От както минах на Мтел с тяхният рутер и аз не мога да си вържа компютрите в мрежа. Нещо пречи.
От както минах на Мтел с тяхният рутер и аз не мога да си вържа компютрите в мрежа. Нещо пречи.
То проблемите може да идат откъде ли не. Какви ip адреси е раздал рутера по wi-fi и lan?Може да забраниш ip6.Може да видиш дали network discovery е включен навсякъде. Щом лаптопа е на няколко дни виж последни версии на драйверите и на BIOS.
Според мен, когато си на кабел, мрежата е идентифицирана като "Private". А когато е безжична, мрежата се идентифицира каго "Public".
Съответните настройки за Private/Public може да ги променяш поне на две места:
1. ControlPanel/NetworkAndSharingCenter/ChangeAdvancedSharingSettings
2. ControlPanel/WindowsFirewall и/или ControlPanel/WindowsFirewall/Advanced
ПП.
3. Settings/NetworkAndInternet/Wi-F-/ManageKnownNetworks - тук също може да се променя Private/Public
Този пост е редактиран от MitkoS; 01-03-17 в 23:14.
в настройките трябва да се махне паролата, за достъп, до тоя компютър. И тогава другите устройства ще имат достъп, до това, дето си шернал, или там по дифолт публичната папка....
Чакай ся, искаш да кажеш, че ако искам един уин да работи трябва да взема про ? Щото хоум не бачка? И каква е разликата според теб между хоум и про за офис компютър? Щото на мен ми трябват компютри за конкретно приложение + имейл клиент . Предполагам ще кажеш, че трябва workstations + win 10 pro + един сървър специално за тях да купувам ? Ако искаш и специално един локален съврър за ъпдейтите да направя, за да може аз да им казвам кога да ги ъпдейтвам? Ако е така, то майкрософт са създали боклук![]()
Е неще и неще през Wi-Fi да си засече домашната мрежа.Пише ми само Интернет достъп в настройките ми изписва частна мрежа.Снощи сигурно поне час и нещо се заиграх със защитната стена и всичко свързано със споделяне и мрежа променях на All, но явно не е от там.Вече незнам какво да направя за да успея да подкарам споделяне през мрежата.Пак казвам по кабел като вържа лаптопа няма грижи, но през Wi-fi не та не.Чудя се дали да не направя нов SSID на рутера и да пробвам.Да не би рутерът да ограничава връзките с останалата техника(ТВ-та, Ресийвър, телефони и компютри).Всякакви идеи са ми добре дошли.WiFi картата е Intel и пробвах с два различни драйвера.Lan-ката е Realtek.
Така както си написал продишния пост, излиза че правиш WiFi-връзка и проблема е след това - достъп до някакви споделени ресурси на лаптопа.
А това което пишеш сега излиза, че нямаш WiFi-връзка
?
Не проблем с интернета през WiFi нямам, извинявам се ако не съм бил разбран.Интернет си имам през WiFi.През WIFi не виждам вътрешната си мрежа, докато с кабел я виждам и споделям.
- - - - - - - - - -
Настолният (Win 7) ми засича лаптопа (Win 10), но ми дава Access Denied като се опитам да отворя, а пароли нямам сложени по мрежата.Лаптопът обаче освен себе си другите машини и техники не ги вижда.А са в една и съща мрежа.
изненада днес : corrupted profile in Windows 10
влизам с пръстов отпечатък - паролата ми не работи...
на български е не може да влезем в профила ви и ще изтрием всички файлове... или подобно.
приятна седмица от майкрософт ми пожелаха... и аз на тях.
Здравейте, Момчета!
Имам прясно преинсталиран Уйндоус 10, след пълен формат и нова подялба на твърдия диск.
Инсталирах си само драйверите за чипа на дъното, ланката, аудиото и графичната карта вградена в процесора.
Искам да попитам, дали мога аз да си избера, кои ъпдейти да инсталирам, и каква настройка трябва да задам...или не става?
Ако реша да ъпгрейдна до големия есенен ъпдейт, мога ли само него да го сваля, запиша на флашка и инсталирам начисто?
Видях ги тези ъпдейти, но не ми вършат работа. Използвам х64 и тези ъпдейти, които ги видях са за АМД, х86 и АРМ ахитектура, а аз точно това не искам да си пълня системата с излишни ъпдейти.
Има ли начин аз сам да си избера, кои ъпдейти да инсталирам? И мога ли големия ъпдейт криейтора да го запиша на флашка, и да го инсталирам начисто...това ми са въпросите!
Като стартираш MediaCreationTool имаш опции то да ти направи флашка или да си изтеглиш ISO файла и да го разархивираш на готова бутваща флашка. Аз използвам втория начин.
За втория линк осмия поред ъпсейт е за теб.Така билда ти ще стане 16299.192.
извинявам се, но няма такава тъпотия като 10-ката!!!
използвам го инцидентно, когато се налага... демек, по принуда
днес установявам, че windows store някак си е изчезнал!
приложението, което искам да стартирам, не тръгва по никакъв друг начин (линк, директно от .ехе и т.н.)
тръгвам да пробвам ръчни инсталации, пакетни де- и ре-инсталации през powershell....
нъцки
виждам, че някакъв ъпдейт се е закеркенечил на 53% и не мърда
понеже съм дебелоглав и мразя някой да ми казва какво да правя, съм с LTSB
решавам да рестартирам ъпдейта ръчно и установявам, че подобен механизъм не е предвиден
айде пак през промпта...
сега неизбежните 5 ъпдейта са на 94% и в мен един рогат глас ми нашепва "няма да станееее.... чакаш нахалооооос...."
10-ка ли?