Програма която показва кое колко дърпа и можеш да го спреш.
Общо казао - разширен task manager
благодаря а като спра процеса „прекъсване на системата„ какво ще стане .Няма ли да засегне работата на ОС ?
- - - - - - - - - -
Здравей Mr.Techno опитах с този разширен таскбар както го нарекохте вие но процеса не може да се спре interrupts
загубени в првода „прекъсване на системата„ мисля че е System Idle Process
така че търси защо не заема 90-тина 100 % или по скоро кое друго ти яде от цпу-то прекъсванията на системата и ги остави тя а си ги оправя...
Здравейте само като излезе от режим „готовност„ го има този проблем иначе не.
Излизам от режим „готовност„ и процеса „прекъсване на системата„-процеса ми е преведен от системата кове 40-50% процесора и не мърда -докато другите параметри са почти на 0%, така че нищо друго не яде от цпу -то ами само тоя процес
снимка на так манагер с % натовареност при събуждане може ли да дадеш
И аз като estqwerty сметнах в началото, че system idle те тревожи, ама щом рапортуваш сумарна заетост почти цяло ядро, пък и interrupts се спомена, ми светна лампичката. Имал съм подобни разправии под XP64 след спане - само рестарт оправяше. Сега принципно interrupts не е "процес", па било и системен, който да подлежи на спиране - обработка на т.н. прекъсвания си тече нон-стоп и е абсолютно необходимо. Повечето от тях са хардуерни, вероятно от разбеснели се драйвери, а според дългогодишния ми опит излизането от sleep mode или STR често е по-проблемно откъм реинициализация на драйвери на устройства, отколкото, да речем, чистата хибернация или STD. Съветът ми на 1-во време е да забраниш hybrid sleep и да хибернираш машината вместо това. Хибернирам вече 10г и още имам едно наум за standby. Може да пробваш да си обновиш драйверите.
ПП понеже някой се изстреля в темата със супермощния си телефон, да зачекна и 16-ядрените огледалца за кифли. предвид, че мобилния хардуер в момента е на ниво производителност някъде около 2002-та година (пример - half-life2 само за nvidia shield, и то със скопена графика), ще има още да чакате 4-ядрените арм-чета и атоми на някой комплексар да се изпречат на дъртия athlon64
Този пост е редактиран от XIIID; 23-02-15 в 22:41.
Казах му го на климатичния да си гледа инвертори-те и да не се навира в раздел където е много бос. Намери на кого да се перчи с "Fake" познанията си. Все едно аз да почна да се правя на много вещ в климатичния подфорум или да твърдя че "моя 8год. сплит ще смачка всеки нов инвертор"
Наборе айде да го сборим с моя 8 ядрен A936 пак е 64бит.
То затова се пускат уиндоус ъпдейти от време навреме, отделно в самата секция даунлоуд на производителя на дадена платка има пачове, които е препоръчително да се инсталират, и които опраеят разни такива проблеми...
Хайде наистина, ама къв бенчмарк? Отделно щи ми е интересно да те видя как ще му напънеш всичките ядра на практика... аз досега под андроид повече от две не успях.
По груба лична преценка обаче едно ядро 1HGz i5 ~ 1.5HGz C2D ~ 2HGz A64 ~ 3HGz P4 ~ 4HGz Atom ~ 5HGz ARM ~ 6HGz Mtek, та осем срещу един... да не се срамуваш накрая от победата
Ииии стига сте го наливали тоз Бил Хейтс, читави са им вече ОС, додея ми таз песен линуксарска от 95-та година. Драйверите се ошмъркали вий пак бозата крива... Ей на миналата седмица колега се изцепи че била "надстройка на дос" - явно буквичките NT още не са стигнали до него.
има едно отдолу - дали е бутон или отметка : покажи процесите на всички усери
по принцип таск мениджъра показва само на текущият потребител.
цъкни и виж може да излезе кое товари.
може и скрийншот да направиш и да го пуснеш че стана интересно. но 99% яе е дрсайвер като не е сервис...
Човекът си каза, че всичко се е оправило след преинсталацията.
За деинсталация и "изчистване" от ненужни приложения и туулбарове мога да му препоръчам: IObit Uninstaller - единствената програма с която успях да "ликвидирам" след две годишна борба приставката(туулбара) asc.com и на МcАfee антивирусната след безброй други паднали в неравната битка ...
Хубавото е че при функция forced uninstall чисти и регистъра и премахва и останалите празни след деинсталацията папки.
Само да внимава какво "зачиства" с нея, че зачисти ли нещо уиндоуско от системните програми ще преинсталира наново ...
благодаря за отговорите - всичко опитах пак същото за това сега го хибернирам
казахме го по-горе - достатъчно бърз е , но пропуснахме най-важното - процесора е Atom ядро и това мисля че изяснява нещата.