привет на всички съфорумци!
А някой може ли да ми даде линк или нещо подобно да си сваля ръководство по експлоатация на български език за LCD Toshiba Regza 42XV635D ?
привет на всички съфорумци!
А някой може ли да ми даде линк или нещо подобно да си сваля ръководство по експлоатация на български език за LCD Toshiba Regza 42XV635D ?
Има линк на първа страница , но няма инструкция на български ! Има на руски !
Тошибата къде се прави (сглобява) само в руската страница излиза този модел TOSHIBA 32AV703G само, че с R накрая.
Поискай от магазина на Техномаркет да ти разпечатат подробното ръководство на български .Първоначално публикувано от ta4ko
За Европа се сглобява в Полша . G-за Германия R-за ***** . Тъй като ни смятат за малък пазар у нас внасят сглобки ориентирани за Германия .Първоначално публикувано от tchefo
Преди малко бях в техномаркет с надеждата да отнеса един Toshiba 42XV635DG, но се оказа само мострена бройкаНе ми се рискува с такива бройки ...
Консултантите незнаели и как да влязат в сервизното меню за да видят колко часа е работил телевизора ... смешна и трагична история ...
Питанките са ми:
- как се влиза в сервизното меню на този модел за да видя работните часове и
- заслужава ли си покупката на неговия наследник (40XV733G), който е със 150лв отгоре и по-малък диагонал (40")
- има ли съществени разлики между стария и новия модел
- какво е предимството на опцията за WLAN ... това означава ли че ще мога да ползвам по мрежата HDD на компа и по-конкретно да стартирам филми
Как да влезем в сервизното меню на телевизора?
http://www.riddledtv.com/forums/tosh...-lcd-t297.html
При включен телевизор .
1. Натиснете бутона "Mute" на дистанционното веднъж.
2. След това натиснете отново и задръжте бутона "Mute" и едновременно с това натиснете и задръжте бутона "Menu" на телевизора..
3. Появява се буквата S на екрана, което означава, че телевизорът е в сервизен режим.
4. С клавишите CH + или CH - и VOL + и VOL-, можете да навигирате между настройките.
5. Натиснете бутона "Power", за да излезете от сервизното меню.
--------------------------------------------------------------------------------
ИЛИ
Влизане в сервизното меню:
1. Натиснете mute на дистанционното, а след това отново натиснете mute и го задръжте/без да го отпускате/ и натиснете върху бутона menu на телевизора.
2. Проверка за бити пиксели: бутон на дистанционното управление, стрелка с кръг (по номер 9, можете да натиснете няколко пъти
, за да изберете цвят)
3. Време на заработка: натиснете бутон 9. (втора линия ще е изписано нещо подобно Time: 0000028)
Изход -бутона включване / изключване.
Благодарение на колегата Adtomov
@mgochkov, какво те притеснява че е мостра.Моя като беше на 0 часа пак имаше цъфнал пиксел.Според мен най добре виж заработката и ако не е на много го взимай, тамън се е разработил. За по новия модел няма много много инфо, но 2 инча по малко пък 150лв отгоре![]()
да, наистина звучи твърде нелогично хем 2" надолу хем 150 кинта нагоре, но все пак може да има някаква съществена разлика в процесора и енджина за картината ... не ми е ясен този WLAN за какво може дами е полезен в новия модел на Toshiba (40XV733G) ... това означава ли че ще мога да ползвам харда от компа през мрежата и да пускам филми от там ? ... или е предназначен само за онлайн тв.
какво означава "ако не е на много"? колко часа работа на мостра се считат за нормално?
Напълно нормално е да е по-скъп. Нали е модел 2010 г. 42XV635D миналата година стартира с цена над 1400 лв. Новият модел е с матрица на Самсунг. Старият беше с S-IPS на LG.Първоначално публикувано от avelion
коя матрица е за предпочитане в този случай ? за S-IPS съм чувал коментари че е предназначена за професионалния пазар където качеството определя покупката...
според теб заслужава ли си да се вземе новия модел и да се прежалят двата инча в минус
Ми ти си преценяваш, матрицата на ЛГ е с по-добър ъгъл на гледане, а тази на Самсунга с по-добро черно...Първоначално публикувано от mgochkov
Зависи как ще го гледаш ТВ -то
Аз тия екстри като ВЛАН и др реших да не ми влияят, ще си взема хубав ХД плейър за 200-250 и си гледаш всякакви формати
с най-доброто качество без компромиси,даже има и ВЛАН !
отивам пак в магазина да ги сравнявам...
![]()
ихууу и аз вече съм в клуба на TOSHIBA с 42VX635DG![]()
![]()
![]()
Браво !!! Откъде я взе ?Първоначално публикувано от mgochkov
![]()
Ха, браво бе много си бърз.Хайде като ти мине еуфорията да докладваш![]()