Ясно, е да, то и на моя е супер освен в определни сцени както това на 0:50 на това клипче което дадох в коментара си, при тебе на тъмна стая свети ли около тоя обект или е перфектно черно?
Как го пускаш това клипче? Не тръгва нито директно от телевизора (дава ми грешка при възпроизвеждането), нито от компа през WI-FI (този видеоклип не е на лице за дистанционно възпроизвеждане)
1 brightness дава 100 нитс https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings
В нас е доста тъмно но дори през деня гелдам на 6/50 и за мен всичко се вижда идеално. Ще пробвам довечера без и с локално затъмнение примерно на 40/50 да видя колко, ще е видим блуминга.
Dedo1975 не знам, би трябвало ако се намираш в България да ти го пуска.
Ntool, значи, моите настройки важат само когато картината е на Standard когато е на Custom(Потребителски) и при мене е ок с 1 подсветка. Между Standard и Custom има огромна разлика, при Стандартни задължително подсветката трябва да е поне на 30-35, за това се получава това разминаване и се чудиш защо е толкова много при мене.
А за този clouding аз горе долу разбрах как стоят нещата, значи когато ТВ-то превключва канали примерно на кабелна(или минаваш режим Netflix от ТВ с бялото копче на дистанц.), тогава екрана е черен за около 1-2 секунди преди всеки канал, тогава не се прилагат нито една настройка и подсветката автоматично е висока и е без локално затъмянване, след като включи канала вече прилага всички настройки и се затъмява много екрана. Но в тея 1-2 секунди при превключване ако се виждат зоните от облачетата на екрана(главно в абсолютна тъмна стая) то задължително при определени сцени на HDR и Dolby Vision ще ги виждате, защото там подсветката е горе долу на максимум. Главно на сцени тип малък светъл обект и черен екран зад него. При мен примерно горе вдясно ако има светлина и зад нея черно си се вижда цялото облаче (като лента), това е само при HDR и Dolby.
Демек при пълна подсветка и без локално затъмянване екрана на телевизора ми изглежда така в тъмна стая https://ibb.co/TbDZj4L виждате clouding-a който ще виждам при HDR когато има светли обекти зад или близо до тези облачета.
Сега идеята е, дали повечето телевизори имат такъв clouding като на снимката когато се гледат в тъмна стая без локално затъмняване и с пълна подсветка (brightness) или нямат. Ако нямат си заслужава да го върна и да го сменя, ако имат си го запазвам.
Ако някой, може да сподели как е неговият и има ли такъв тип clouding при тея специфични условия, ще съм безкрайно благодарен. Най-лесно се тества при превключване на каналите, но за абслютно сигурно и за да има време да се види екрана хубаво може и ръчно да се зададат настройките(изключено локално затъмянване и подсветка на max) докато е на пауза на някой от тея youtube клипчета с 99% черен екран и една бяла точка/квадратче по средата, тогава ще се види целия clouding много ясно ако има такъв, примерно тук
https://www.youtube.com/watch?v=utpTIOJve-g и е важно да е тъмна стая.
Предварително благодаря, на който се реши да тества това, от това зависи дали ще го връщам или не.
Този пост е редактиран от gen66; 27-06-19 в 12:54.
Не знам защо се бавиш и не го връщаш?!
Ако така се вижда на живо както на снимката аз бих го върнал, моделът има клаудинг но не чак така изразен в рамките на нормалното е. Но локалнаото затъмнение оправя и малкия клаудинг който има.
За съжаление и при мен стана проблем. Снощи докато гледахме нова-тв картината замръзна и на места светнаха бяло пиксели. Телевизора не реагираше не дистанционното и сам се изгаси. Отново не можах да го пусна с дистанционното а сам се рестартира с google надпис и си тръгна телевизията. Този път аз го загасих и реших да го изключа от контакта за минута-две но след това не се пуска. Светваше само белия диод под надписа Сони. Изключих го от всякъде и го оставих вечерта така. Сутринта го пускам и пак същото, не реагира на дистанционното а през около минута светва белия диод. Сетих се да пробвам от power бутона на самия ТВ но след натискането свети само в червено вече въпросния диод и мига. Някакви съвети. Дали да го нося на сервиза на Сони или на магазина. Не съм правил застраховка, мислих за по-нататък. С нов контакт на стената съм заземен както трябва и с разклонител на Sono, не сме усещали никакви проблеми с тока.
Този пост е редактиран от Martin_vn; 28-06-19 в 08:04.
някъде имаше описание броя премигвания на светодиода какъв проблем индикира, но сега не мога да се сетя къде го четох
контакта няма отношение към проблема (поне при мен щепсела е обикновена двойка без заземителни пластини тип шуко) а само към твоята безопасност
предполагам че трябва да се обадиш в магазина, откъдето си го купил за проблема и те да си поемат задълженията по закон
относно застраховката - всеки си мисли, че има достатъчно време за всичко, но когато стане белята обикновено е късно
ако ТВ-то е в гаранция не трябва да се притесняваш
В гаранция е. Закупен е на 05.06.2019. Няма и месец. Аз съм си такъв че се притеснявам (не съм спал :D ) Толкова много му се радвахме и такъв късмет.
Четох за премигванията и ще пробвам.
- - - - - - - - - -
Единствено реагира на копчето на самия телевизор. Като го натисна и почва да свети в бяло, ако го натисна пак започва да мига три пъти по осем в червено.
Според вас към магазина ли да се обърна първо или направо в сервиза на Сони за Варна?
Обаждай се в сервиза да видиш какво ще ти кажат, в магазина най-вероятно ще ти кажат да го носиш в сервиза.
gen66
Изгледах го клипа на тъмно, и при мен има на няколко места където черното може да е по-добре ама са много трудно забележими и единични(малко на брой и наистина започват от 50сек. на татък). Фактически трябва да се оглеждам за дефекти по картината а не да зяпам самият клип.
Нищо чудно твоят да е за смяна, ремонт и т.н.
Ходих за по сигурно и до магазина но те ми казаха, че по добре да отивам в сервиза понеже така или иначе и те ще го занесат там, но ще стане по-бавно. Оставих го в сервиза и до понеделник ще знам диагнозата. Сега пак трябва да гледаме на Philips 32" 4007.
"Голям" късмет имам.
Благодаря за съветите.
Пробвах всичките варианти, но не "пали". Комбинациите от бутони на дистанционното. Светва бялата светлина и единствено когато натисна power бутона на самия телевизор реагира като започва да мига червено. Аз толкова можах, за съжаление ми е втория телевизор от този тип и първия в този клас. Надявам се оторизирания сервиз да свършат работа.
Благодаря.