Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 99

WinXP на MSI лаптоп

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: WinXP на MSI лаптоп

Е не се сдържах, ша ма прощавате.

Цитат Първоначално публикувано от BUGICH
    Мерси Malone сега ще го пробшам този начин
    ПС: Фонетика не ми трябва, нямам намерение дълго да съм с Виста
    Под ХР на БДС ли пишеш? Или ще лепнеш 'любимият' си FlexTЪпе?

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    "Оная некадърна" Vista има кирилица, като слънце и без Flex Type.
    Свястна фонетика за Vista има навсякъде, само е нужно да потърсиш.

Операционна система?
    Марка, модел на компютъра?
    Сайт на производителя?

Какво пише по въпроса ти.

1. Отвори тук и намери Windows ME bootable ISO image. Изтегли WinME_bootdisk.iso файла. Това не е Windows ME, а само DOS частта му.
    2. Изтегли и инсталирай Magic ISO Maker, малка програмка за модифициране на iso файла.
    3. Стартирай Magic ISO Maker, отвори WinME_bootdisk.iso, добави своите Flash файлове,и запази WinME_bootdisk.iso файла.
    4. Изпечи WinME_bootdisk.iso на CD.
    5. Boot-ни от CD-то и в boot менюто избери опция със CD support.
    6. Твоето CD устройство да кажем ще е "D:". Премини на D:, намери и си стартирай Flash utility, което си добавил преди това.

Ето една фонетика, не знам дали е като моята, аз не помня откъде я теглих, но не пречи да тестваш.
    ЦЪК

Ето и още една, препоръчана от panevdd, очевидно работеща.
    [url=http://vladimirg.hit.bg/]ЦЪК[/ul]
    пак не стана всмисал като го блотна дикса липсваха трите фа които бчх добавил имаяе ги другите но не ти FLASH.BAT.... А като го отворя през вистата си ги дава че са там

4. Тук е от
    Dec 2008

Моя проблем е решен

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не е лошо да напишеш как си го решил. Току виж утре някой пак пита същото.

6. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Не е лошо да напишеш как си го решил. Току виж утре някой пак пита същото.
    Update Bios 1.1H (USB Flash)
    и псоле от настроиките давам ACHI на дезейбъл

7. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от BUGICH
    Update Bios 1.1H (USB Flash)
    и псоле от настроиките давам ACHI на дезейбъл
    Тази инструкция ли следва при ъпдейта-а на биоса? http://global.msi.com.tw/html/pdf/Ho...r_DOS_mode.pdf

Би ли споделил някои как точно се ъпдейтва от флашка?

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да Мая, вероятно, щом е дадена от производителя.
    За да се update-не обаче от flash drive трябва да са изпълнени няколко условия.

1. Компютъра да дава възможност за boot от flash drive
    2. Самия flash drive трябва да поддържа boot от него
    3. Flash drive трябва да съдържа boot/system файловете
    4. Flash drive трябва да има bootsector област [area]. Това се прави със специални, нарочни инструменти
    5. "Обръщенията" към А: устройството в autoexec.bat и/или config.sys, които ще копирате на flash-а, като го направите bootable, по всяка вероятност ще доведат до съобщения за грешка.

Това не съм го измислил аз. Само се опитах да те улесня.
    За всички следващи въпроси, както и за необходимите инструменти, ако наистина искаш да го направиш, прочети ТУК

10. Тук е от
    Jan 2009

Благодаря ти Malone
    Става дума за следното - утре смятам да си купя MSI VR630X, но иска да си сложа ХР. Ясно е че няма да мога да му ъпдейтна биоса от флопи, затова се интересувам как става с флашка
    Ако има нещо което трябва да знам за ъптейтването бих се радвала да го споделиш..или някой със същия лап

11. Тук е от
    Dec 2008

Ъпдейта на биоса е доста рискова операция, според мен е по-добре да вкараш драйверите в инсталационния диск с nlite, съвсем просто е. Виж пост #39, там има всичко необходимо.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Стига да ги има ab52, стига да ги има ОК, но MSI ... няма IDE/SATA драйвер в какъвто и да е вид на тяхната страница.

13. Тук е от
    Dec 2008

Как да ги няма, там са си, има ги и в линка от поста ми #39... ето и линк http://www.mediafire.com/download.php?o0gye1j1gyy
    Ето ги и на сайта на MSI http://global.msi.com.tw/index.php?f...5&prod_no=1650
    Намират се в архива Chipset Drivers for VR630

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Прав си. Но не очаквах да са се облегнали на NVidia, грешката е моя.
    Това първо.
    Аз все по инерция ми се иска да намеря textmode drivers.
    В сайта на Dell да кажем има и двата варианта, със собствен инсталатор и textmode, използваш тези, които са ти по удобни за конкретния случай.
    И важното е, че във варианта "nontextmode" нужното вътре е в някакъв гаден cab, който не мога да отворя с нищо познато, а опитах доста софтуер предназначен за това. Никакви inf няма.
    А Nlite не харесва никак CAB файловете и реално не можех да използвам nontextmode.
    Че това е и второто, мислех, че и MSI ще са направили някой подъл номер като Dell, но пък Dell си имаха textmode отделно. Тях ги вградих да си имам една инсталация, ако реша да върна XP някога.

При тази ситуация проблема поне на пръв поглед е нулев. Вгражда драйверите в някакво XP и инсталира. Как става пише ТУК, а и ние можем нещо кратко да напишем.

Ако не, ще се опитам да направя едно ръководство за Live XP на flash drive и да си update-не BIOS-a от там. Има начин, чел съм го, работи, ще трябва сигурно да го преведа и да му придам някакъв PDF вид.
    Копира си update-а на flash-a при Live XP и си го стартира от там. Не виждам причина да не стане.

Единственото, което ме притеснява е възможностите на новата машинка.
    Първо, има ли възможност за boot от USB.
    Второ какъв е flash drive. Има такива, явно не малко, които не могат да станат bootable.
    Нямам представа за причината, но съобщението при тях е "Invalid or damaged Bootable partition". Поне така пишат тестери.
    При абсолютно едни и същи процедури с един Flash drive става, с друг не.

Утре, ако има желание Мая, ще преведа, систематизирам и оформя някакво ръководство, като същевременно тествам на моя 1 GB Verbatim.

Но ако реши да направи така, както я съветва ab52, което е по добрия вариант, няма смисъл.

16. Тук е от
    Dec 2008

Да, MSI VR630X-041BG има възможност за boot от USB и флаш на биоса е възможен, описан е и в сайта на MSI, но риска от убиване на комп си остава, въпреки че някъде имаше описание как да се действа при умрял биос.

17. dns
    dns е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от CreatoR
    Сложих биос-а за winxp и се оправи . Сега няма проблем когато тръгне setup-a на winxp.

Явно този биос, който е бил фабрично към лаптопа е бил компилиран за vista и за това гърмеше онзи син екран.

Благодаря на всички, които помогнаха.
    Здравейте, днес и аз си закупих същия модел нотебоок, но съм малко начинаещ в тия нещица.. С една дума твърдо искам да съм на ХР. Но след като включа лаптопа има само един ФрееДос под ГНУ лиценз. Проблема с синия екран, естествено че и мен ще хване Та.. изтеглих биос драйвери или ъпдейт по-точно, вкарах диска, но не го намира в тоя дос. Пробрах :Д Е: :Ф, няма нищо.. Приятел ми каза че това може би ще стане с флашка. Утре мисля да взема една, но нямам идея как да го ъпдейна . Нека някой да сподели една идея или начин как трябва да стане, много ще бъда благодарен.

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Защо не опиташ варианта с вграждане на драйверите в XP инсталацията?
    По добра идея, по малко рискова и със сигурност работеща.
    Варианта с флаша е за ентусиасти, повярвай ми.
    Днес тествах три flash drives и не се получава. Не се получава bootable устройство.
    A-Data - 1GB, Kingston - 8GB и Verbatim - 1GB

Ако имам резултат с друг модели flash drives задължително ще пиша, но дотогава ти препоръчвам варианта Windows XP, драйвери от производителя и NLite.
    Друго не ти е нужно.
    Ако решиш да използваш този начин, пиши.
    За един час ще имаш поне 10 отговора как да го направиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лаптоп DELLIspiron 1564 drivers winXP
    От slave във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 15-04-10, 10:32
  2. Лаптоп AMILO PRO v2060 - WinXP Setup
    От anton4444 във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 31-10-06, 23:32
  3. Замяна на WinXp Pro с WinXp Home
    От skaishev във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 17-05-06, 10:29
  4. WINXP BG
    От Ofink във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 17-10-03, 20:27
  5. WinXP e луд!!!
    От LordOfEvil във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 15-04-03, 19:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе