Първоначално публикувано от
NAA Здравей.
Имам проблем с отварянето на около 20 от SD каналите на Msat. Аудиопотока се появява след 6-7 секунди. Това се случва на KinoNova, EBF, ZoneReality, Skat, Skat+, AlJazeera, EurosportSD, TV Evropa, Balkanika и още 15-на канала.
Тв е Sony EX720, модулът е Smit. Проблемът се появява независимо дали е с модул или без модул, независимо дали даден канал е криптиран или не.
MSat ми изпратиха техник, който се занимава с окабеляването и има някакви познания по цифровата платформа, който ми каза че проблемът не е при тях, тъй като "каналите се вземат директно от спътника и те само ги препращали"

Честно казано не очаквах и друг отговор след като разбрах че човека си говори с колегите по телефона на коя улица да поставят кабела под земята. Аз съм наясно че не е това проблема, тъй като Скат+ например се изпраща по оптично трасе, а не се излъчва от спътник. Изпратих го поживо по здраво и след това вдигнах телефонен скандал на някакъв "шеф" на МСат. И сега проблемът си стои нерешен. Запознах се с момче от този форум който има същия тв и същия проблем. В Sony център са му го тествали на Blizoo където такъв проблем не се среща. А моя тв го взех от Техномаркет, където са на MSat но сканираха първия транспондер, където са FoxLife / Fox Crime и при тях всичко си е ОК.
Ето клипче за да придобиеш по-ясна представа
https://www.youtube.com/watch?v=oP3H1H4OlU0
Срещал ли си подобен проблем?
Благодаря предварително и поздрави,