Ясно, е да, то и на моя е супер освен в определни сцени както това на 0:50 на това клипче което дадох в коментара си, при тебе на тъмна стая свети ли около тоя обект или е перфектно черно?
Как го пускаш това клипче? Не тръгва нито директно от телевизора (дава ми грешка при възпроизвеждането), нито от компа през WI-FI (този видеоклип не е на лице за дистанционно възпроизвеждане)
1 brightness дава 100 нитс https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings
В нас е доста тъмно но дори през деня гелдам на 6/50 и за мен всичко се вижда идеално. Ще пробвам довечера без и с локално затъмнение примерно на 40/50 да видя колко, ще е видим блуминга.
Dedo1975 не знам, би трябвало ако се намираш в България да ти го пуска.
Ntool, значи, моите настройки важат само когато картината е на Standard когато е на Custom(Потребителски) и при мене е ок с 1 подсветка. Между Standard и Custom има огромна разлика, при Стандартни задължително подсветката трябва да е поне на 30-35, за това се получава това разминаване и се чудиш защо е толкова много при мене.
А за този clouding аз горе долу разбрах как стоят нещата, значи когато ТВ-то превключва канали примерно на кабелна(или минаваш режим Netflix от ТВ с бялото копче на дистанц.), тогава екрана е черен за около 1-2 секунди преди всеки канал, тогава не се прилагат нито една настройка и подсветката автоматично е висока и е без локално затъмянване, след като включи канала вече прилага всички настройки и се затъмява много екрана. Но в тея 1-2 секунди при превключване ако се виждат зоните от облачетата на екрана(главно в абсолютна тъмна стая) то задължително при определени сцени на HDR и Dolby Vision ще ги виждате, защото там подсветката е горе долу на максимум. Главно на сцени тип малък светъл обект и черен екран зад него. При мен примерно горе вдясно ако има светлина и зад нея черно си се вижда цялото облаче (като лента), това е само при HDR и Dolby.
Демек при пълна подсветка и без локално затъмянване екрана на телевизора ми изглежда така в тъмна стая https://ibb.co/TbDZj4L виждате clouding-a който ще виждам при HDR когато има светли обекти зад или близо до тези облачета.
Сега идеята е, дали повечето телевизори имат такъв clouding като на снимката когато се гледат в тъмна стая без локално затъмняване и с пълна подсветка (brightness) или нямат. Ако нямат си заслужава да го върна и да го сменя, ако имат си го запазвам.
Ако някой, може да сподели как е неговият и има ли такъв тип clouding при тея специфични условия, ще съм безкрайно благодарен. Най-лесно се тества при превключване на каналите, но за абслютно сигурно и за да има време да се види екрана хубаво може и ръчно да се зададат настройките(изключено локално затъмянване и подсветка на max) докато е на пауза на някой от тея youtube клипчета с 99% черен екран и една бяла точка/квадратче по средата, тогава ще се види целия clouding много ясно ако има такъв, примерно тук
https://www.youtube.com/watch?v=utpTIOJve-g и е важно да е тъмна стая.
Предварително благодаря, на който се реши да тества това, от това зависи дали ще го връщам или не.
Този пост е редактиран от gen66; 27-06-19 в 12:54.
Не знам защо се бавиш и не го връщаш?!
Ако така се вижда на живо както на снимката аз бих го върнал, моделът има клаудинг но не чак така изразен в рамките на нормалното е. Но локалнаото затъмнение оправя и малкия клаудинг който има.
За съжаление и при мен стана проблем. Снощи докато гледахме нова-тв картината замръзна и на места светнаха бяло пиксели. Телевизора не реагираше не дистанционното и сам се изгаси. Отново не можах да го пусна с дистанционното а сам се рестартира с google надпис и си тръгна телевизията. Този път аз го загасих и реших да го изключа от контакта за минута-две но след това не се пуска. Светваше само белия диод под надписа Сони. Изключих го от всякъде и го оставих вечерта така. Сутринта го пускам и пак същото, не реагира на дистанционното а през около минута светва белия диод. Сетих се да пробвам от power бутона на самия ТВ но след натискането свети само в червено вече въпросния диод и мига. Някакви съвети. Дали да го нося на сервиза на Сони или на магазина. Не съм правил застраховка, мислих за по-нататък. С нов контакт на стената съм заземен както трябва и с разклонител на Sono, не сме усещали никакви проблеми с тока.
Този пост е редактиран от Martin_vn; 28-06-19 в 08:04.
някъде имаше описание броя премигвания на светодиода какъв проблем индикира, но сега не мога да се сетя къде го четох
контакта няма отношение към проблема (поне при мен щепсела е обикновена двойка без заземителни пластини тип шуко) а само към твоята безопасност
предполагам че трябва да се обадиш в магазина, откъдето си го купил за проблема и те да си поемат задълженията по закон
относно застраховката - всеки си мисли, че има достатъчно време за всичко, но когато стане белята обикновено е късно
ако ТВ-то е в гаранция не трябва да се притесняваш
В гаранция е. Закупен е на 05.06.2019. Няма и месец. Аз съм си такъв че се притеснявам (не съм спал :D ) Толкова много му се радвахме и такъв късмет.
Четох за премигванията и ще пробвам.
- - - - - - - - - -
Единствено реагира на копчето на самия телевизор. Като го натисна и почва да свети в бяло, ако го натисна пак започва да мига три пъти по осем в червено.
Според вас към магазина ли да се обърна първо или направо в сервиза на Сони за Варна?
Обаждай се в сервиза да видиш какво ще ти кажат, в магазина най-вероятно ще ти кажат да го носиш в сервиза.
gen66
Изгледах го клипа на тъмно, и при мен има на няколко места където черното може да е по-добре ама са много трудно забележими и единични(малко на брой и наистина започват от 50сек. на татък). Фактически трябва да се оглеждам за дефекти по картината а не да зяпам самият клип.
Нищо чудно твоят да е за смяна, ремонт и т.н.
Ходих за по сигурно и до магазина но те ми казаха, че по добре да отивам в сервиза понеже така или иначе и те ще го занесат там, но ще стане по-бавно. Оставих го в сервиза и до понеделник ще знам диагнозата. Сега пак трябва да гледаме на Philips 32" 4007.
"Голям" късмет имам.![]()
Благодаря за съветите.
Пробвах всичките варианти, но не "пали". Комбинациите от бутони на дистанционното. Светва бялата светлина и единствено когато натисна power бутона на самия телевизор реагира като започва да мига червено. Аз толкова можах, за съжаление ми е втория телевизор от този тип и първия в този клас. Надявам се оторизирания сервиз да свършат работа.
Благодаря.