dgenov въждал съм ги тези врътки за които споменаваш зад външното тяло някой път ще ги снимам и ще ти ги покажа явно има ефект можеби
dgenov въждал съм ги тези врътки за които споменаваш зад външното тяло някой път ще ги снимам и ще ти ги покажа явно има ефект можеби
dgenov
погледни монтажа на тази клима направи ми впечатление че оставят тръбите дълги нагънати зад външното тяло можеби точно поради това да избегне тези шумове за които говорим!
https://www.youtube.com/watch?v=fEppTCPBkOU&NR=1
Мдааа, благодаря Денис. Както и да го погледнем излиза че не е в полза на потребителя, да му се инсталират тръби с дължина под 3 метра(по отношение на шума, за работата не знам със сигурност - но ако няма изискване за минимална дължина - приемам че не пречи)! За Фужитсотата под 4 метра дори. Не случайно явно под табличката с параметрите е написано че са измерени при ПЕТ(5) МЕТРА тръбен път!
Не мога да си обясня защо(като тези 3 метра които са включени в цената на монтажа и не ти връщат разликата) не си ги слагат както е показано на клипа и нещата да са си наред? Ами трябва после да се правим че "шума е нормален", "не ни пречел много" и т.н. ... при положение че си дал над 1600лв(може да не са много, ама все пак са си пари), не разбирам защо да не си доплатя още един/два метра(да не струват милиони) и да си спя спокойно? Съжалявам че късно разбирам за тези обстоятелства - трябва да знаете че много ме е яд че не ми обърнаха внимание като са знаели(не може да не са) и в понеделник ще се обадя на фирмата да изясним въпроса с тях!
на мен как ми съсипаха тръбите.- разнася единия монтажник тръби около един метър и аз му казвам "ето тук ще бъде външното тяло" последва мърморене от двамата,че отрязали къси тръби , че те нямали други такива тръби (на 40 км съм от магазина им) след кратка консултация по между им намериха някакви тръби, които незнам дали отговарят на размер (диаметър) и качество... шефовете на САТЕКС едва ли знаят какви ги вършат монтажниците им ,а съм платил 1520 лв.за климатик имонтаж отделно транспорт !!!
Ти си поредният човек забелязах  който се оплаква от Сатекс!От шумен ли дойдоха?
Да ви питам, тия "тръби" в комплекта ли са включени или си одрязват колкото им трябва от тяхно руло монтажниците?
Това е интересен въпрос?Аз питах фирмата която ми ги монтира но не ми отговориха!?Явно влизат в комплекта!Но при мен беше на 3 метра и рязаха от тейхният топ,можеби ако е имало 3м.тръби в комплект-кита да ги използват за други монтажи където размера излиза около три метра.Разправяха че китайските хитачита в комплекта си са били с по тънки тръби и т.н.за да си спести китаеца и да го продава по тънко.Явно са с комплект тръби от 3м.(другото което ми направи впечатление външното тяло и на двата ми климатика Фуджитсото и Мутсубишито не бяха в кашони-фабрично както бяха вътрешните им тела!аявно тези тръби са били там!???
Няма марков климатик който върви комплект с тръбите.В комплекта влиза само щуцера за тавата за конденза на външното тяло
FTXS25G вътрешното тяло около 1,4м по-високо от външното,тръбен път около 2,4м.Чува се при тръгване и спиране на компресора предимно нощем при пълна тишина "като завиране на вода" за няколко секунди
не се чува шум ни при тръгване ни при спиране...блаженна тишина....4 и 6 м тръбен път....
Първият официално съобщил за шума и при Дайкин. Още ли някой смята, че е от дефекти в машините?Първоначално публикувано от smoky
Плюс това това е точно този Дайкин с многото заглушители по линията на фреона. Значи не е от това.
Но явно, заглушителите помагат. Едва ли, от Дайкин се кълнат, че "нищо не се чува".... Извода е според мен: при всички се чува, ама при някои "малко повече и това е "нормално" "
Щом при него се чува, логично е да се предположи че и при други ще го има. Да видим дали още някой ще се престраши да си признае.... Точно така, не става въпрос за Ниагарския водопад, а за лекия шум, който е едва доловим и на който изобщо не обръщате внимание. Хората в тази тема не се интересуват дали ви пречи, нито искат да знаят дали ви дразни, а просто дали го има.
Евала, smoky![]()
Избрах си модела и марката след доста ровичкане във форума и из нета ,като един от най-надеждните и тихите. Пък кво излиза, че съм единствения с "дефектен" Дайкин ли?Доста прецакващо звучиКато му задам "изсушаване" доста отчетливо си бълбука преди да почне да духа!И в тоя режим ли нормално не бива да се чуват никакви шумове???Че почвам да се притеснявам
![]()
Стига де. И на моето Мицубиши му го чух шума! Пуснах го на 31* и вентилатора на мах, след около пет минути, като ми запари на ръката(държах я пред него), го изключих. Чух едно изсъскване(ако можеше да ме захапе, сигурно половината пръсти нямаше да ги имам) за кратко и миряса.