Здравейте!! Имам Toshiba 26EL833-g , на който неможех да чета субтитри.Благодарение на тази тема вече мога да ги чета.Затова искам да благодаря на всички писали по темата.
Има нещо "гнило" в тази оферта: http://technomarket.bg/products/0910...shiba-42sl863g
При положение, че този http://technomarket.bg/products/0910...shiba-37sl833g както и този http://technomarket.bg/products/0910...shiba-32sl833g хем са с по-малки диагонали, хем са с по-малко екстри...Вярно,че е УЖ промоция, но някак си не ми се връзва логиката като имам впредвид политиката на БГ техноверигите
И аз днес видях тази оферта и още се чудя на хубавата цена...странно.Първоначално публикувано от ta4ko
А защо не -аз преди няколко години хванах промоция 40В750 за 2000лв ,при положение ,че преди това беше близо 3000лв ,а после една година не слезе под 2600лв . За това и казахме да гледате октомври /ноември промоциите ,защото после ще ги вдигнат и коледните "промоции" може и да са на по-високи цени.
Е ако е редовна офертата то да ходя да си го купувам за спалнята ми трябва... А с каква матрица е знае ли се?
Ами нали за това са промоциите да предлагат нещо на по-ниска цена , причини много . Матрицата може да се разбере по буквата на стикера на задния панел/капак (виж началото на темата). Точно този модел 42SL863 не съм го гледал отзад , но вероятностите са две S-IPS на LG или MVA на AUO .Първоначално публикувано от ivodivo
Мен повече ме притеснява матрицата ,а не цената ,защото миналогодишните им 42" хич не ми харесаха -най-вероятно АУО и дано не е от най-евтините.
42SL863-ако,не ме лъже паметта беше с буква А отзад на стикера.В неделя бях на обиколка из технотата,та го позагледах.
Толкова ли е гадна тази мартица??
Зависи кой вариант използват ,ако е новата не се различава много от Самсунг ,но някои са доста по-зле /най-вече в ъгъла/.
По принцип MVA на AUO имат по-лош ъгъл от PVA на Самсунг , при близък контраст и черно . Каква точно генерация матрица слагат ,че контраста да е само 1350 :1 не е ясно, ако може изобщо да се вярва на измерванията на Digital Versus, малко са ми съмнителни тия. Все пак в ревюто си хвалят цветоодаването , което е важно.
С тази матрица нещо се отказах, особено ако е вярно това което пишат Digital Versus с този малък контраст...
Всъщност нативния контраст и черно на S-IPS матриците е сходен , но много по-добрия ъгъл и отличното цветоодаване компенсират и даже са предпочитани от някои. Този модел трябва да се сравни на място , защото до тук всичко се базира на този тест на Digital Versus , които не са най-меродавните -(това сме го коментирали и друг път). Дори и да е AUO не трябва да се забравя ,че Самсунг също масово слагат тези матрици до 40"вкл. , а при 37" само тях или CMO.Първоначално публикувано от ivodivo
Отиваш гледаш и сравняваш на SD най- вече , преценяваш твоето помещение дали се нуждае от голям ъгъл и избираш.
Едва ли тази матрица на 42SL863,ще е по лоша от на сегашния ми телевизор SHARP 26S7E-BK. И ако го закача на стената с въртяща се стойка както мисля да направя,няма да има никакъв проблем с ъгъла на гледане.
Днес видях 42SL863G и наистина нещо контраста му ми бледнее! Погледнат отгоре избледнява малко,както и от страни. Черното му по скоро беше сиво но може да е от самия запис който се въртеше...Иначе матрицата му беше A-MVA