Чекнал си една опция за синхронизация на звука - махни я
Чекнал си една опция за синхронизация на звука - махни я
Нямам предства дали ще имаш проблем за перкодирането на DTS-HD за въпросният телевизор (тъй като не използвам Kodi на Android TV)
Но, трябва да си настроил KODI passtru. В настройките да са отметнати, че Ресийвъра поддържа DTS-HD, също и Dolby True HD.
За да няма насичане не трябва да транскодирва, телевизора. Само да изпраща суров аудио поток към AV Ресийвъра
https://kodi.wiki/images/thumb/1/13/...tem-Audio2.jpg
Общо взето, така трябва да изглежда настройката.
При мен се отваря. Тоагава линк директо от Kodi/wiki:
https://kodi.wiki/view/Settings/System/Audio
Гледаш скрийншота/снимката под 2 .GUI Sounds
Телевизора да транскодира/ т.е. да прекодира/чете аудиото/видеото което пускаш. По този начин процесора на телевизора се товари.
Ако е без транскодиране и директно го изпратиш по HDMI като суров аудио поток (passtru), вградения декодера в AV ресийвъра си го "чете".
За това при теб може да се получи накъсване, поради невъзможноста на процесора на TV да се справи със големият файл.
Представи си го по този: начин ако пуснеш един филм (голям размер) без хардуерно ускорение (на видеокартата) на компютъра е възможно да имаш насичане на картината и звука.
Пускам файловете директно през hdd, закачен към телевизора. Явно не поддържа dts hd. Това което четох, е че се подържа само през еarc, a xf 9005 има само arc.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Тв ми е на ARC , ресивъра ми сега е eARC, проблеми с DTS няма през никакъв източник, рови там още
Пичове, DTS HD не минава по ARC, защото няма достатъчно пропускливост, a Sony xf 9005 не поддържа eARC. Няма какво да чоплите по тия настройки. Ако му се пусне транскодинг, телевизорът ще умре.
Само за справка, един True HD съраунд поток е средно ~3-4 Mbit/sec. Стандартът поддържа 1.
Този пост е редактиран от w00x; 20-05-20 в 00:11.
Искаш да кажеш че Сони вече пропуска ДТС през външен плеър.
Изпратено от моят Mi A2 Lite с помощта на Tapatalk
По-скоро Коди се пооправи след последните ъпдейти. Той тв си е добре.
- - - - - - - - - -
По-скоро Коди се пооправи след последните ъпдейти. Той тв си е добре. Иначе през плеъра на тв винаги съм имал DTS.