26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
Ето едно-две мои мнения за проблемите с моя 40TL938 (46TL938 e същия като електроника, само екрана е по-голям).
мнение 1 и мнение 2. След като пробвах след това какво ли не - просто се отказах и ползвам LAN възможностите му по кабел. Не съм се занимавал да го връщам, защото както и тогава писах, като телевизор си работи перфектно и картината му е добра (за мен) - все пак съм си купил основно телевизор. За останалите неща си имам компютър. За парите си е перфектен телевизор, това че от Тoshiba са добавили (по скоро са се опитали) някакви SMART екстри - цената ги е ограничила много яко.
Моят съвет е: ако ти се занимава - връщай го, ако вземеш пак такъв на него може и да му работи WiFi-то. Ако няма да го връщаш но все пак държиш на мрежовите му функции - просто си пусни до него един LAN кабел и се наслаждавай.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-04-13 в 16:24.
Здравейте и от мен.Преди 3 седмици си купих Тошиба 46TL938.Първо бях решил да си взема Тошиба 40TL938 но ми се стори много малък и как няма като гледам изложените TV в магазина.Искам да кажа че съм много доволен,прочетах че има доста хора които имат проблеми но мисля че не е от телевизора.Без проблеми си пуснах Wi Fi на виваком засечи ми го веднага и youtube си върви перфектно.Относно картината немога да кажа защото не съм специалист и не съм имал досега подобен телевизор но като цяло съм доволен.В началото имах проблеми с картината.Бях седнал да гледам един мач и както беше писал един човек по рано в форума картината беше ужас,футболистите бяха много размацани и се виждаха някъкви сенки около тях.На 2 мин ме заболяха очите.След доста ровичкане в настройките успях да оправя картината,мисля че проблема се оправи като изключих някакъв режим но не се сещам какъв точно.Сега всичко е перфектно ot usb всичко си върви перфектно нали след обработка на субтитрите и звука на някои файлове.Наскоро почнах да проучвам DLNA с Домашний медиа-сервер.Проблемите ми там са че 3д филми и с HD качество ми сече звука и картината.При нормалните файлове нямам проблеми освен със субтитрите но и не съм се занимавал с тях.Ако има хора които се чудат какво да си вземат както бях и аз бих ги посъветвал че този телевизор си заслужава особенно за тази цена 3d почти не съм го използвал,мислех че ше им хареса на децата но много не ги свърта с очилата а и нямам много време да седна да гледам на спокойствие и аз някой филм на 3d.Другото което бих посъветвал хората е че КОЛКОТО Е ПО ГОЛЯМ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ.В първите 2 дена ми се струваше прекалено голям,но сега си викам ако е 50 инча щеше да е още по добре.
До "прескомилев".
Моята Тошиба е 46YL863G, лаптопът е Core i3 с видеокарта nvidia geforce 1GB. Свързано е с HDMI кабел(10м.) Картина , звук всичко е супер. Звукът не ми харесваше, че е с много високи и си взех домашно кино "Сони"- НЕВЕРОЯТНО се получи! Свалих от ютуб клипчета и също и звук и картина са супер.
HDMI кабела ми е от най-евтините от "Волта"-10метра, не е марков производител, нито накрайниците са позлатени. Едва ли качеството е от значение, макар че ако ти накъсва пробвай кабела на друг приемник. Моят кабел например отказа да работи към другата 42инчова "Тошиба". Имам още три кабела, по-къси, всички работят еднакво.
Моят TV е Тошиба TL938G. При отваряне на клипове от YouTube се получава разминаване между звука и картината, т.е. картината изостава от звука с около 1-2 секунди и е доста дразнещо. Иначе качеството на HD клиповете е много добро, връзката на TV с интернет е посредством TP-link рутер. Някой може ли да помогне ако знае как да преодолея този проблем?
Благодаря предварително!
Здрaвейте,имaм въпрос към хорaтa ,които гледaт 3D телевизионни прогрaми.Телевизорът ми е тл838г.Въпросът ми е кaк ще се спрaви с товa 3D финал Шампионска лига - 25 май по bTV Action - bTV Спорт.
Като с всеки 3Д SBS (side by side) филм от торентите - предполагам си гледал .
С малко закъснение да отговоря.....става въпрос за 46TL938 и картината му
Режима на картината ми е холивудска нощ
задно осветление- 87
контраст- 93
яркост- -8
цвят- -9
нюанс- 6
острота- -21
Пробвай........при мен картината е перфектна и не съм с матрица на Самсунг .
формат на фат 32 , страна германия и това е за запис на 40 тл 938