Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор Toshiba ?

Гласували
253. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

9 3.56%
  • 32"

52 20.55%
  • 37"

5 1.98%
  • 40"

109 43.08%
  • 42"

26 10.28%
  • 46"

53 20.95%
  • 47"

6 2.37%
  • 55"

5 1.98%
  • 84''

1 0.40%
Отговори на анкетата
Страница 82 от 99 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1478
Like Tree15Одобрявам

Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

новите модели:

L9333-20
    0Hz реални, 800Hz AMR
    L7333-100Hz реални, 200Hz AMR
    L6333-50Hz реални, 100Hz AMR
    L4333-50Hz реални, 100Hz AMR
    W4333-50Hz реални, 50Hz AMR
    L2333-50Hz реални, 100Hz AMR
    W2333-50Hz реални, 50Hz AMR
    L1333-50Hz реални, 100Hz AMR
    W1333-50Hz реални, 50Hz AMR
    Този пост е редактиран от augata; 11-04-13 в 02:13.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post463414

Моля собствениците на модела Toshiba 32AV933G, да погледнат какъв видеопанел е поставен в модела и после да пишат тук.
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post463421
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-04-13 в 15:44.

4. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от pe6obmv Виж публикацията
    Да попитам и аз нещо. По нова година си взех един 46TL938 и след голямо бърникане най-после му докарах картина ,на която не мога да спра да се радавам. Обаче има един проблем още от нов и това започва сериозно да ме дразни. Както си работи телевизора и си гасне без никаква причина. Това го прави поне по веднъж на ден а понякога и повече. Не е от настройката която има за пестене на енергия,защото съм я изключил а и понякога гасне и веднага след като съм бърникал с дистанционното по каналите. Може ли някой да каже от какво може да е това нещо защото съм на път да го нося на ремонт вече.
    И друго.....в началото телевизора се върза с рутера без никакъв проблем и си гледах в нета през него,но заради това гаснене го изключих да не се връзва с рутера и дотам беше........сега не мога да се вържа както и да се мъча.
    Помагайте че това не е работа
    Е,моля те кажи как го оправи,защото аз съм вече пред нервна криза.Сменях кабели,приемници и нищо.Имам Playstation,пускам го-перфектна картина,връщам на телевизия,и пак нерви.Ако можеш да ми кажеш на какъв режим си и какви са ти другите настройки за картина,ще съм ти много благодарен.Тв гледам през HDMI кабел.

5. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от alexdb Виж публикацията
    Колега, не си прав - не сме купили телевизор, а смарт-телевизор. Разликата е колосална . Ако ще го ползваш като обикновен телевизор просто си си дал парите за нищо .
    Аз моя го ползвам функционално - като се почне от гледане на глупости през туба и се мине през онлайн филми, телевизии, програми и т.н. Само торент-тв има над 400 програми с много високо качество, да не говорим за филмовите архиви и т.н. и т.н
    Може ли малко подробности за торент-тв, филмови архиви и т.н.
    Благодаря

6. Тук е от
    Mar 2013

И така след дълго мислене най накрая и аз се сдобих с Тошиба 40TL938.
    Ще помоля колеги ако са намерили някакви настройки за картината, да ги споделят тъй като доста търсих и не можах да намеря...нещо много червенее много екрана то ес червеното е много червено. Някой има ли такъв проблем? Пробвах с разни настройки на картината, но не се получава.
    Имам и още един въпрос как мога да проверя заработените часове на телевизора?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от danielamm Виж публикацията
    Е,моля те кажи как го оправи,защото аз съм вече пред нервна криза.Сменях кабели,приемници и нищо.Имам Playstation,пускам го-перфектна картина,връщам на телевизия,и пак нерви.Ако можеш да ми кажеш на какъв режим си и какви са ти другите настройки за картина,ще съм ти много благодарен.Тв гледам през HDMI кабел.
    Когато гледате телевизия, след известно време внезапно преминава в режим на standby, червената лампа свети. Ако натиснете бутона on/standby на дистанционното - телевизора се връща в работен режим.
    Някъде в настройките, има меню ECO или auto-standby/auto power off , което трябва да изключите.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2013

Колеги, отскоро съм собственик и на двата модела телевизори 40TL938 и 46TL938.Прави ми впечатление че фирмуера на 46 е доста по нов от на 40 инчовия.но пък за сметка на това предава доста по размазано.В смисъл не е така ясен като 40 инчовият.Лицата на хората са винаги гладки и не се виждат бръчки,трапчинки и т.н.Въпроса ми е това до настроика ли е или просто е така защото е по голям.И другото питане е как да разбера с каквъв модел матрици са и това има ли значение за предаването.
    Мерси предварително!

10. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте !
    Днес си закупих Toshiba 40TL938(G) и имам няколко въпроса:
    1. Защо когато го свържа към лаптопа с hdmi кабел, картината на телевизора реагира по-бавно и цветовете не са това, което трябва да бъдат ? Лаптопа е с процесор intel i5 3210M (има видео в процесора intel HD4000) и дискретна видео карта radeon hd 7670m 1gb ddr3. Не мисля, че проблема е в лаптопа, понеже имам отделен монитор 23'' (LG DM2352D) и на него нямам такъв проблем. Може би от това забавяне идва и проблема с лагване при филми 1080п когато ги пускам от лаптопа.
    2. Имам външен хард-диск, който го свързвам с усб към телевизора и когато пусна starwars, филма сече яко и не може да гледа, а когато примерно пусна някое fullhd demo или avatar (fullhd 1080p) не секат (пак от харда) ?

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Матрицата се разбира по буквата на задния стикер (1/9).Предполагам,че са с различни матрици и настройки.Аз също съм забелязал по-добра картина при 40ската спрямо 46 при еднакви матрици и настройки.Другото,което се сещам е,че може единият да е на 100Hz (по-ясна картина,но като телевизионен театър),а другият-не.Оправи настройките.
    Момчета,МОЛЯ дайте настройки на "Домашний медиа сервер" за вадене на субтитри и какво кодиране да са!Win7-DLink DIR 615-40TL933G.

12. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    Матрицата се разбира по буквата на задния стикер (1/9).Предполагам,че са с различни матрици и настройки.Аз също съм забелязал по-добра картина при 40ската спрямо 46 при еднакви матрици и настройки.Другото,което се сещам е,че може единият да е на 100Hz (по-ясна картина,но като телевизионен театър),а другият-не.Оправи настройките.
    Момчета,МОЛЯ дайте настройки на "Домашний медиа сервер" за вадене на субтитри и какво кодиране да са!Win7-DLink DIR 615-40TL933G.
    За херцовете едва ли имат разлика , защото и на двата пише че са 200херца. По скоро вероятно причината е в размера защото са с абсолютно еднакви параметри и те явно не са достатъчни за по голямата матрица.Интересно че имат различни по дата на излизане фирмуери, 46 инчовият е от януари тази година а на 40 инчовият от септември или октомври миналата година.И двата модела нямат излязъл нов фирмуер.Може да си прав и за настроиките ама още не съм ги разгледал по обстоино.Но като чета постовете явно и други са се мъчили доста с настроиките на този модел.Аз по принцип ги оставям по дефаулт и на АУТОВЮ режим и така ги сравнявам.Един колега в по предни постове беше споменал че с е оправил с тези настроики ама не е написал как.Ще сме му благодарни ако го направи.Да допълня че става въпрос за телевизионни програми от кабелен доставчик и не са хаи дефинишън.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

2006,и двата са 100Hz(единствено ZL са 200),идеята е дали и на двата са включени тези херци-меню->настрайки->картина->разширени настройки->актив вижън=висока(100Hz).Другото предполагам е,че 40ската е с К ​буквичка на стикера-S PVA,матрица на Самсунг,а 46-A-A MVA,матрица на AUO(чайна-майна).

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте. От вчера имам 46TL938 и имам изключително дразнещ проблем. В началото при настройване на телевизора не ми дава опция за кабелна, а само за антена. Резултатът е, че не мога да хвана никаква цифрова телевизия, защото сканира за ефирна цифрова, а не за кабелна. Не е нужно да казвам, че за телевизор е доста голям провал да не хваща телевизия. Кабелният ми оператор е TVNET и кабелната е цифрова по коаксиален кабел. Някой имал ли е такъв проблем и може ли да помага?

Само допълнително още нещо дразнещо, но с него мога да живея. YouTube приложението на телевизора ми излиза на немски при все, че съм казал, че съм в България, а менютата съм го сложил на английски. Не че няма да се оправя с немския, ама все пак...

Предварително благодаря на тези, които ми отговорят.
    Този пост е редактиран от Termy; 15-04-13 в 09:34. Причина: Правописна грешка

16. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

В настройките избери държава Германия и ще се появи избор и на кабелна телевизия.Отделно при настройките за сканиране може да се наложи да се променят честотите (при мен на автоматични не намери нищо и се наложи да звъня на доставчика)

17. Тук е от
    Apr 2013

Благодаря много. Никога нямаше да се сетя сам. А каква е идеята зад това, имаш ли идея?

18. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    2006,и двата са 100Hz(единствено ZL са 200),идеята е дали и на двата са включени тези херци-меню->настрайки->картина->разширени настройки->актив вижън=висока(100Hz).Другото предполагам е,че 40ската е с К ​буквичка на стикера-S PVA,матрица на Самсунг,а 46-A-A MVA,матрица на AUO(чайна-майна).
    Колега , мерси за разяснението!Има ли начин да разбера какви са матриците на телевизорите без да разглобявам някакви капаци отзад / в смисъл по стикери на тв или на кашона/
    А ако трябва да разглобявам какво точно се маха?
    Мерси предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 99 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе