Относно версията на драйвера нямам идея.......информацията която ти дадох я бях мернал в друг форум,пробвай с драйвера от диска на картата,предполагам че ще е достатъчно старичък.........Първоначално публикувано от Steo
Относно версията на драйвера нямам идея.......информацията която ти дадох я бях мернал в друг форум,пробвай с драйвера от диска на картата,предполагам че ще е достатъчно старичък.........Първоначално публикувано от Steo
Ако не са сменили мострата /която е на рафта при другите. беше най-долу/ преди да взема моя с заигравах с нея и бачкаше много добре.Първоначално публикувано от kristian93
Да мострата беше точно на най-долния рафт почти в края до CD-тата. Та аз последно се реших и утре ако мострата е налична ще отида и ще го сменя пък ще видим какъв ми бил късмета я със сменянето, я след това. Иначе сега имам едно питане, защо субтитрите не ми тръгват. Всичко изпълних, което е на първата страница, изчетох цялата тема и проблема не можах да го реша, пробвах и в двете усб-ита, със srt в името накрая, без него, с utf-8 кодиране и unicode и не става и не става освен ако не са вградени във филма. Накрая даже телевизора спря да ми отваря флашката, като я сложа и като избера "филми" и забива и нито дистанционното реагира, нито нищо, оправя се като я извадя.
Форматирай я на ново.
Колега не се коси толкова, пусни го на сторе моуд и тествай и ще видиш че почти ги няма, а ако има и минимално осветление хептен няма да ги има. Така че не се хвърляй по филмиПървоначално публикувано от kristian93
![]()
Интересно наблюдение относно 3Д очилата
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:19752-43#1392
http://it.consumer.toshiba.eu/it/
Има нещо сбъркано в субтитрите на тоя модел 863.И аз не можах да пусна нито български,нито китайски,нито квадратчета - нищо не излиза.Първоначално публикувано от kristian93
Но с хоум медиа сървър вървят филмите,субтитрите си вървят и са с нормална големина (като на филмите по телевизията).
Някой все пак успя ли да влезе в сервизното меню на TL838?
Днес смених телевизора. Както казах го смених за мостра. Казаха ми, че била на 2 месеца мострата иначе там ги сравних и двата един до друг с еднакви настройки и на стария се виждаха тези линии, а на нови не. Сега като го пуснах в къщи пак ги има, но вече са много по-малки и леки. Да се надяваме, че от сега нататък само ще ме радва и повече няма да имам ядове. Докато свикна с това, че съм сменил чисто нов за мостра ще е нужно малко време, но какво да се прави![]()
В този сайт http://tft.vanity.dk/ има безплатна програма за тест на монитори.Свалете си ЕХЕ файла,стартирайте го (не се инсталира) и със скрийн рекордер (например Screenshot Magic си направете скрииншоти на всички тестови таблици (във фуул скрийн режим,за да няма излишни рамки и надписи),запишете си ги като JPEG фотоснимки,качвате ги на флашка и ги пускате на ТВ-то.
На моя SL863G всички тестове показват прекрасна настройка,единствено при жълт градиент (от черно към жълто) се забелязват леки вертикални ивици.
Имам затруднения със Хоум медия сървъра .Филмите тръгват със субтитри но само 11 минути .После филмът спира .А когато го пусна без събс.филмът си е целият .някава идея да донастоя нещо там .![]()
Значи забелязвам една разлика с предния телевизор. Като се натисне инфо бутона има едно RGB/YUV и на предния беше YUV, а сега на този ми пише RGB (full). Кое е по-добре и как може да се смени, че тука вече не съм запознат много?
Каде го гледаш това?Първоначално публикувано от kristian93
Ами над бутона за спиране на звука на дистанционното има един бутон инфо и като го натисна ми показва всички настройки на подаваната картина: резолюция, сканиране, херци, цветова гама и точно там като предпоследно има едно RGB/YUV и сега ми е RGB, а преди беше YUV. А за да ти е активен този бутон инфо трябва да влезеш в настройки, предпочитания и там трябва да намериш покажи инфо HDMI или нещо подобно беше. Друг въпрос, според тебе нормално ли е да има лек blur даже и при включен active vision?Първоначално публикувано от pastir
Аа ти говориш за хдмиПървоначално публикувано от kristian93
Ами аз нямам блур, картината е много ясна. (говоря за цифрова тв) На хдми някои филми са с доста кофти качество, но това е от ниската резолюция, за това ги пускам през хоум медиа сървър и са доста по изчистени.