Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор Toshiba ?

Гласували
253. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

9 3.56%
  • 32"

52 20.55%
  • 37"

5 1.98%
  • 40"

109 43.08%
  • 42"

26 10.28%
  • 46"

53 20.95%
  • 47"

6 2.37%
  • 55"

5 1.98%
  • 84''

1 0.40%
Отговори на анкетата
Страница 83 от 99 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1478
Like Tree15Одобрявам

Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Цитат Първоначално публикувано от thunder2006 Виж публикацията
    Колега , мерси за разяснението!Има ли начин да разбера какви са матриците на телевизорите без да разглобявам някакви капаци отзад / в смисъл по стикери на тв или на кашона/
    А ако трябва да разглобявам какво точно се маха?
    Мерси предварително!
    ""К"буквичка на стикера-S PVA,матрица на Самсунг,"A"-A-MVA,матрица на AUO(чайна майна)"Read the text.
    Стикер,етикет,лепенка по средата на гърба на ТВто.Разглобява се огледалото на жената и се поглежда зад ТВто или го завърташ и гледаш буквата след серийния номер и квадратния код.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    ""К"буквичка на стикера-S PVA,матрица на Самсунг,"A"-A-MVA,матрица на AUO(чайна майна)"Read the text.
    Стикер,етикет,лепенка по средата на гърба на ТВто.Разглобява се огледалото на жената и се поглежда зад ТВто или го завърташ и гледаш буквата след серийния номер и квадратния код.
    Мерси колега ! Довечера като се прибера ще ги погледна.По принцип има ли голяма разлика в тези матрици.Нали уж би трябвало да са с еднакви параметри и от всички изброени на Самсунг ли са наи добрите?

4. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от preskomilev Виж публикацията
    Здравейте !
    Днес си закупих Toshiba 40TL938(G) и имам няколко въпроса:
    1. Защо когато го свържа към лаптопа с hdmi кабел, картината на телевизора реагира по-бавно и цветовете не са това, което трябва да бъдат ? Лаптопа е с процесор intel i5 3210M (има видео в процесора intel HD4000) и дискретна видео карта radeon hd 7670m 1gb ddr3. Не мисля, че проблема е в лаптопа, понеже имам отделен монитор 23'' (LG DM2352D) и на него нямам такъв проблем. Може би от това забавяне идва и проблема с лагване при филми 1080п когато ги пускам от лаптопа.
    2. Имам външен хард-диск, който го свързвам с усб към телевизора и когато пусна starwars, филма сече яко и не може да гледа, а когато примерно пусна някое fullhd demo или avatar (fullhd 1080p) не секат (пак от харда) ?
    Някой имал ли е подобен проблем с това лагване и насичането при филмите ?

5. Тук е от
    Apr 2013

Серизони затруднения с всички функции на TL938 и разочарования от избора му: когато е настроен на страна България - DVB-T тунерът е със стеснен обхват и не хваща всички програми, PVR не работи, после не възпроизвежда записаните файлове, Player-ът не чете субтитри, после размерът им е изключително дребен....
    Големи благодарности на hristoslav2 за перфектно подредените обяснения и подробностите в началото на форума, защото следвайки ги, човек успява по-леко да преодолее проблемите и стъпка по стъпка да се доближи поне малко до очакванията си...
    Засега не успявам да намеря решение на следния проблем: Как може да се изтрие или прескочи (delete/skip) TV програма, която не искам да приемам (защото се дублира в списъка) в режим DVB-T? Няма указания в упътването, не намирам нищо и тук в дискусията. Ще бъда благодарен някой да каже как.

- - - - - - - - - -

Възможно ли е режим на "Open browser" да се ползва външна USB клавиатура за улесняване писането в интернет, защото с дистанционното е почти невъзможно да се управлява достъпа до адресите в мрежата?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от Явор Виж публикацията
    Серизони затруднения с всички функции на TL938 и разочарования от избора му: когато е настроен на страна България - DVB-T тунерът е със стеснен обхват и не хваща всички програми, PVR не работи, после не възпроизвежда записаните файлове, Player-ът не чете субтитри, после размерът им е изключително дребен....
    Големи благодарности на hristoslav2 за перфектно подредените обяснения и подробностите в началото на форума, защото следвайки ги, човек успява по-леко да преодолее проблемите и стъпка по стъпка да се доближи поне малко до очакванията си...
    Засега не успявам да намеря решение на следния проблем: Как може да се изтрие или прескочи (delete/skip) TV програма, която не искам да приемам (защото се дублира в списъка) в режим DVB-T? Няма указания в упътването, не намирам нищо и тук в дискусията. Ще бъда благодарен някой да каже как.

- - - - - - - - - -

Възможно ли е режим на "Open browser" да се ползва външна USB клавиатура за улесняване писането в интернет, защото с дистанционното е почти невъзможно да се управлява достъпа до адресите в мрежата?
    И клавиатура и мишка тествано работи

7. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от cilo Виж публикацията
    И клавиатура и мишка тествано работи
    Благодаря!

8.  

9. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте !
    1. Защо когато го свържа към лаптопа с hdmi кабел, картината на телевизора реагира по-бавно и цветовете не са това, което трябва да бъдат ? Лаптопа е с процесор intel i5 3210M (има видео в процесора intel HD4000) и дискретна видео карта radeon hd 7670m 1gb ddr3. Не мисля, че проблема е в лаптопа, понеже имам отделен монитор 23'' (LG DM2352D) и на него нямам такъв проблем. Може би от това забавяне идва и проблема с лагване при филми 1080п когато ги пускам от лаптопа.
    2. Имам външен хард-диск, който го свързвам с усб към телевизора и когато пусна starwars, филма сече яко и не може да гледа, а когато примерно пусна някое fullhd demo или avatar (fullhd 1080p) не секат (пак от харда) ?
    Моля някой, който има лаптоп и същия модел телевизор ако може да го свърже с hdmi кабел и да каже дали има същия проблем като при мен.

10. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте,
    от няколко дни се опитвам да свържа Тошиба 46TL938 с рутер TP LINK TL-WR740N,
    но нещо не ми се получава...
    Телевизора открива наличните мрежи, отивам на моята, въвеждам паролата, но нищо не става.
    Рутера е на 1 метър от ТВ-то, а показва умерен сигнал.
    Ако може да ми обясните стъпка по стъпка какво трябва да настройвам по ТВ-то и по рутера, за да използвам смарт възможностите.

Благодаря предварително!

11. Тук е от
    Feb 2013

2006,и двата са 100Hz(единствено ZL са 200),идеята е дали и на двата са включени тези херци-меню->настрайки->картина->разширени настройки->актив вижън=висока(100Hz).Другото предполагам е,че 40ската е с К ​буквичка на стикера-S PVA,матрица на Самсунг,а 46-A-A MVA,матрица на AUO(чайна-майна).
    Погледнах стикерите.На 46 инчовият буквата е К което означава S PVA,матрица на Самсунг, а на 40 инчовият буквата е С-Chi Mei Optoelectronics - S-MVA матрица вероятно някакъв тайвански производител.Интересното е че на саита на СМО няма 40 инчови матрици и като се поразрових се разбра че това е дълбок OEM специално за Samsung и Sony и Toshiba.Независимо от вида на матрицата 40 инчовият според мен предава значително по добре и по ясно.Поразрових с е в настроиките на картината на 46-та.В разширените настроики.Там няма настроика актиж вижън.Единствената настроика с положение висока е Клеър скан и нямам си на идея за какво е.Бая се порових ама настроика актив вижън не успях да намеря .Къде да я търся?
    Този пост е редактиран от thunder2006; 16-04-13 в 00:51.

12. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

"Clear scan" предполагам е същото като "Active vision"-a.Аз съм с 46TL938g със Самсунгска матрица поне според стикера на гърба-"К".Цветовете за мен са нереални и доста трудни за настройване като ъглите на видимост също не са особено добри,което може би е типично за S PVA матриците.Clear scan настройката съм я изключил понеже за мен влошава картината.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Те това са 100те херца(на висока).

14.  

15. Тук е от
    Nov 2012

Матрицата се разбира по буквата на задния стикер (1/9).Предполагам,че са с различни матрици и настройки.Аз също съм забелязал по-добра картина при 40ската спрямо 46 при еднакви матрици и настройки.Другото,което се сещам е,че може единият да е на 100Hz (по-ясна картина,но като телевизионен театър),а другият-не.Оправи настройките.
    Момчета,МОЛЯ дайте настройки на "Домашний медиа сервер" за вадене на субтитри и какво кодиране да са!Win7-DLink DIR 615-40TL933G.
    Кодиране utf-8. Името на файла с филма и името на файла със субтитрите да бъдат еднакви.
    Заснемане2.PNGЗаснемане.PNG
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от g9g9; 16-04-13 в 20:49.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

g9g9,не ще и не ще,и в буркана не ще.Ще изкарам субовете,кога Бербатов вкара.

17. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте !
    Моля някой, който има лаптоп и същия модел телевизор ако може да го свърже с hdmi кабел и да каже дали има същия проблем като при мен.
    Айде моля, който има като моя телевизор, да го свърже към лаптопа с хдми кабел... Остават ми още 3 дена, докато имам право да го върна.

18. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Айде моля, който има като моя телевизор, да го свърже към лаптопа с хдми кабел... Остават ми още 3 дена, докато имам право да го върна.
    задай телевизорът да ти е основен дисплей..........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 99 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе