл за снимки)
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297611600[/time]_________________________________________________

darkshadowzz - филмите от флашка ги показва когато си в съответното меню - за видео, снимките ги показва когато си в менюто за снимки - не знам защо така са го направили, но провери и ще видиш че става по този начин. Така че ако си отворил флашката през менюто за снимки - ще ти покаже само снимките (ако има такива на флашката), а филмите изобщо няма да се виждат, същото става и ако си в менюто за гледане на видео от флашката - там пък няма да ти покаже снимките.
    Освен това телевизора не чете HD DIVX филми през флашка, а само нормални DIVX и XVID (може затова да не ти ги показва). Не съм сигурен дали чете и wmv.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    darkshadowzz - филмите от флашка ги показва когато си в съответното меню - за видео, снимките ги показва когато си в менюто за снимки - не знам защо така са го направили, но провери и ще видиш че става по този начин. Така че ако си отворил флашката през менюто за снимки - ще ти покаже само снимките (ако има такива на флащката), а филмите изобщо няма да се виждат, същото става и ако си в менюто за гледане на видео от флашката - там няма да ти покаже снимките.
    Видях, че има отделни раздели и влязох през раздела за видео и само ми показа папката на видеото, но като влязох вътре изписа, че няма обекти

17. Тук е от
    Oct 2010

Щом дава че няма нищо в папката, значи не разпознава формата в който е записано видеото. Аз почти не съм имал такива проблеми и при мен почти винаги си чете безпроблемно XVID и DiVX (също и mpeg) филмите които съм свалил от торентите, освен ако не са в някой по-рядко срещан формат. Затова аз предпочитам да си гледам филмите със свързания към Сонито divx/xvid player - който чете повече формати и показва по-добре субтитрите. Има евтини плейъри в ТМ - моя е такъв, но си работи идеално. :-)
    Флашката трябва да е форматирана във FAT/FAT32 ( те са така форматирани като си ги купиш, освен ако не си ги форматирал в друг формат), а не в NTFS (който не го чете - поне моя модел).Използавам флашки на Kingston, но съм пробвал и някои от други марки и си ги чете безпроблемно.
    Филмите които не ти ги разпознава Сонито през флашката, може да ги гледаш също от компютъра - през DLNA - като си свързал Сонито с модема/рутера - с LAN кабел, или с безжичния WIFI адаптер ( с руската програма Домашний Медиа Сервер- там всичко си показва, а и субтитрите излизат много добре), или пък като свържеш директно компютъра към телевизора.

darkshadowzz - HD трейлъри на доста филми има в един от сайтовете които са вкарани в интрнет менюто на Сонито (не се сещам в момента за името на сайта, че съм на компютъра), а има и един сайт (също от тези които са към интернета на Сонито) в който като влезеш - можеш да видиш най-различни HD видеота от интернет и си ги чете идеално, без да забива ( с интернет от Виваком съм), почти съм сигурен че и от флашка може да чете FULL HD видео, но не DIVX HD, а някакъв друг формат (не се сещам в момента за името). Другия съвет който бих дал е да си дадеш настройките на картината на - "потребителски" (custom) - тогава показва всички настройки, контраста на- 97( или 90), яркост-50 (53), подсветка - 7, Motionflow - нормален, всякакви шумоподтискащи филтри - изключени,температура - неутрална (или студена), цветност - 50 (или 56), корекция на черното - силна, гама - 0 (или +1),усилване на белия цвят - слабо (или изключено), другите ми настройки са на нула или изключени, менюто с настройките на цветовете (баланса на бялото) - всичко ми е на нула. При тези настройки(дано да не съм пропуснал някоя) картината от цифровата кабелна е много добра, да не кажа супер!

Пропуснал съм настройката за острота на изображението - 14 (или 15 - даже мисля че толкова е фабричната).
    (във западни форуми и сайтове има много настройки на тези телевизори правени с калибратори, но нито едни от тях не ми харесаха досега - правят тъмна и гладка картината)

18. Тук е от
    Dec 2010

Зравейте с 32EX500 съм.От няколко дни използвам DLNA функцията на телевизора.Инсталирал съм Домашний Медиа Сервер.Като пусна филм с формат mkv видеото си върви обаче не излизат субтитрите.Филма и субтитрите са с еднакви имена и са в една папка.Някой може ли да ми каже защо става така.При други формати на филмите субтитрите излизат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 92 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе