Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор Toshiba ?

Гласували
253. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

9 3.56%
  • 32"

52 20.55%
  • 37"

5 1.98%
  • 40"

109 43.08%
  • 42"

26 10.28%
  • 46"

53 20.95%
  • 47"

6 2.37%
  • 55"

5 1.98%
  • 84''

1 0.40%
Отговори на анкетата
Страница 95 от 99 ПърваПърва ... 45859394959697 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 1478
Like Tree15Одобрявам

Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3

Ами докато чаках озив за питанката ми за фърмуера на 40TL938, след работа се връщам и тъкмо засичам малкия пуснал телевизора и пак съобщението че има нов софтуер - да тегли или не. Докато се развикам да не пипа нищо, тоя взе че избра Да и ... след като го изгоних от стаята телевизора почна да сваля доста бавно новите файлове (за около 15-16 мин. ги свали), след това диалога продължи: да се инсталира ли новия софтуер или не, викам си така и така половината работа е свършена - айде: Да, да се инсталира. след още 4-5 мин ъпдейт (с дежурното предупреждение да не се изключва телевизора) взе че се ъпдейтна успешно (на 99% наистина се бави около 45-50сек.), рестартира се ТВ-то и при кратко преглеждане по менютата не видях никакви разлики. Настройките на каналите (подредбата им) и разни други (IP, мрежи, цветове, ect.) се запазиха. Ето и новата версия на фърма:

7.0.28.14.1
    Jul 1 2013 - 87.8.97.9
    boot 00646225

Ами това е от мен засега.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013

само аз ли го имам този проблем с тези черти на екрана ,кабелният оператор ли да търся нещо в настройките ли ,първо беше едното НВО после една от диемите стана така и вчера тв7 и няма оправяне .
    и не мога да разбера ,как мога ръчно да сканирам да търся само един канал на този теливизор ,всяко сканиране води до цялостно изтриване на каналите и наново запаметяване ,най вероятно аз не разбирам нещо не може да не може да си търсиш ръчно определен канал .

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivan_19 Виж публикацията
    само аз ли го имам този проблем с тези черти на екрана ,кабелният оператор ли да търся нещо в настройките ли ,първо беше едното НВО после една от диемите стана така и вчера тв7 и няма оправяне .
    и не мога да разбера ,как мога ръчно да сканирам да търся само един канал на този теливизор ,всяко сканиране води до цялостно изтриване на каналите и наново запаметяване ,най вероятно аз не разбирам нещо не може да не може да си търсиш ръчно определен канал .
    Задай формат на картината "естествен"(бутона над цифри 1 и 2 на дистанционното).Ако не се оправи,кабелния оператор ти подава такъв формат на картината.
    Относно сканирането,не мога да дам компетентен отговор,аз гледам със сателитен приемник на Булсат.

5. Тук е от
    Feb 2013

днес от кабелната са идвали и са остановили че със сигнала всичко е наред и проблема най вероятно идва от цифровият тунер на телевизора. с техен тунер тръгват програмите . само ми е странно защо проблема с тези черти е само на няколко канала ако ще е от тунера на тивито но ...ако някой има идее да казва

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Toshiba Cloud TV Smart System review - Smart TV

днес от кабелната са идвали и са остановили че със сигнала всичко е наред и проблема най вероятно идва от цифровият тунер на телевизора. с техен тунер тръгват програмите . само ми е странно защо проблема с тези черти е само на няколко канала ако ще е от тунера на тивито но ...ако някой има идее да казва
    Дай няколко снимки да видим какъв е проблема.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-07-13 в 18:47.

7. Тук е от
    Feb 2013

Ето няколко снимки на вертикалните черти.
    sf4CWBd.jpgUNOmaVQ.jpg

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето няколко снимки на вертикалните черти.
    Ха - нали бяха хоризонтални :rolleyes:

TOSHIBA 42YL863G
    На някои канали излизат две хоризонтални черти от двата края на екрана и не мога да разбера дали е от кабелната или от самия телевизор ?
    Някой да е имал подобен проблем ?
    Виждам две картини наложени една върху друга. / В 4:3 и 16:9
    Има някакъв проблем с аспекта на картината, но и някакъв паразитен сигнал - вероятно причинен от неправилни настройки на кабелният ти оператор.
    Пробвай да изключиш всички устройства свързани към телевизора и го пусни да сканира наново. После пиши какъв е резултата.

Ето и фирмуер
    http://www.dl.toshiba.com/tsb-dtv/NA.../42YL863G.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-07-13 в 21:52.

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Живее в
    София

Здравейте,

и аз днес си купих телевизор на Тошиба от промоциите на Карфур. Модела е 40L6353DG
    Имам 2 бързи въпроса - надявам се да ми помогнете.

1. Трябва ли държавата да я сменя на Германия? По този начин ще използвам ли цялата функционалност на телевизора? - поне това разбрах. В момента съм на България и като цъкна на Toshiba Cloud TV Portal - и ми изилиза само Premium Apps таба - и Picture in Picture го няма никакво.

2. Кой е най-лесният начин за транфер на файлове от лаптопа на телевизора? - как се шерват най-лесно? В момента съм шернал няколко папки на лаптопа, но като се опитам да ги достъпя през My Videos - не намира нищо.

Благодаря много за помощта.

11. Тук е от
    Feb 2013

За съжаление след сканирането нямаше промяна , а при аналоговите канали всичко е наред.
    Също всичко , което се намира под лявата лента се копира в дясната и това се поставя над друга картина, най-често тази от предишния канал.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ikrassi Виж публикацията
    Здравейте,
    и аз днес си купих телевизор на Тошиба от промоциите на Карфур. Модела е 40L6353DG
    Имам 2 бързи въпроса - надявам се да ми помогнете.

1. Трябва ли държавата да я сменя на Германия? По този начин ще използвам ли цялата функционалност на телевизора?
    Честито :rolleyes:
    При държава Германия би трябвало да имаш повече приложения +
    USB Recording - само в следните държави AT, BE, CH, DE, ES, FR, GB, IT, NL, PL, PT

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post463414

За съжаление след сканирането нямаше промяна , а при аналоговите канали всичко е наред.
    Също всичко , което се намира под лявата лента се копира в дясната и това се поставя над друга картина, най-често тази от предишния канал.
    Чудничко....направи му ъпдейт с флашка.

Ето и фирмуер
    http://www.dl.toshiba.com/tsb-dtv/NA.../42YL863G.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-07-13 в 22:13.

13. Тук е от
    Feb 2013

и след ъпдейта няма промяна вече колкото и да не ми се иска се замислям за повреда на телевизора ...

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

и след ъпдейта няма промяна вече колкото и да не ми се иска се замислям за повреда на телевизора ...
    Занеси го в сервиза и им покажи снимките. Ако може им демонстрирай в случай, че имат сигнал от същият кабелен оператор.

Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-08-13 в 20:52.

16. Тук е от
    Jul 2013

Здравейте, някой има ли идея, как да се реши проблемът с DLNA, за който писах по-горе? Благодаря предварително!

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от mimito_i Виж публикацията
    Здравейте, някой има ли идея, как да се реши проблемът с DLNA, за който писах по-горе? Благодаря предварително!
    Виж си настройките на мрежата - десен бутон върху компютърчетата до часовника- махни файъруола,ако е включен,пробвай с автоматичен IP адрес,виж шерването на файловете-изобщо огледай настройките.99% там ти е проблема,щом всички DLNA сървъри отказват връзка.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 95 от 99 ПърваПърва ... 45859394959697 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе