Как се прави тази актуализация на софтуера?
26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
Как се прави тази актуализация на софтуера?
Колеги, някой да знае как мога да проверя (евентуално в сервизното меню на TL938) колко часа е работил телевизора до момента ? Благодаря предварително.
Имам разминаване на звук и картина.
"Clear scan" - изключено и разминаването изчезва или поне намалява драстично.
Къде е това Clear scan защото прерових менюто и никъде не излиза подобно нещо? 42 VL863
Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-08-13 в 00:03.
и можете ли да обясните как ще го "убиеш"? аз мога да ви обясня защо това няма ка да стане, но ще го оставя за след Вашите гадания.
Ами, много е просто, става калпав софт. На скоро обнових фирмуера и се оказа че тошиба плейсес не ми работи коректно, до като на други потребители телевизора им въобще не работи. Неприятното е че никой не ти казва че след обновявяне телевизора трябва да се нулира. Това го видях в пидиефа към ъпдейтите на страницата на тошиба. Не всеки потребител може да го прави това пък и не се предлага като стъпка по време на обновяването. Сега ще трябва да се наредя на опашката при чакащите за нов софт, надявайки се от тошиба да решат да напишат нещо работещо.
upgrade на firmware е тежка манупулация и при много утройства ужасно рискована.
Всеки който се наеме да я прави е длъжен да си поеме риска. Всеки който не желае да поема риск НИКОГА да не ъпгрейдва или ако чак толкова му се иска, а не му стиска да иде в специализиран сервиз.
Преди да започнете сте длъжно да сте прочели не само основната информация предоставена от пройзводителя (нея трябва да сте я научили на изуст!), но и да сте хвърлили по едно око и във поне 1-2 серизни форума който се занимават с Вашето устройство.
Рисковете са много, но в повечето случай не се свързани с това през какво устройсво се подава самия firmware. Това беше рисковано едно време, сега всички устройсва си зареждат нужния файл в собствена буферна памет и след това upgrade -ват от нея. Най- опасно е да Ви спре тока по време на самото флешване. В този случай според устройсвото и късмета Ви може да изгорите
Аз лично, за мен си, не виждам основателна причина да флешвам TV-то. Но го флешнах ей така за спорта, макар че повтарям, не виждам каквото и да е подобрение във функционалноста му след флеша.
Та който го е страх от мечки да не ходи в гората!
При моя 40TL938 определено имаше ефект от обновявянето на firmware. Оправи ми се сихроницацията на звука и картината в youtube.com. Отначало като купих ТВ-то нямаше проблем, от преди около месец и нещо някъде обаче се появи гадно разминаване на звук и картина. Сега всичко си е "нормално",ако пропусна факта, че не всеки път тръгва "тубата".Иска да вляза в профила си... е направих му профил и пак не ще всеки път да зарежда клиповете. Дразни ме и това,че на скарт буксата от зад има аудио изход само на ТВ-то, а с флашка "духам супата". Ама за толкова пари - толкова....
Айде бе хора кажете къде е това Clear scan защото прерових менюто и никъде не излиза подобно нещо? 42 VL863