Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 600
Like Tree78Одобрявам

Windows 10 - Очаквания и впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Отговор: Windows 10 - Очаквания и впечатления

Пусни в Command Prompt
    >winver
    Ако видиш нещо различно от 1709, то просто чакаш поне един големичък ъпдейт.
    Не му се притеснявай, после още дълго щe чакаш (и) докато се инсталира.

Това твоето много прилича на моето когато опитах за пръв път да сменя четката за зъби с електрическа автоматична. Не ми се получи нито с OralB, нито с Philips, нито с кой и да е от многото накрайници - навиците са си навици.
    Не ми се получи и от втория, че и от третия опит (в случай че това ще те успокои).

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Може от windows catalog да си изтегли така наречения standallone update. Например за последния билд ,който е 16299.309------> тук.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ъпдейтна си се, но store-а продължава да го няма

в нета много хора си реват, като уж проблемът бил по-често срещан преди 1609, но като гледам и след това е същата каша
    "решават" го с пълна преинсталация, което няма шанс да се случи при мен

тук не става въпрос за навици, а за недоклатеност на цялостна концепция
    не можеш да лимитираш функционалност през един лончър (на практика), а оня спонтанно да вземе, та изчезне

ще ми ограничава теглене на задължителен ъпдейт за време, което ми е извън working hours, за да не ми пречи, а в същото време да ми отказва да работи, защото го няма ъпдейтът
    и на всичкото отгоре промяната на working hours да не води до автоматичен resume на тегленето, че да трябва да го рестартирам от самото начало с команда през промпта

аз ще се оправя, ама 99% от хората няма да могат

де що клиенти и познати имам с 10-ка, сигурно 90% от всички тях са се обаждали някой предиобед да се оплакват от "странно забавяне и забиване на компа"
    иди обяснявай, че е нормално, защото на оня му скимнало да тегли няколко гиги ъпдейт...

все повече и насилствено въвеждане на user-UNfriendly интерфейс, невъзможност за контрол, интеракция и намеса на ниво по-ниско от "иконка на десктопа"

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

И все пак става дума за навици.
    Намираш иконата с лупата (по дифолт е точно до Windows-бутона най-вляво), пишеш Store и зяпаш резултата.
    Тук новия полезен навик за който става въпрос е да се научиш "да ползваш лупата".

Що се отнася до ъпдейтите - ти казваш, че рядко ползваш 10 и имаш проблем с ъпдейти. Аз пък казвам (и не само аз), че от години ползваме 10 и нямаме проблеми с ъпдейти.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 23-03-18 в 01:50.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

store връща 0 (нула!) резултати

като казвам, че е изчезнал, значи е изчезнал

аз проблем с ъпдейти нямам, имам проблем с изчезването на критично важни компоненти на OS, както и липсата на механизъм за упражняване на повече контрол в/у нея
    10-ката я инсталирах редовно още от някакви ранни лийкове и бети, които циркулираха наоколо, за да съм отрано запознат с проблемите, които в последствие ще трябва да боря

навиците ми също не са гравирани с длето върху камък като плочите на моисей... щом съм успявал да се оправя още от правец 8 досега, значи все има някаква гъвкавост в мен

да ти го няма store-a е равнозначно на това да ти го няма add-remove programs, а uninstall.exe на приложението да откаже да тръгне, защото ТРЯБВА да бъде пуснато през add-remove. и не защото ползва някаква специална негова функционалност, а защото М$ настояват да е така. освен това папката да е скрита, заключена и криптирана - искаш да я изтриеш дори с цената на останали записи в регистрите и third party програми, но и това да ти е забранено

ей така се чувствах вчера - програмата е инсталирана, всичко си й е наред, но няма през какво да я пусна

но пък може и да си прав, и трябва да променя навиците си да имам пълен контрол върху МОЯ си комп....

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Проблема при ъпдейта на Win10 е ,че е кумулативен. При 1709.309 вече е около 700 MB. Понеже масовката ,която по принцип има калпави компютри и бавен интернет тегленето на 700 MB си е истинска драма. Прибира се масовия потребител вечер вкъщи и пуска компютъра за 2-3 часа и започва да се тегли ъпдейта. Това отнема ресурси на компютъра,човека почва да се нервира ,да псува MS„
    Понеже за 2-3 часа не са достатъчни да се изтеглят на следващата вечер пак почват отначало да се теглят и така много вечери. Човек почва да търси "решение" как да забрани ъпдейтите почва с глупости да се занимава и т.н.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ето един друг навик:
    Гугъл + "Windows Store missing in Windows 10"

==>
    Windows Store missing in Windows 10

• Press Windows key + R key to open Run
    • Type wsreset.exe and press Enter
    • Restart the PC and sign in with Microsoft User account and check if you are able to find Windows Store.

Fix Windows Store missing in Windows 10

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

надявам се, че не го пускаш на мен, защото започва да ми става смешно

а я си представи, че wsreset не е свършило работа, нито ръчната инсталация посредством reinstall-preinstalledApp.ps1 и др.под.

11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

А я си представи, че отделни системни файлове са подменени заради зловреден код небрежно активиран от потребителя или пък предварително зловредно осакатено инсталационно копие.

Общо взето не искам да казвам
    "Windows 10 работи непременно перфектно и безпроблемно".
    Но без да се замислям, мога да кажа
    "Windows 10 работи добре и в никакъв случай не създава повече проблеми или пък дискомфорт от коя и да е от предходните версии".
    emil vasilev одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Създай нов юзер и виж дали ще се появи....
    emil vasilev одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Сега гледам,че е излязъл 16299.334.
    Другия месец излиза версия 1803. С неговото прилагане е най-вероятно да се оправи проблема с Windows Store.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Сега в много сайтове пише,че версия 1803 ще излезе на 10 април.Най-вероятно ще е 3-4 GB и пак ще има драми по компютрите.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Мен лично на единия ми лаптоп с Creators Edition ме дразни, че при Safe As прозореца ми остава под другите, ако съм отворил примерно 5-6 различни и трябва да го търся из таскбара. Пипал съм му настройките за групиране на приложенията в таскбара, че не ме кефи новото комбиниране, ама си е бъгава май 10-ката още..

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Разбира се, когато от това ви писне можете да живеете много по-лесно с High Sierra
    Този пост е редактиран от Tommorow; 05-04-18 в 02:53.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ще се намери ли някоя добра душа да изтегли инстолъра на 3D Builder и да ми го качи някъде, защото из целия интернет се оказва, че линкват към М$ сайта, а по някаква (поредна) идиотска причина не мога да го дръпна през осакатената ми 10-ка?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Първи впечатления от Windows Phone 8 смартфон
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 13
    Последно: 04-09-13, 11:11
  2. Съвет или впечатления!?
    От kansas13 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 07-02-10, 09:44
  3. СРЕЩИ С РАМА - Очаквания филм! Нещо повече?
    От spacedigital във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 16-01-06, 18:36
  4. Win XP SP2 Final - впечатления ?
    От Slero във форум Windows
    Отговори: 35
    Последно: 29-08-04, 23:24
  5. PowerNet-впечатления?
    От 3Di във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 29-08-03, 20:07

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе