Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 103

Пълен хард диск и парола на БИОС-а

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Пълен хард диск и парола на БИОС-а

Колегата може би се опитва точно такива ХП + SATA поддръжка и затова има син екран , ако зареди чис / не пипан Windows би трябвало да стигне до диск който не открива .
    Да пробва да си намери неговия SATA драйвер и да си го вгради .

Hiren's го пусни и без хард и пробвай паметта .

ПП . Е тия RW та могат и на три записа да се скапят .

2.  

3. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Такааааа... Взех си дискове днес и записах 7-ца. Вече бях изтрил партитишъна през друг лаптоп. Мисля, че имаме напредък (надявам се), защото 7-цата даде "Boot from CD" и инсталацията тръгна. Не знам защо не се сетих да пробвам тази схема и с 7-цата при положение, че при XP стана (макар и до някъде). Мерси на колегата @loafer за напомнянето на което! Така де... Тръгна, ама пак стигаме до някъде по средата. Хубавото е че поне не е с рестарт, което до сега се оказва като пагубно. Стигам си до ТУК където може да се иползва Recovery-то (не виждам на този етап с каква цел де, но все пак...). После стигам и до ТУК, където си е баш баш започването на инсталацията ама удрям на греда. Първо беше Unlocated Space, но създадох нов партитишън с "New", но след като му дам "Next" излиза отдолу грешката, която се вижда и на снимка. Форматнах го, но пак тази грешка. Опитах няколко пъти, но нищо не става.

4. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

не съм на 100% убеден но преди време имах малко ядове с подобен диск и докато не му дадох през раид-конртолер ресет диск то нон раид или не му изтрих всички партишъни на друг комп не искаше да качи седмица с абсолютно същите причини

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

@NeRoX, пробвай както е без форматиран дял да посочиш "Unallocated Space" и след това бутона "next".

Ако така не ти позволява или пак не успява да създаде системен дял и според мен както каза @glarus по-горе ще се наложи да изтриеш всички дялове на харда. Разбира се, предварително ще трябва да си запазиш информацията от вторият дял на харда ако ти трябва.

6. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от loafer
    @NeRoX, пробвай както е без форматиран дял да посочиш "Unallocated Space" и след това бутона "next".

Ако така не ти позволява или пак не успява да създаде системен дял и според мен както каза @glarus по-горе ще се наложи да изтриеш всички дялове на харда. Разбира се, предварително ще трябва да си запазиш информацията от вторият дял на харда ако ти трябва.
    Пробвах да цъкна "Next" и на "Unlocated Space", но пак си ми излиза това съобщение за грешката отдолу. Нямам под ръка външен хард на който да си преместя важните неща от другия партитишън такаче това засега не е вариант пък така или иначе няма гаранция, че ще стане.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ако имаш настолен компютър със свободно място 100GB, най-лесният вариант е да закачиш харда от лаптопа на настолният и да прехвърлиш инфото. След което изтриваш всички дялове от харда на лаптопа и го закачаш на лаптопа. Пускаш инстала на WIN 7, създаваш дял примерно пак 20GB и инсталираш windows-a - според мен така би трябвало да стане. След това връщаш инфото от настолният комп. Все пак аз ако бях на твое място бих проверил предварително харда и паметта за грешки - просто за спокойствие, че те са изправни и не се опитвам правя нещо при повредени части.

п.п. И още нещо което може да се пробва. Пробвай с друго копие на win7, по възможност да не е модифицирано. Виждал съм разни явно променени копия на win 7 които не откриват твърдия диск - явно им е липсвал драйвер за SATA контролера.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

NeRoX, аз малко по-горе ти казах, че тази инвестиция от 15-20 лева за кутиика няма да ти е излишна, ама ти се скрънзиш и ако ми прочетеш отново мненията ти писах да инсталираш направо 7, а не ХП. Между другото, седмицата, ако я инсталираш от друг комп на твоя си диск, но без драйвери има много голяма вероятност да заработи в твоя!

П.С. Потърси за ундоус 7 ултимейт, но който е с вградена активация и СП1 и на диска са 32 и 64 битови версии. И аз имах не малко ядове с различни седмици и после активирането им. Коя била оем, коя не знам си кво и пр. и с този, от пиратите или исохунт съм го теглил, няма никакъв проблем!

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Пускаш инстала на WIN 7, създаваш дял примерно пак 20GB и инсталираш windows-a - според мен така би трябвало да стане.
    абе кой е тоя умник, дето ви е учил вас да правите парчета не разбрах?! Може ли тва двадесет гигабайтово парче да стигне, за системен дял сега?!
    Ами той до тука е стигнал, от такива майстори!

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Темата стана мазало.
    @Nerox: кажи поне от кой град си, ако някой колега от форума е по-наблизо и прояви състрадание, да ти го направи безплатно, ако случайно сме от един град, ще се разберем,безплатно.
    Ба'си и лаптопа, вдигна форума на балон.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    абе кой е тоя умник, дето ви е учил вас да правите парчета не разбрах?! Може ли тва двадесет гигабайтово парче да стигне, за системен дял сега?!
    Ами той до тука е стигнал, от такива майстори!
    @fXOrange, човека има твърд диск с капацитет да събере информация общо 111.8 GB. От тези 111.8 GB има използвани 87.3 GB. За това предположих, че ако иска да запази всичкото инфо, пак ще трябва да използва 20GB системен дял. За това и написах по-горе примерно 20GB.

Съжалявам, че се отклонявам от темата, но се налага да обяснявам за втори път неща на @fXOrange заради заядливите му постове.

13. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@loafer
    е къде видя да се заяждам бе човек?!
    Аз питам как примерно може да се прави системен дял 20GB, като 7 x64 с драйверите взема горе долу 17GB пък x86 12 , ако не се лъжа!

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

7 страници и 13 дена страдания за проблем които във всеки сервиз ще ти оправят за 2-3 часа...

16. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Ако имаш настолен компютър със свободно място 100GB, най-лесният вариант е да закачиш харда от лаптопа на настолният и да прехвърлиш инфото. След което изтриваш всички дялове от харда на лаптопа и го закачаш на лаптопа. Пускаш инстала на WIN 7, създаваш дял примерно пак 20GB и инсталираш windows-a - според мен така би трябвало да стана. След това връщаш инфото от настолният комп. Все пак аз ако бях на твое място бих проверил предварително харда и паметта за грешки - просто за спокойствие, че те са изправни и не се опитвам правя нещо при повредени части.

п.п. И още нещо което може да се пробва. Пробвай с друго копие на win7, по възможност да не е модифицирано. Виждал съм разни явно променени копия на win 7 които не откриват твърдия диск - явно им е липсвал драйвер за SATA контролера.
    Настолен компютър в момента нямам под ръка. Когато имам - ще опитам, ако успея да се оправя да го подкарам като отделен хард и да имам възможността да си преместя нещата, но не виждам някаква особена логика да стане. Щом При 20GB Unlocated Space не става, то и при 110 не виждам защо трябва да стане. Ако не стигна до сервиз преди това - ще опитам и ще споделя резултата.

Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    NeRoX, аз малко по-горе ти казах, че тази инвестиция от 15-20 лева за кутиика няма да ти е излишна, ама ти се скрънзиш и ако ми прочетеш отново мненията ти писах да инсталираш направо 7, а не ХП. Между другото, седмицата, ако я инсталираш от друг комп на твоя си диск, но без драйвери има много голяма вероятност да заработи в твоя!

П.С. Потърси за ундоус 7 ултимейт, но който е с вградена активация и СП1 и на диска са 32 и 64 битови версии. И аз имах не малко ядове с различни седмици и после активирането им. Коя била оем, коя не знам си кво и пр. и с този, от пиратите или исохунт съм го теглил, няма никакъв проблем!
    Приеми моите извинения за това, че не съм видял, че си написал да пробвам първо със 7-цата. На всеки се случва да изпусне нещо. Що се отнася до кутийката - не е въпрос на скръндзане. Просто не виждам в момента какво може да ми помогне тази кутийка - да използват харда като външен - е, и?! В началото имаше зор да стигнем изобщо до този хард за формат и т.н., но ето че намерих начин през друг лаптоп и стане. От тук нататък тази кутийка в моя случай не виждам смисъла й. Що се отнася до ОС-и: ползвам този Win7 и този WinXP. Сториха ми се най-читава и изчистени. Може и да съм сгрешил, знам ли...

Цитат Първоначално публикувано от oddi
    Темата стана мазало.
    @Nerox: кажи поне от кой град си, ако някой колега от форума е по-наблизо и прояви състрадание, да ти го направи безплатно, ако случайно сме от един град, ще се разберем,безплатно.
    Ба'си и лаптопа, вдигна форума на балон.
    Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    7 страници и 13 дена страдания за проблем които във всеки сервиз ще ти оправят за 2-3 часа...
    Тук ще се опитам да отговоря и на двама ви. Намирам се в София и съм студент първи курс тук. Сами можете да се досетите колко съм запознат с града. Още ми е като в небрано лозе и незнаех дори дискове от къде мога да си купя. Кола нямам, а с градския транспорт съм още по скаран като информация кое за къде е, а и при тези температури да тръгна да обикалям непознатия град да търся кутийка за хард диск примерно малко трудно ще стане. Иначе съм от Пловдив но прибиранията са ми сравнително редки. Дори и там нямам доверени сервизи, защото просто не ми се е налагало до сега да ходя по сервизи на компютърна техника. Съумявал съм с помощ от форуми и приятели да се справя с всички проблеми с които съм се сблъскал до сега, били те софтуерни или хардуерни. Другото което е никога не съм чакал предложения за безплатно отстраняване на промблема от някой съфорумник. Просто никой не си е предложил услугите. Само @Mr.TECHNO ми предложи помощ извън форума, но човека е от Варна и сами се сещате, че е нерентабилно да изпращам лаптопа до там. Не става въпрос за парите, а за липсата на предложения. В Пловдив ще съм този уикенд, а през останалото време съм си в София (Студентски град). Каквото е нужно ще си заплатя стига да има колега, който да се наеме и да успее да се справи. Друг въпрос е колко сервизи ще успеят да се справят с проблема и то за 2-3 часа. Ето в този форум са се събрали доста интелигентни и запознати с материята хора, които дадоха чудесни идеи, за които никога нямаше да се сетя сам. Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха в темата ми с опит да помогнат! И все пак с общия усилия не успяхме да го оправим. Представям си колко пишман сервизи има, където не разбират и половината на това, което вие знаете и лаптопа може да го закърши още повече....

17. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

NeRoX, идеята с това да си купиш кутиика беше във връзка с това и все още е актуално, да можеш да си сложеш твоя диск в нея и като заредиш в рама partedmaic или hiren bootcd да я мушнеш на усб то и да си форматираш и правиш каквото си искаш с диска без да ангажираш други хора с компютър на който да закачваш твоя диск.
    С въпросната кутиика съм сигурен, че ако в нея е диска и в сидито сложиш инсталационния и стартираш инсталацията, като стигнеш до диска ще го види през усб-то и ще го инсталира, защото аз имам такъв външен диск и ми се е случвало да преинсталирам забравен включен в усб-то и като стигна до там ми вижда и него, но не съм пробвал да инсталирам на него.
    Дано сега вече си ме разбрал защо ти трябва кутииката!

Този уиндоус за който ти писах по-горе, началния му екран за инсталиране не е такъв дето е на твоята снимка, а избор 64 или 32 битовия да инсталираш и за това ти препоръчах този който аз ползвам, а не този който ти си изтеглил.

П.С. За скрънзенето, някак си не ми го побира главата по друг начин, че щом работиш на позиция, че да ти дадат служебен лаптоп, да не можеш да отделиш 5 лева за дискове които и без конкретна нужда да ти са винаги под ръка и с тази кутиика щеше доста по-малко да ангажираш и другите около теб, защото всички експерименти щеше да си ги правиш само на твоя комп.

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Тук ще се опитам да отговоря и на двама ви. Намирам се в София и съм студент първи курс тук. Сами можете да се досетите колко съм запознат с града. Още ми е като в небрано лозе и незнаех дори дискове от къде мога да си купя. Кола нямам, а с градския транспорт съм още по скаран като информация кое за къде е, а и при тези температури да тръгна да обикалям непознатия град да търся кутийка за хард диск примерно малко трудно ще стане. Иначе съм от Пловдив но прибиранията са ми сравнително редки. Дори и там нямам доверени сервизи, защото просто не ми се е налагало до сега да ходя по сервизи на компютърна техника. Съумявал съм с помощ от форуми и приятели да се справя с всички проблеми с които съм се сблъскал до сега, били те софтуерни или хардуерни. Другото което е никога не съм чакал предложения за безплатно отстраняване на промблема от някой съфорумник. Просто никой не си е предложил услугите. Само @Mr.TECHNO ми предложи помощ извън форума, но човека е от Варна и сами се сещате, че е нерентабилно да изпращам лаптопа до там. Не става въпрос за парите, а за липсата на предложения. В Пловдив ще съм този уикенд, а през останалото време съм си в София (Студентски град). Каквото е нужно ще си заплатя стига да има колега, който да се наеме и да успее да се справи. Друг въпрос е колко сервизи ще успеят да се справят с проблема и то за 2-3 часа. Ето в този форум са се събрали доста интелигентни и запознати с материята хора, които дадоха чудесни идеи, за които никога нямаше да се сетя сам. Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха в темата ми с опит да помогнат! И все пак с общия усилия не успяхме да го оправим. Представям си колко пишман сервизи има, където не разбират и половината на това, което вие знаете и лаптопа може да го закърши още повече....
    Ами така кажи. То тук половината хора работят по сервизи...
    Относно твоя проблем, виж дали можеш да намериш @Ilian359 от форума
    Другия вариант е торин (ако ще ходиш обади се предварително и обясни какъв е проблема) телефони и контакти ще намериш в интернет...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Загубена парола на БИОС на лаптоп
    От zayo bayo във форум Мобилни устройства
    Отговори: 11
    Последно: 02-12-07, 21:40
  3. Как мога да си сложа парола на папка или диск?
    От heat_ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 17
    Последно: 08-09-03, 11:21
  4. Как да се махне парола на биос
    От 1115 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 18-03-03, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе