ами незнам дали да е 32 или 40.Бюджета ми се иска да е под 1000, но ми хареса TL серията
ами незнам дали да е 32 или 40.Бюджета ми се иска да е под 1000, но ми хареса TL серията
RL e TL серия без 3Д http://eu.consumer.toshiba.eu/en/pro...Specifications притеснява ме липсата на Resolution+ ,затова няма да е зле да я пробваш със СД материал ,иначе на ХД си е добре .
Здравейте. Питането ми е относно 40SL733G, Който скоро ще празнува 1г. РД От началото на закупуването ме гложди много дали при всички е така или при моя нещо не е наред. В началото на ТВ сигнал/филми от PC не обръщах много внимание, но отскоро като че ли наблюдавам лек ghosting ефект главно при черно на бял фон дори при Тв сигнал (БулсатHD).
Мачове като гледам си пускам 100хз и там не забелязвам нищо, може би само при близки кадри на тренера примерно . От началото още първият път като го ползвах за pc game, при по-бързи игри (FPS) си имаше доста сериозен ghost ефект, черното направо си оставяше диря. Чудя се някой с такъв модел дали може да сподели мнение.
При игрите от PC е свързан с HDMI кабел на резолюция 1080p@60хз, като съм пробвал всички режими на картината и множество настройки, като на "GAME" очаквано е най-добре, но пак го има неприятния ефект. Забелязах обаче нещо друго - при повишаване на "brightness" до ниво 20-25, ефекта изчезва, но пък картината се размива и става доста кофти, като не може да се компенсира с други настройки от менюто (gamma static... и др.)
Бащата има 40XV733G, като там ефекта е от минимален до едва забележим, нищо общо ... като по спецификации response-a е близък 4/5ms G2G
Здравейте,
Аз съм поредният който пита във форума за съвет при избор на LED LCD телевизор Toshiba.
Засега съм се спрял на 40RL838G, от чисто естетични подбуди - елегантна тънка алуминиева рамка и супер слим корпус. Първоначално се бях насочил към плазмените 42'' модели на Panasonic, но след размисъл реших, че предпочитам тънка и лека рамка, така се насочих към EDGE LED технологията и съответно модела 40RL838G. Към момента (и винаги досега) гледам телевизор 25CRT, новият LED телевизор ще гледам предимно вечер, предимно SD (лош сигнал обикновено от смотаната квартална кабеларка) и DivX филми. Не си падам по 3D измислиците. Апетитът идва с яденето казват, така че мисля в бъдеще да премина на HD, да си купя FULL HD Media player, да изградя DLNA свързаност и т.н.
Въпросите относно 40RL838G :
субтитрите? - проблема за който се споменава, важи само за филмите, гледани през USB медия плеъра? Или дори и когато пускам филм през външен плеър, пак ще трябва да ги преформатирам?
липсата на Resolution+ ? дали с някакво калибриране или цветови настройки ще мога да докарам що-годе сносна SD картина? Наясно съм, че нов LED LCD телевизор не може да изкара по добра SD картина от сегашния ми 15 годишен Philips BlackLine 25"...
Производител на матрицата? или ще трябва да ходя пак до магазина...
5 год. гаранция от ТМ? Нещо им нямам доверие на гаранциите от магазините, предпочитам гаранция на производител (като тези на Панасоник), но нямам опит досега...
Ами това е засега, ще съм благодарен за отговорите
Не се притеснявай за 5 годишната гаранция, а и то не е точно гаранция, а застраховка и на всичкото отгоре е със застрахователно дружество. Ако искаш да се притесняваш/успокояваш, се насочи към проучване на застрахователното дружество, което предлага "гаранцията".
1. Само за филмите, гледани през вграденият USB медия плеър.Първоначално публикувано от natchobg
2. Настройките на картината нямат нищо общо с Resolution+.
3. Самсунг.
Благодаря за отговорите, колеги!
Сега пък изкочи друга чуденка...Става дума за закрепването със стойка за стена. Харесах си стойка на Voegels, която принципно я дават до 32" телевизори, но издържа до 15 кг. Има модел на Samsung, D5000, 40", който тежи 14 кг. и разстоянието м/у отворите за закрепване са 200 мм., което съвпада с показателите на стойката. От друга страна, по спецификации при Тошибата май отворите са на 400 мм., ако е така значи тази стойка няма да стане...Някой знае ли дали наистина разстоянието за Тошиба 40RL838 е 400 мм.?
Предварително благодаря!
Filename: ToshibaCodecs.xls
Size: 24.06 K
http://www.filetolink.com/d/?h=90b68...656&f=a9a15aa7
Здравейте, купих си WL768 доволен съм от картината, звука и 3D си пускам от компютъра перфектно е, само че имам един проблем със цифровата кабелна,настроих за държава Германия, настроих я ръчно, HD програмите са като картичка. Но някои от програмите дава черен екран и мига липса на сигнал. Когато пусна ръчно честота на тези канали се появяват, а изчезват други канали. На една от честотите където трябва да има програми дава силен сигнал а няма нито една програма.
Ако някой знае какъв е проблема и дали нещо може да се направи. Благодаря предварително.
Единствено може да се обадиш в кабеларката -да си оправят мрежата- причината е в тях.
Колеги,някой връзвал ли е Тошибата в мрежа с WiFi донгъла,който продават за нея и правят ли се някакви специфични настройки в телевизора?
Кое точно да оправят на мрежата си, с тяхния скапан приемник се хваща всичко, а и те не могат да си оправят аналоговата мерят само силата на сигнала моя е перфектен а програмите са гадни, шум никой не мери поне аз не съм видял, изобщо са пълна скръб всички кабеларки, и да ви пиша под секрет там работят хора които идея си нямат от сигнали, системи и мрежи а да не говоря за самочуствието им "почти богове" А и те питат -"ама коя програма от аналоговите не ти харесва" хахахахах Кошмарни, некадърни и нагли. Става за заглавие на нов филм на ужасите .Първоначално публикувано от svetlio1
Има си стандарти -да ги спазват -а тяхното дръвче е настроено по това ,което пускат ,затова ги хваща.
П.П Коя е кабеларката ,между другото?
Какви стандарти тук е България най-добрите стандарти ама на книга. А кабеларката е локална и просто нямам алтернатива а само те пускат цифровата некодирана. И сигнала и е силен защото съм само аз в целия блок хахахах другата на която бях е още по-зле.