Страница 59 от 98 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Цитат Първоначално публикувано от serpentiny
    ще мога ли да подкарам 3D или задължително връзката трябва да е HDMI-HDMI? Благодаря?
    Имам същия ТВ вече повече от година. Купих го на 04.12.2010. Относно 3D - само през HDMI и то задължително v1.4 (версия 1.3- нестава). Друг начин - няма. Друг е въпроса колко ще го ползваш - аз 3D гледах един път за 40 мин. А защо се натикваш в калибровки и т.н. - незнам. Картината на ТВ е мн. добра наистина,дизайна-също, но аз съжалих че го купих в мига в който разбрах (явно бях спал до тогава) че интернета му е пълна боза - реално за мен е неизползваем, няма никакъв вариант за изкараш звук освен през ресивър - ДАЖЕ СЛУШАЛКИ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕШ !! Ако се напъна и други кусури ше намеря Иначе да ти е честит !

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от naki4ka
    това го четох и препрочитах и като се знам колко съм на "ти" с техниката стигнах до извода, че по-бързо ще пуснат хубав филм по БТВ-то отколкото аз да я извърша цялата тази процедура . затова си и позволих да пиша, не знам защо си мислех, че ТВ-то като е производство 2011 год./ако не са ме метнали и за това разбира се/ субтитрите ща са му най-малкия проблем.

благодаря за отговора.
    Не знам колко пъти трябва да се каже, че Тошибите четат субтитри във формат UTF-8 !!!
    Изкарва ти точки, запетаки и числа, щото субтитрите, които му пускаш са във формат SRT.
    От SRT трябва да ги конвертираш в UTF-8 и ще видиш как ще стане работата.
    Цялата процедура по конвертирането става за няколко секунди.
    За тази цел ползвам тази програма - http://www.nikse.dk/SubtitleEdit

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от vinil
    Имам същия ТВ вече повече от година. Купих го на 04.12.2010. Относно 3D - само през HDMI и то задължително v1.4 (версия 1.3- нестава). Друг начин - няма. Друг е въпроса колко ще го ползваш - аз 3D гледах един път за 40 мин. А защо се натикваш в калибровки и т.н. - незнам. Картината на ТВ е мн. добра наистина,дизайна-също, но аз съжалих че го купих в мига в който разбрах (явно бях спал до тогава) че интернета му е пълна боза - реално за мен е неизползваем, няма никакъв вариант за изкараш звук освен през ресивър - ДАЖЕ СЛУШАЛКИ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕШ !! Ако се напъна и други кусури ше намеря Иначе да ти е честит !
    Благодаря за инфото, ще ми бъде много полезно. Иначе успях да му направя някакви препоръчителни калибровки Колкото до интернета, аз няма да го ползвам, може би само ще го вържа с компютъра през LAN, но само за да шервам филми и музика. А това за звука е кофти, аз мислех да си купувам една 5.1 активна системка(Logitech), но мислех, че няма да е проблем да я вържа към ТВ-то.

@InternetZombie
    Аз затова написах на naki4ka да погледне инструкциите на първата страница, там много точно и просто е обяснено как и с коя програма(точно тази която си посочил). Така, че всичко е въпрос до желание и ровене из нета

5. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

InternetZombie, TOSHIBA 32EL834G точно сега е в изгодна промоция http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32el834g Дали този телевизор сега не е най-добър избор за повечето цифрови BG канали? HBO HD и подобни мен например не ме интересуват - защото те все закъсняват с предлаганите филми.Смятам да го поразгледам и този бял красавец. Защото жената измисли, че в кухнята-всекидневна най-добре било телевизорът да е бял... Омръзна ми да гледам бели Finlux...

6. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Не знам колко пъти трябва да се каже, че Тошибите четат субтитри във формат UTF-8 !!!
    Изкарва ти точки, запетаки и числа, щото субтитрите, които му пускаш са във формат SRT.
    От SRT трябва да ги конвертираш в UTF-8 и ще видиш как ще стане работата.
    Цялата процедура по конвертирането става за няколко секунди.
    За тази цел ползвам тази програма - http://www.nikse.dk/SubtitleEdit
    оправих проблема със субтитрите за което сърдечно ти благодаря, но защо от долу ми излизат и на китайски. сега ако ми кажеш как да махна и тях вече всичко ще е наред .

7. Banned
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Някой с андроидски телрфон успя ли да подкара това дистанционно https://market.android.com/details?i...ZSZW1vdGUiXQ..

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от TNN
    InternetZombie, TOSHIBA 32EL834G точно сега е в изгодна промоция http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32el834g Дали този телевизор сега не е най-добър избор за повечето цифрови BG канали? HBO HD и подобни мен например не ме интересуват - защото те все закъсняват с предлаганите филми.Смятам да го поразгледам и този бял красавец. Защото жената измисли, че в кухнята-всекидневна най-добре било телевизорът да е бял... Омръзна ми да гледам бели Finlux...
    Аз лично НЕ бих дал тези пари за този модел на Тошиба.
    Забележи, че не е Full HD...щом е такава работата със 100 лв надолу в Карфура си вземи, като моя - http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32av833g
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325790737[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от naki4ka
    оправих проблема със субтитрите за което сърдечно ти благодаря, но защо от долу ми излизат и на китайски. сега ако ми кажеш как да махна и тях вече всичко ще е наред .
    Дай ги насам тези субтитри да ги видя.
    Добре е субтитрите и филма да ти са с едно и също име...аз маркирам филма и субтитрите, с десен бутон на ринейм и им задавам само буквата А хахаха...за по-кратко.

10. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

Full HD не винаги е желана екстра при 32 инча. Ето повече данни http://tehnika39.ru/led-televizory/2...-32-81-sm.html Нямам желание да сравнявам тези два телевизора, защото жената може и само например по красота да направи избор.

11. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от TNN
    Full HD не винаги е желана екстра при 32 инча. Ето повече данни http://tehnika39.ru/led-televizory/2...-32-81-sm.html Нямам желание да сравнявам тези два телевизора, защото жената може и само например по красота да направи избор.
    Моят съвет е да си вземеш 32-ка, НО да е Full HD!
    Не е задължително да е Тошиба, мисля че LG & Samsung дори са по-добри от Тошибата.
    То верно нашите кабеларки я има 10-тина канала, които са 1080р я няма толкова, НО тенденцията е HD каналите да нарастват, така че забрави за HD Ready-Матрица!
    Аз моята Тошибка си я взех не толкова за телевизията.Вкъщи сме филмомани с жената и ТВ-то е взето най-вече заради възможността да си гледаме филмчета с високо качество от флашката.
    Като пусна от флашката да гледам някой филм, който е Full HD такава картина праска, че имам чувството, че още малко и ще влезна в картината.Представям си, ако матрицата ми беше Full HD какво качество щеше да е.
    Сигурно ще мога да пипам и образите по нея

12. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

Не бих желал да ме дразни качеството на сигнала при някои от каналите. Full HD вероятно ще търся по-късно за хола. Този бял красавец Toshiba 32EL834G http://de.consumer.toshiba.eu/de/products/tv/32EL834G ще се гледа почти изцяло само на цифрова тв в кухня-всекидневна. Не смятаме да го гледаме от 70-80 см - вероятно само тогава бихме разграничили различните възможности. Утре в събота ще го поразгледам в TM. Тогава ще решаваме.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Моят съвет е да си вземеш 32-ка, НО да е Full HD!
    То верно нашите кабеларки я има 10-тина канала, които са 1080р...
    Не е задължително да е Тошиба, мисля че LG & Samsung дори са по-добри от Тошибата.
    Като пусна от флашката да гледам някой филм, който е Full HD такава картина праска, че имам чувството, че още малко и ще влезна в картината.Представям си, ако матрицата ми беше Full HD какво качество щеше да е.
    Сигурно ще мога да пипам и образите по нея
    Защо ти е Full HD на 32 инчов телевизор при условие, че за да забележиш тази резолюция трабва да го гледаш от 80 см растояние....
    Full HD резолюция се препоръчва за телевизори над 37 инча - 42, 46, 47, 52, 55
    ТВ канал с 1080р все още няма. Всички са 1080i или 720p.

14.  

15. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

TOSHIBA 32EL834G е с Време за реакция 9 ms, Звукова мощност 2x5W,с матрица на LG, а днес са му променили и цената нагоре с 50 лв... Утре май ще разглеждам отново други идеи - като например LG 32LK430 http://www.technomarket.bg/products/09107591/lg-32lk430 Не е бял - ама кое по-си струва!? Нека не ме упрекват феновете на Тошиба. Нищо нарочно не пиша и не мога с месеци да си харесам нов телевизор. Ама и няма защо да бързам - имам си предостатъчно стари изправни телевизори...

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Ако някой е изкарал каквито и да е субтитри на Toshiba SL863G да свирне.Било китайски,английски,арабски...просто тоя телевизор не изкарва каквито и да са.Пуснах му ъпдейт през мрежата,всичко мина О.К. но никакви разлики от това,което си беше преди.Субтитрите не ми трябват толкова,просто за спорта. През медия сървъра от компютъра си вървят прекрасно с голям размер.Впрочем,никой не ми отговори на питането отпреди няколко поста,насича ли му HD стрийм от Home media server ?

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако се извършва някакво прекодиране /а то се прави при неподдържани формати от тв/ -може и да ти насича -зависи от типа и големината на файла и най-много от възможностите на компютъра.

18. Тук е от
    Dec 2008

Моля, някой разбиращ да ми помогне. Цял ден се ровя из този форум и чета, но и аз както повечето, субтитри на toshiba lcd 40vl733 не извадих. Значи, ако правилно съм разбрала от постовете по-напред има няколко начина за конвертиране на файл със субт в UTF-8. Единият от тях е да отворя файла (само да поясня, че ползвам MAC OS) с някой текстов редактор. използвам TextEdit и после да се запише Save as като UTF-8. Слагам го в една папка с филма, имената съвпадат и т.н. Не съм мн на ТИ с тази техника и се надявам, че не пиша глупости, но пробвах и на WIN s Wordpad, Notepad, свалих и всички споменати по-горе програмки за конвертиране, като subtitle edit, home media server и нищо . Моля, някой, който наистина знае как нека помогне с последователни, простички и подробни инструкции, които да помогнат.
    Благодаря на всички знаещи и отзовали се
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325876926[/time]_________________________________________________

само да допоясня, направих това (или поне си мисля, че го направих):
    USB плеара е ограничен от към подръжка на субтитри - трябва да са с разширение .srt на енкодинг UTF-8. Двата файла на видеото и на субтитрите трябва да са с едно и също име.
    Поддържа mkv файлове, но не и DTS аудио !

За обработка на субтитрите ползвайте Subtitle Edit, която обръща субтитрите в UTF-8.
    http://www.nikse.dk/SubtitleEdit
    Но не разбрах следното: първоначално файла е с разширение srt, после след конвертирането става по подразбираме в txt. трябва ли да го променя и как. пробвах няколко начина, но може би тук греша. help

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 98 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе