Христославе, а за 2017г. модели дали ще има?
Кажи плюсове и минуси , къде си чел, че аз последно време ползвам само плекс и каста на телевизора и не съм сигурен дали да ъпдейтвам. Кодито не съм го пускал в последните 2 месеца, имам и едно иптв приложение и толкоз... При 5-цата и 6-цата ми се включваше телевизора по нощите, имаше и произволни рестарти, особено когато го пратя в стендбай, тоест при излизане от вкъщи Такива ефекти ако ми се върнат по-добре да не ъпвам
не знам дали си заслужава цената, но аз съм много доволен от моя че е с андроид (нищо че е модел 2015 и е по-нисък модел от този) - с приложенията на андроида функционалните възможности нарастват неимоверно - все едно си си купил 55' таблет с прекрасна картина (естествено с всички плюсове и минуси на андроида). да го кажем така - аз ако избирам телевизор сега без андроид не бих го взел - друг е въпроса че сега висок клас телевизор без андроид на сони няма.
слагаш едно spmc и нямаш проблеми с филми и онлайн торенти - аз го ползвам това активно. също така iptv програми колкото искаш...
относно записа - тъй като няма два слота за 2 карти може да се записва единствено една кодирана програма и да се гледа една отключена - това съм го пробвал и работи на 100% . същото е и ако записва отключена а гледа кодирана или работи само с отключени програми, но с кодираните е ограничен само до една заради липсата на втора карта
този твой съсед да беше се сетил да пита дали е добър телевизора след като беше минала промоцията , че тука обикновено първо хората купуват а после питат дали е добър
ами бързината на работа ме блазни, също така с новия андроид ще е актуален поне още 5 години. надявам се и още да са пипнали работата по обработка на картината и качеството на образа да е подобрено - какво му трябва повече на човек от един телевизор освен качествена картина . след всеки ъпдейт това забелязвам - подобрена картина
от минусите единствено орязания видеоплеар забелязах, но аз както писах ползвам spmc (големи благодарности на тоя колега дето го препоръча ) и не го считам много съществен.
естествено никога не е късно нещо да са объркали(но ще го оправят задължително заради имиджа на марката), но факта,че пускат такъв ъпдейт може само да предизвиква уважение!! сега, как ще работи на по-слабия хардуер трябва да се чете по форумите какви са отзивите на потребителите дето са се ъпдейтнали и да внимаваме и ние.
това че при нас ще дойде със закъснение има и добра страна - ние няма да сме опитните мишки
Този пост е редактиран от apmil4ev; 24-06-20 в 11:37.
Грешка.
Логично е, след като модели 2015 получават ъпдейт и за модели 2017 да има такъв.
Появи се и за САЩ
Firmware update to v6.827
https://www.sony.com/electronics/sup...810c/downloads
https://www.sony.com/electronics/sup...loads/00016747
Дръжте USB флашките в готовност
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-06-20 в 14:09.
Не се ли ъпдейтват ОТА?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ОТА обикновено идват с голямо закъснение. Също е и по сигурно.
Днес ходихме със съседа в магазина да взима Сони-то, бяхме с една флашка с 5-6 филма(проверени, че всичко е ок с букви и звук на Самсунг(Н8000) и Лг(не знам модела му, но е от 2018) . Помолихме служителя да пуснем флашката, всичко тръгна обаче нямаше букви. Гледахме настойки, но не стана. После опитахме на Samsung Q7R - там пък имаше букви, но нямаше звук. Опитахме на LG8200, там всичко беше ОК, но съседа, не поиска да вземе този телевизор. Доста по лоша картина от предните 2.
Изобщо в момента положението с гледане на филми е много сложно.
С вградения плйър ли гледахте на Сонито? То си има бутон на дистанционното за субтитрите. Поне йероглифи не изкара ли?
Този пост е редактиран от sony 1; 24-06-20 в 19:28.
Сонито чете всичко с подходящия плеър. Поне аз не съм срещнал филм да не го чете. Та няма нищо сложно, но трябва да знаеш какво правиш.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Направете си сметка колко разбират служителите в технотата. Едни субове не могат да пуснат и не казват за липсата на ДТС кодека...
Ами аз не съм имал вземане даване с Андроид и го оставих той да пипа, човека ръчка по менютата, но не можа да ги подкара. Опитвахме с вградения плеър, то в магазина няма как да има друг. На единия от филмите имаше вградени букви от 10 страни и те тръгнаха, но всичко друго не.
За Самсунг е ясно, че няма DTS и там е проблема. LG-то пък извади доста по лоша картина и съседа просто не поиска да го вземе. Лошото е, че моделите от 2020 са същите като на Самсунг и също няма да имат аудио когато има DTS, a хубавите Лед модели от 2019 не се намират почти никъде
При LG сте гледали доста по-ниска серия (8200)
За да има някаква равнопоставеност с модела на Sony (55XG9505), вижте LG 55SM9800 или поне LG 55SM8600.
При LG вграденият плеър е много добър.