точно това измислих докато бачках....ей сега ще пробвам и ще пиша...само от никъде и по никакъв начин не разбрах от къде се подреждат каналите...
точно това измислих докато бачках....ей сега ще пробвам и ще пиша...само от никъде и по никакъв начин не разбрах от къде се подреждат каналите...
За подреждането -на 1 стр. .Причините най-вероятно са в кабелния оператор -лично изпитано от мен , преди да си оправят мрежата от КТ Скат , за сканиране отиваха няколко часа , а на "бързо сканиране" ми намираше 15-20 канала ,след като си приведоха в ред мрежата -на "бързо ",за 10мин. ми намира абсолютно всичко ,че и подредбата е като в СТБ на кабеларката ... За "страна" слагам на Германия.
та...значи...как ли не пробвах от 11-те честоти на които са каналите на цифровата...въвеждам ги ръчно ...бързо става но тотален хаос... смених от Германия на Други и пак дадох бързо сканиране и за 5-10 минути всичко излезе както трябва всички 10-12 HD канала...за сега може и да не го връщам утре
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321218940[/time]_________________________________________________
ааааааааа ще откача как си подреждам каналите вече 3-ти път се получава....черен екран и пише няма СI модул и изчезва 122 честота с К1,БТВ,,,,и пак от ново ....ръчно 122 честота и пак номериране наканалите...струва ми се да е е от прекалено бързата работа на дистанционното "???
Наскоро тъщата си купи от Карфур Toshiba 32LV833 за 500лв. Ето какви са ми впечатленията от телевизора:
+ звукът е добър, по-добър от LG 42LD420 и SAMSUNG LE-32C550 които аз имам
+ LCD Панела, които е на Samsung е с прилично качество
до тук с плюсовете, ето някои от проблемите за които не знаех:
- менюто е преведено некадърно на Български, 15% е на руски, 5% е на Английски
- менюто като цяло е доста неудобно за работа и липсват доста екстри които почти всички конкурентни марки предлагат (quick menu, channel swap, ....)
- RGB входа е ограничен до HD ready (1366 x 768)
- USB player-a е също доста ограничен, най-вече от към поддръжка на субтитри - само SRT с UTF-8 за Български субтитри, няма контрол за размер на шрифт и позиция на екрана, и т.н.
- дистанционното е пълна скръб. Ето това най-много ме подразни. Ако влиза пряка слънчева светлина в помещението където се гледа ТВ, дистанционното работи най-много от 1м. Това е дори ако не попада пряка слънчева светлина върху приемника на дистанционното.
Всъщност ъглите на които дистанционното работи, освен ако няма слънчеви лъчи в стаята, са +/-15 градуса по вертикала и хоризонтала. Това означава че трябва да се цели приемника на дистанционното много точно, което е страшно неудобно. Един нормален телевизор не може да има такива недостатъци. Не е нужно да е като 14" Нео което имам в кухнята, чието дистанционно е omni-directional, т.е. на където го насочиш работи.
Обхвата също е много зле - 2.5м.
Някои пробвал ли се е да разбере какъв му е проблема на това дистанционно. В него, или в приемника е проблема. Най-лесно да се пробва с универсално дистанционно, но аз нямам такова под ръка. Не може да се кара с това дистанционно.
Напълно съм съгласен с изброеното от теб. Екипа на Техномаркет които са вносители са си оставили ръцете.....Не могат да преведат две думи от немски на български./и не само те панасоник са същите../
Между другото като купувате обърнете внимание на втората и третата цифра в модела - те определят дизайна и екстрите.
http://de.consumer.toshiba.eu/de/products/tv
примерно сравнение на 40RL838G и 42RL833G
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...on&40RL838G=on
Иди че ги разбери тези от Тошиба , в ниските серии слагат панели на Самсунг , а в средната SL серия- AUO !?!?!
На първо време пробвай с други батерии.На моя 42SL863 дистанционното действа дори и насочено в обратната посока.Друг е въпроса,че дизайна му е като на кораб за презокеански круиз.Първоначално публикувано от underdog
V мойта кабеларка също има проблеми. НО сложа ли на държава Германия всичко става ОК при сканиране.Първоначално публикувано от ccc
Давате някаква надежда и аз да пробвам с Германия. За сега съм на други и ги ловя по този начин ... но и моята кабелна е пълна скръб.
Тунера на Тошиба обикновено хваща най-много пакети на "Германия" , но е възможно при някои оператори да се мине на "други" . Задължително е да се вземат от оператора някои данни : начална честота , модулация и скорост . Въвеждат се при " Пълно сканиране" и тогава сканирането става доста по-бързо и хваща максималния брой пакети . Ако някои пакети имат различна модулация ( често това са HD каналите) трябва да се добавят допълнително на "Ръчно" . При проблеми като припокриване или липса на някои пакети вината ВИНАГИ е в оператора -кабеларката !Възможно е друга марка при същия оператор да хване пакетите без проблем , но това не значи ,че вината е в тунера на Тошиба , просто той е прецизен и не е толерантен към обърканите сигнали на кабеларите у нас.
Проблемите при сканирането и хващането на цифровите пакети често се дължат и на слаб сигнал от лоши връзки , трябва хубаво да се проверят и натегнат . Галваничните делители също намаляват сигнала и при сканиране е хубаво да се махнат.
ааа ще се побъркам с това ТВ .....незнам къде е проблема дали в кабеларката ....НО.....като натисна на ГИДА да видя каналите и превартам бързо през тях да ида на някои канал...и хоп по някое време изгуби 122 честота и съответно К1,БТВ,НОВА,ТВ7,дискавари........ужасссссссс дам да избере ...избира ги мята ги на 265 канал примерно преномерирам ги пак да си отидат на първите 4 места .....и докато ги подреждам още пак изчезва тази честота ако не изчезне сега пък после....какво става с това откачено ТВ...........на ДРУГИ съм не на Германия но сега ще пробвам и ще пренаредя пак 40 канала по важните макар че рядко гледам ТВ и след 15 рядко минавам ноооооооо не мога по 5 пъти на ден да въвеждам ръчно честота и моулаця за да пусна БТВ....това не е реално сигнала ми е убийствено силен...близо до НОДА съм...с усилвател допълнителен ....пръщи от сигнал даже на обикновените ТВ-та слагах сплитери с намаляване на сигнала че даже от силно се получаваха черти....ще махна галваника да видя че на старото ЛСД бучеше без него ....имате ли идеи от какво да може да губи само тази честота???? имам чувството ,че става само когато през гида превъртам бързо каналите или при пренареждането когато им меня номерата и там пак докато сложа един канал където искам и дам да превърта и държа натиснат бутона да отдиде на някой висок номер и изключи само менюто в което съм и няма повече 122 честота с въпросните канали............
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321306380[/time]_________________________________________________
ето.......както си имах К1, БТВ и другите просто се поразходих по каналите нагоре и след малко ....хоп пак ги няма и са изчезнали ....махнах галваника....до колегата дето обяснява за дистанционното работи много добре....
Само един конкретен пакет (честота ) ли изчезва или различни ? Интересно , че губи вече запаметени пакети и то при гида , айде при преместването може да ги изтрива , ама гида ...
ПП. Всъщност на коя кабеларка и в кой град си ?
само конкретен пакет изчезва на честота 122 на Г-НЕТ съм в РАзлог....
А бе нещо много ниска идва тази честота и може би се явява гранична за тунера . От каква честота започва твоя тунер , нормално при Тошиба е от 113 Мхц. Възможно е причината да е в самия тунер , някакъв проблем в ниските честоти , но е по- вероятно кабеларите да са замазали сигнала.
Пробвах естественно, но нямаше никакъв ефект с чисто нови и пресни Energizer.Първоначално публикувано от boy123