Страница 45 от 98 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Цитат Първоначално публикувано от vessel
    Имам от около месец тоя телевизор и честно казано не съм много очарован от картината. Има някакъв зелен отенък на образа и не много реални цветове. Доста си поиграх с настройките докато го докарам горе-долу до нещо по-естествено. Матрицата е на Самсунг. Може би в resolution + e ключа от бараката, защото съм гледал доста на TOSHIBA 32SL733G който е също LED и 100 Hz ,но и с resolution + и нямах никакви забележки към картината. Едиственият плюс на TOSHIBA 32TL838G е че може да се гледат филми директно от хард или USB. Субтитри не излизат , но четох че можело да се оправи и това. Още не съм го пробвал. Иначе интернет тв си е жив та$ак. По-добре си гледай на компа или на лаптопа, че си е късане на нерви. 3D също не съм го пробвал, но и няма да е скоро щото нямам очила. Май трябваше да си спестя около 200 лв и да си купя някой без 3D и с по-добра картина.
    Ми коригирай цветовете.Има опция да пипаш само зеленото.Намали го и виж дали няма да е по-добре.
    А за Resolution + наистина сигурно прави разлика особено за SD сигнала.
    На мен на 46-цата го дават 200Hz ама колко са реални.....

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Някой с Home media server и Toshiba 863 да има проблем с HD филми (и клипове)? При мен цепи яко,каквото и да пусна на ХД. С нормалните DivX няма проблеми.Мрежата ми е с ЛАН кабел , телевизора и компа са в един суич.От флашка същите ХД неща вървят перфектно (без субтитрите на филми,но това е друг проблем).

4. Novice
    Тук е от
    Nov 2005

Здравейте на всички
    Интересувам се от мнения относно 42RL833. Видях го в Метро, но не успях да преценя дали е моят ТВ. Цената и екстрите му ми допаднаха.
    Парите, с които мога да се разделя са 1000 лв. Бях се заплеснал по Panasonic TX-P42UT30E, но помещението в което ще се гледа е силно осветено.
    Приемам предложения и за други модели 42-инчови до макс 1100 лв.
    Благодаря предварително.

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Моделът е добър и си заслужава !

6. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Те така да се похваля и аз,след дълго обикаляне на де що има магазини в Русе,вече съм собственик на Toshiba 46TL838.Взех я от Карфур на цена 1500лв,очилата си ги купих отделно 99лв бройката.Първите ми впечатления след като я пуснах в къщи бяха за доста нереални цветове може би защото съм гледал плазма досега.....така че падна ръчкане по настройките докато докарам приемлив цвят,но има какво да се желае в това отношение.Матрицата е К на Samsung,неравномерност в подсветката има само в ъглите но не е болка за умиране ,забелязва се само в напълно тъмно помещение на тъмни сцени....жена ми например не забеляза нищо ,пробвах да натисна рамката в ъглите но без ефект така че явно така ще си я гледам.Цифровите канали ги намери без проблем всичките за около 10мин. настроен на страна Германия,качеството на SD е много добро,да не кажа отлично,в това отношение съм много доволен.Тъй като досега никой не спомен нищо за 3D да споделя аз впечатления,гледах Аватар BDRip.x264.1080p,абсолютен кеф без никакви забележки,перфектна картина без никакъв crosstalk,нарочно се взирах за някакви кусури но такива не видях,единствено не намерих дали има някакви допълнителни настройки за 3D,ама и така си е твърде добре.Общото ми заключение на този етап е че за парите си телевизора си е достатъчно добър,то ако тръгне човек да търси кусури,винаги може да намери такива,надявам се да съм допринесъл с информацията за форума,че то да му стане неудобно на човек само да пита,весели празници на всички и ако някой има въпроси да пита.

7. Тук е от
    Dec 2011

pci
    миналия вторник взех моя 32TL838 именно от Карфур на 899лв., тогава видях, че 40TL838 беше на 1199лв. разбира се промо цена, по това време в Техномаркет бяха по-скъпи.
    Браво за очилата, не си взех тогава, защото ми казаха, че ще ги намалят в скоро време.
    Между другото, за 32 и 40 очилата са еднакви нали ?
    Другото което ме интересува е как се справяш със sub. от флаш паметта.
    СА модул с карта?
    поздрави за избора

8.  

9. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от kok12
    pci
    миналия вторник взех моя 32TL838 именно от Карфур на 899лв., тогава видях, че 40TL838 беше на 1199лв. разбира се промо цена, по това време в Техномаркет бяха по-скъпи.
    Браво за очилата, не си взех тогава, защото ми казаха, че ще ги намалят в скоро време.
    Между другото, за 32 и 40 очилата са еднакви нали ?
    Другото което ме интересува е как се справяш със sub. от флаш паметта.
    СА модул с карта?
    поздрави за избора

Очилата ги взех от Техномаркет...http://www.technomarket.bg/products/...02g-3d-glasses .....в Карфур бяха някакъв по стар модел,флашка не съм пробвал тъй като компа ми е близо до телевизора и директно с кабел HDMI 1.4 си гледам филмите .СА модул с карта също не ползвам тъй като цифровите ми канали не са кодирани и директно кабела в буксата на антената.....и си ги намери.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Честито pci дълго да му се радваш
    Когато имаш време, пробвай като гледаш 3Д филм, да си наклониш главата с очилата вляво-дясно и пиши дали забелязваш някакви промени в картината.

11. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Честито pci дълго да му се радваш
    Когато имаш време, пробвай като гледаш 3Д филм, да си наклониш главята вляво-дясно и пиши дали забелязваш някакви промени в картината.
    Благодаря за пожеланието....току що пробвах с накланянето на главата,при нормални движения няма промяна в картината,вече при голям наклон с риск да си изкълча врата, и единствено заради експеримента,има съвсем леко потъмняване.

12. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от pci
    Очилата ги взех от Техномаркет...http://www.technomarket.bg/products/...02g-3d-glasses .....в Карфур бяха някакъв по стар модел,флашка не съм пробвал тъй като компа ми е близо до телевизора и директно с кабел HDMI 1.4 си гледам филмите .СА модул с карта също не ползвам тъй като цифровите ми канали не са кодирани и директно кабела в буксата на антената.....и си ги намери.
    Може и на лично за HDMI кабела, тъй като сега разглеждам какъв да си взема, а ти си идеалния случай.
    Хубаво е и тук да сподели, че има колеги който ще им е от полза, както и на мен.
    Ще съм благодарен.
    Относно СА модула, нормално е да хванеш канали, но ефирните + още ред други са само аналогови.
    Варна Мсат

13. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от kok12
    Може и на лично за HDMI кабела, тъй като сега разглеждам какъв да си взема, а ти си идеалния случай.
    Хубаво е и тук да сподели, че има колеги който ще им е от полза, както и на мен.
    Ще съм благодарен.
    Относно СА модула, нормално е да хванеш канали, но ефирните + още ред други са само аналогови.
    Варна Мсат
    Кабел взех от Техномаркет някакъв евтин,3м-15лв,ама съм хвърлил опаковката и не се сещам каква марка беше........

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За проблема с възпроизвеждането на субтитри - пробвайте метода от темата за Филипс и пишете какъв е резултата.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg461393

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

За субтитрите да кажа какво става при мен.На настолният компютър ако сваля файла на субтитрите и после сменя енкодинга с програмката всичко пробвано досега работи.Ако направя същото на лаптопа излизат на маймунки. Лаптопа ми е с 7-ца стартер а другият ми комп. е с XP.Така че който има проблем със субтитрите да пробва на друг компютър.

17. Тук е от
    Dec 2011

Когато говорите за sub. пишете за кои модели телевизори имате в предвид.
    Мога да кажа, че за TL838 не става нищо от посоченото на 1-ва страница.
    Ходих Техномаркета и там едни некадърници, опитва се да ме убеди, че се инсталирало програма на ТВ-то и с нея всичко вървяло.
    Уви, за TL838 ще се чака фърмуер.

Поздрави

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Нищо не се инсталира, за тошибите които четат филми субтитрите се променя енкодинга на UTF-8 и си вървят идеално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 98 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе