Първоначално публикувано от
svetlio1 Сега ,първо да се поправя , че HX720 модела
НЕ е с матов панел

,предният път като съм ги гледал явно "консултантите" в ТМ са сложили табелки 46HX720 пред модела 46ЕХ720 /като дизайн са идентични -разликата е именно "лъскавия" панел в НХ/

. Като качество на картината /за ХД и 3Д ,че нямаше време да пробвам СД/ ще се наложи моделите да се разграничат така -
1. При 40" осезаемо превъсходство на 40НХ720 ,като то най-много се дължи на "лъскавия" панел и донякъде динамичната подсветка ,с малко но забележимо след него е 40NX720 и с накрая 40ЕХ720 и то с доста голяма разлика ,главно заради отвратителния матов панел.
2.При 46" ситуацията е малко по различна -там без почти никаква разлика са 49НХ720 и 46NX720 /аз бих предпочел NX720 заради защитния "Горила" панел -на изложения 46HX720 вече имаше сериозен отпечатък от длан по средата

/и пак доста след тях 46ЕХ720.
Сравненията са правени в ненормално осветения ТМ Бургас ,където условията на щандовете на Филипс и Сони са наистина отвратителни -силно осветени и с допълнително синьо светещи неони ниско долу...

В домашна среда с нормално осветление ЕХ720 може би няма да е толкова далеч от другите ,но лично за мен вече съм решил ,че ТВ с матов панел е неприемлив вариант. /не че не го знаех и преди ,но... /