Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор Toshiba ?

Гласували
253. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

9 3.56%
  • 32"

52 20.55%
  • 37"

5 1.98%
  • 40"

109 43.08%
  • 42"

26 10.28%
  • 46"

53 20.95%
  • 47"

6 2.37%
  • 55"

5 1.98%
  • 84''

1 0.40%
Отговори на анкетата
Страница 92 от 99 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1478
Like Tree15Одобрявам

Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Само да обясня,че това не може да стане автоматично през менюто, защото нямате картина и от там контрол с дистанционото. Единственото, което се сещам е от Тошиба да качат нов ъпдейт някъде /с линк/ + инструкция за принудителен ъпдейт с флашка. Вторият вариант е да ги носите в сервиза...

За модели 2013
    http://www.toshiba.eu/innovation/gen...tware-upgrade/

Google Преводач
    И един въпрос към темата с калпавия ъпдейт:При моя 40TL933G е било зададено да си свали въпросния фирмуер от мрежата,но за радост не е стартирана процедурата за ъпдейтване,пази ли ТВто сваления ъпдейт и при наличието на по-нова (безпроблемна) версия,какво ще стартира да ъпдейтва-запаметената или по-новата версия или да се ъпдейтва с флашка,за да не набабани проблемната версия?
    Благодаря!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Мога само да направя аналог с ъпдейтът при LG.
    В шасито на телевизора към процесора има чип NAND памет. В този чип се намира целият софтуер на телевизора. При стартиране на телевизора процесорът си зарежда софтуера от тази NAND памет.
    При ъпдейт, новата версия се зарежда в процесора, като се запазва и старата версия/като резерв. След рестартиране /стандартна процедура при ъпдейт/ телевизора стартира с новият софтуер - разменят си местата.
    Пак да повторя това е при LG - там имаше възможност чрез дистанционното да се върне на страта версия.

При ъпдейт от интернет /по мрежата/ има вероятност
    1 - региналният сървър на Тошиба да е претоварен / резултат - започнал, но незавършен ъпдейт
    2 - проблеми в нета от вашият провайдър / резултат - ненамерен сървър или незавършен ъпдейт
    3 - спиране на тока / резултат - блокирал телевизор и сервиз...

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Мисълта ми е,че вероятно ТВто има накаква кеш,при положение,че си е свалил "калпавия" ъпдейт,но не е стартиран,при следващ поиск за ъпдейт ще се замести ли новият,който да се стартира или ще тръгне инсталацията на първия свален?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не разполагам с такава информация и не мога да ти дам твърд отговор. Попитай представителството на тошиба. Вчера им предложих, техен човек да се регистрира във форума и да отговоря на въпроси, но отговорът им беше - "Благодарим за предложението"

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не разполагам с такава информация и не мога да ти дам твърд отговор. Попитай представителството на тошиба. Вчера им предложих, техен човек да се регистрира във форума и да отговоря на въпроси, но отговорът им беше - "Благодарим за предложението"
    Благодаря,че се опитваш винаги да помагаш!А по отношение на техния отговор...

7. Тук е от
    Jul 2013

И аз благодаря за готовността и отзивчивостта!
    А на нас не ни остава нищо друго, освен да чакаме от Тошиба да пуснат правилния ъпдейт с нужните инструкции.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от yagata Виж публикацията
    И аз благодаря за готовността и отзивчивостта!
    А на нас не ни остава нищо друго, освен да чакаме от Тошиба да пуснат правилния ъпдейт с нужните инструкции.
    Само да го докопам повече никога няма да ъпдейтвам.Това ще ми е обеца на ухото

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Пробвайте това - друго не се сещам

Не давам гаранции че ще проработи!! - Всичко е на ваш риск!

Toshiba-OM.net
    http://www.dl.toshiba.com/DLY/index....ion=GB&lang=EN

За TL933/936
    http://narod.ru/disk/63222461001.e7d....9D.1.zip.html
    http://www5.zippyshare.com/v/3601193/file.html

1. Архива с фирмуера трябва да се разопакова(разархивира) преди да се качи на флашката.
    2. Преименувайте файла в съответствие с размера на екрана и кода с производителя на матрицата
    Пример: файл на фирмуера 40TL963K_644087_INIT_CLEAR.bin. трябва да се измени (при необходимост!!) първите две цифри в съответствие с диагонала на телевизора, буква K трябва да съответства на кода на производителя на панела.
    Кодът е указан с предпоследният символ (буква) в серийният номер (Пример: C25L36L00598K1)

3. Изключете телевизора от ел. мрежата (изключваме от контакта).
    4. Поставете USB флашката с обновлението в USB-порта на TV.
    5. Включете телевизора повторно в мрежата (включваме в контакта): Мигащите зелен и оранжев диод показват , че върви обновление на фирмуера...
    6. След завършване на обновлението, на дисплея се появява: Software upgrade complete
    7. Извадете флашката от USB порта на ТВ.
    8. Изключете телевизора (изключваме отново от контакта)
    9. Включме телевизора, всички настройки са нулирани.
    10. Установете ползвателските настройки (канали, конф мрежа и т.н.)

Внимание - Моделите са изписани в сивото поле горе на страниците от линковете. Съблюдавайте да е същият модел, като изписаният на стикера залепен на гърба на телевизора ви.
    32"RL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

32TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

40TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

46TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

В случай, че телевизора пак не функционира, моля, обърнете се към оторизиран сервизен център.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-07-13 в 14:34.

11. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Пробвайте това - друго не се сещам

Не давам гаранции че ще проработи!! - Всичко е на ваш риск!

Toshiba-OM.net
    Toshiba :Download Centre

За TL933/936
    Яндекс.Народ
    Zippyshare.com - TL933_6.8.DH.1.zip

1. Архива с фирмуера трябва да се разопакова(разархивира) преди да се качи на флашката.
    2. Преименувайте файла в съответствие с размера на екрана и кода с производителя на матрицата
    Пример: файл на фирмуера 40TL963K_644087_INIT_CLEAR.bin. трябва да се измени (при необходимост!!) първите две цифри в съответствие с диагонала на телевизора, буква K трябва да съответства на кода на производителя на панела.
    Кодът е указан с предпоследният символ (буква) в серийният номер (Пример: C25L36L00598K1)

3. Изключете телевизора от ел. мрежата (изключваме от контакта).
    4. Поставете USB флашката с обновлението в USB-порта на TV.
    5. Включете телевизора повторно в мрежата (включаме в контакта): Мигащите зелен и оранжев диод показват , че върви обновление на фирмуера...
    6. След завършване на обновлението, на дисплея се появява: Software upgrade complete
    7. Извадете флашката от USB порта на ТВ.
    8. Изключете телевизора (изключваме отново от контакта)
    9. Включме телевизора, всички настройки са нулирани.
    10. Установете ползвателските настройки (канали, конф мрежа и т.н.)

Внимание - Моделите са изписани в сивото поле горе на страниците от линковете. Съблюдавайте да е същият модел, като изписаният на стикера залепен на гърба на телевизора ви.
    32"RL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

32TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

40TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

46TL9xx
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre
    Toshiba Download Centre

В случай, че телевизора пак не функционира, моля, обърнете се към авторизиран сервизен център.
    Притежавам по старият модел на Тошиба TL838 и многократно съм качвал от флашка по стар фирмуер върху по нов,така че предложението на Христослав почти сигурно ще сработи.....това че нямате картина на телевизора,да не ви плаши....ръгате флашката и спазвате указанията на Христослав....

- - - - - - - - - -
    Васил Гърков одобрява това.

12. Тук е от
    Apr 2009

Аз лично чакам инструкции само от toshiba,който иска да си прави експерименти

13. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от radovan1973 Виж публикацията
    Аз лично чакам инструкции само от toshiba,който иска да си прави експерименти
    Да не ставам лош пророк....ама като знам Тошиба как бързо действат....бая ще има да почакаш....

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    Мисълта ми е,че вероятно ТВто има накаква кеш,при положение,че си е свалил "калпавия" ъпдейт,но не е стартиран,при следващ поиск за ъпдейт ще се замести ли новият,който да се стартира или ще тръгне инсталацията на първия свален?
    Като гледах моя как се ъпдейтва по мрежа, мисля че сваля директно от сървъра последната възможна версия и я инсталира по подобие на преинсталация на биос за компютър - фрагментарно - клетка по клетка, то затова ако мигне тока става страшно

16. Novice
    Тук е от
    Jul 2013

Re: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Здравейте,
    моят телвизор е 40TL938, при мен забива на 99% и се оправя само с изключване от ел.мрежата и се отказах, но имам и друго питане - дали някой е забелязал разминаване на звук и картина на BNT1_HD като се гледа ефирно?
    Благодаря предварително.

17. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Ines Виж публикацията
    Здравейте,
    моят телвизор е 40TL938, при мен забива на 99% и се оправя само с изключване от ел.мрежата и се отказах, но имам и друго питане - дали някой е забелязал разминаване на звук и картина на BNT1_HD като се гледа ефирно?
    Благодаря предварително.
    Проблемът ти с разминаването на звука съм го имал на TL838 ,оправиха го с по нов фирмуер...така че би трябвало и при твоят модел да се оправи с по нов фирмуер....абе Тошиба в софтуерно отношение са....пълна скръб....

18. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте,
    имам телевизор Тошиба 40TL938 и в момента съм със фирмуер 7.0.27.19.1 jan16 2013 -74.5.86.9 MBOOT ver: 00646244 , излиза ми съобщение че има нов ъпдейт на фирмуера (тегли си го 100% през WI-FI) но не го ъпдейтвам умишлено. Някой може ли да ми каже какви са промените в новия ъпдейт ,дали някой си го е инсталирал на телевизора и дали има някакви "очаквани от Тошиба" проблеми с него?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 92 от 99 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе