нищо чудно да дойде и той тук да пита как да махне паролата на BIOS-а, която е сложил NeRoXПървоначално публикувано от myrshavija
нищо чудно да дойде и той тук да пита как да махне паролата на BIOS-а, която е сложил NeRoXПървоначално публикувано от myrshavija
Първоначално публикувано от NeRoXТази идея пробва ли я?Първоначално публикувано от FearMe
Това не е проблем. Тях ги интересува хората да си вършат работата, а не как си я вършат. Мисля, че няма смисъл да се впускаме в детайли.Първоначално публикувано от myrshavija
Не ти разбрах шегата. Надявам се да е добра...Първоначално публикувано от FearMe
Това е чисто и просто сваляне на батерията на дъното, което както казах съм го правил отдавна. Единствената разлика, която виждам е че автора казва да се включи лаптопа със извадена батерия. Това само не съм го пробвал. Бях го включил след като сложих батерията (на дъното). Продължението на гайда се свързано с влизане в Windows, което няма как да стане, защото нямам работещ такъв на хард диска както вече споменах няколко пъти.Първоначално публикувано от Usera
имах предвид, че ако ти решим проблема и замениш паролата на BIOS-a с твоя, а админът научи, той на свой ред ще иска да махне твоята и да върне своята, и за да разбере как да го направи, ще дойде във форума да питаПървоначално публикувано от NeRoX
Може и да съм пропуснал нещо от писаното по темата, но я четох отгоре-отгоре. Извинявам се ако предложа нещо което вече е предлагано.Първоначално публикувано от NeRoX
Според мен щом си успял да стартираш boot-тващ диск, тествай първо памет и хард за грешки - в hiren's boot cd ще намериш програми за това.
Казваш при инсталация на XP, инсталацията спира със син екран. Пробва ли да пуснеш инсталация на в WIN7?
Възможно е ако до сега лаптопа е бил с WIN7 в биоса да има настройка за AHCI режим и от там и синият екран при опит за инсталиране на WIN XP.
ама то туй е ясно, че е така и какво?Възможно е ако до сега лаптопа е бил с WIN7 в биоса да има настройка за AHCI режим и от там и синият екран при опит за инсталиране на WIN XP.
Не разбрах това "туй" какво е и на кой му е ясно, че е "туй". Ако имаш предвид, че има зададена настройка в биоса за AHCI mod и това е ясно (тук не разбирам от къде идва тази яснота при положение, че не може да се влезе в настройките на биоса), тогава защо въобще се опитва да се инсталира WIN Xp?Първоначално публикувано от fXOrange
Питаш "и какво"?
Ми по-горе предложих да опита с инсталация на Win 7
Ако наистина е така, то сисадминът ви няма да има нищо против да ти отключи биоса и да те добави в групата на локалните администратори. Нали?Първоначално публикувано от NeRoX
Буутвам само, ако на лаптопа няма закачен хард, демек няма как да ги направя тези тестове за грешки. Инсталирането на Windows-и ставаше на моя хард, но на друг лаптоп. При Windows XP и при пълна инсталация на ОС-а и при първия рестарт да сложа харда пак на моя лаптоп си дава син екран. При Windows7 пак стига до някакъв син екран. Не знам за какви налични файлове от стара инсталация имаш предвид. C-то го форматирам преди всяка нова инсталация.Първоначално публикувано от loafer
Както казах - коментарите по тази тема за безсмислено. Лаптопа е пуснат служебен по дълга верига. Ние имаме връзка с най-ниските нива, които си нямат хал хабер за какво става на въпрос. Да приемем, че съм я забравил паролата просто. На този етап нямам възможност да я разбера. Трябва да е по трудния начин.Първоначално публикувано от myrshavija
Останах с впечатлението, че си успял да пуснеш инсталация на Win XP на проблемният лаптоп. Явно не съм разбрал правилно.Първоначално публикувано от NeRoX
Първоначално публикувано от NeRoX
Извинявам се! Тук грешката е моя. От толкова много преинсталации вече забравих кога какво е ставало. :D И да... В конкректния случай и изтрит партитишън (не само форматнат) и диск с Win XP тръгва да прави инстал и стига до син екран и се ресва. Това е още далеч преди да ме пита къде искам да инсталирам ОС-а. И да прав си... В това въпросно състояние на хард диска наистина пробвах само с Windows XP. С Hiren's не съм пробвал, защото прецених, че няма да има какво по-различно да направя, а с Win7 изобщо забравих да пробвам. Това ще е следващото, което ще опитам.Първоначално публикувано от loafer
Има ХП компилации с вградена и активирана SATA поддръжка. Потърси в замундата. Това вероятно ще ти реши проблема със синия екран.Първоначално публикувано от NeRoX
Колега , виж какво пише по-нагоре. Грешката е заради сата харда - 0х00000007bПървоначално публикувано от Usera
Тамън изтрих пак Partition C през другия лаптоп и да запиша Win7 на DVDRW и то (DVD-то) все че се омаза. Пуснах му един Erase, изтри го с малко странни шумове от записвачката и сега май се омаза. Като го сложа в записвачката не иска да го зареди и като му цъкна с десен бутон на мишката (на дисково устройство в My Computer) и забива. Стига до "Don't Send"... Демек не мога да изпразня диска. Не мога да запиша и нищо ново на него. По това време абсурд да намеря. Само проблеми, заеби...