Не се самопремахва. Там е.Не знам за българското ISO Не съм го ползвал.
Не се самопремахва. Там е.Не знам за българското ISO Не съм го ползвал.
Не е зор непременно да е българско.
Аз например съм с инсталация от английско ISO и Кортана "спря да е кортана", в момента в който превключих настройките в Region да са на български.
А сега като напиша "Cortana" в полето search, се появява:
Cortana language
There's no language that matches the market for your device. You can use language that maght be similar, though some features may not be available.
И отдолу има Combo box - Choose one и списък с езици
Най-вероятно си прав. Аз съм в грешка.
Наистина не работи с регионални настройки за България (не бях забелязал даже).
![]()
Трудно ми беше да я намеря и изключа, но накрая успях...,надявам се!
![]()
Десятката е най-големия боклук, който са правили тия от майкрософт. За изминалия месец взех 8 маркови машини(хп-та) всичките с уин10 хоум, половината след няколко дни им умряха уиндоусите и трябваше да ги преинсталирам. Дали заради ъпдейта от 7 на 10(така ги купих) или заради самата десятка, но положението с тоя уин е батак. Последния го изключвам , местя го в другия офис , включвам го - липсва админ акаунт и край .
След Уиндоус 7 микрософт произвеждат само буламачи.
Към 60 компютъра ъпгрейднах от 7 и 8.1 към 10 Pro и на още 10 компютъра затрих Vista и сложих 10 Enterprise . Всички компютри се държат стабилно. За антивирусна съм сложил Windows Defender.
И тук се сещам, че някой беше казал, че за да станеш космонавт е хубаво предварително да изкараш курс за това.
Определено мисля, че трябва да се сърдиш преди всичко на себе си - има достатъчно много хора, които не се изправят пред такъв проблем.
И колкото повече машини са се "скапали" в ръцете ти, това говори толкова по-зле познай за кого.
Този пост е редактиран от MitkoS; 26-02-17 в 23:37.
Колега, не са се скапали в ръцете ми, купувам ги инсталирани и ги слагам по местата им. Не съм ги правил нищо , чети какво съм писал. Няма как да разваля нещо, което не съм ръчкал. Машините бяха ъпдейтнати от 7 на 10 с легални уиндоуси. Моята работа беше да им инсталирам пощенски клиент . Ако можеш с инсталация на тъндербърд (колкото и некадърна да е) да ми убиеш уиндоса ще те почерпя. Това, че на мен ми се е случило, не означава, че на всички се случва, както и това, че на тебе не ти се е случвало, не означава, че 10-ката не е боклук! И то такъв, който редовно в понеделник ми прави компа неизползваем поне за час заради ъпдейтите които си е пуснал.
Няма как да знам какво точно си правил с тия компютри. Няма как да знам какво разбираш под "умиране" на Windows.
Но това което знам е, че обобщението което си направил не е общовалидно.
Няма как да знаеш точно какво съм правил с тия компютри, но ми обясняваш как говорило зле за мен. Говори зле за уин 10 и ще го разберете колкото повече работите с тая боза.
Работя с windows 10 от както го има (не само на домашните машини). Нямам лоши впечатления за него. Избягвам да надграждам а правя чиста инсталация.
Взел си осем домашни компютри? Или просто така е по-далавера за офисни? Ми да, ъпдейтва се пустата му Home версия
Никак не ми допада 10-ка и на мен, но чак пък да седна да разправям, че умирала самичка, без нечия недалновидна намеса...
Здравейте!
Имам следния проблем с лаптоп Lenovo Legion y520 с Windows 10 Pro.Проблемът е с домашната мрежа.Мрежата се състои от следното:
Рутер Hyawei на мтел ---> switch TP-link 4 port гигабитов ---> Две настолни машини с Windows 7 и лаптопът от няколко дена.
Проблемът е когато лаптопът е на Wi-fi в мрежата не вижда останалите машини, те го виждат, но ми дава Access denied.Няма парола за лаптопа.Интересното е, когато мина на лан кабел се вижда и се влиза в него.Но през Wi-fi къде ли не се рових в десятката и не та не.Спирах защитната стена, Аваст му спрях да се меси в мрежата и в настройките за домашна мрежа и споделяне пробвах различни настройки и неще.Също така едната настолна машина я разкачих от суича и го вкарах в рутера, който излъчва Wi-Fi за да видя дали суичът не пропуска мрежата да е видима през безжичната мрежа.Сменях и каналите на рутера.Идеи какво пропускам и мога да опитам?