Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 150

Икономично шофиране - техники, съвети, резултати.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Икономично шофиране - техники, съвети, резултати.

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    ... Ако си на скорост и твърдиш че не харчиш нищо - дай да проверим дали е така 100% (10x to @Pat )
    както си надоло на скорост, изгаси си двигателя( така сме 100% сигурни че не харчиш нищо ) - защо след 1 км спираш - ППХ или Моторна спирачка е ?
    За да поддържаш тези обороти ти трябва Гориво , а колата не е все още "Перпето мобиле".
    ...
    ППХ действа само над определени обороти на двигателя - пускаш на скорост по наклон без да даваш газ - оборотите на двигателя са над 2000 и се задейства ППХ (няма приток на гориво). Постепенно скоростта намалява и оборотите падат под 2000 - ППХ се изключва и има приток на гориво - и затова колата не спира след 1км.

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    За климатика съм съгласен там има компресор и е трудно да се върти, но за динамото твърдението е по скоро на теория отколкото на практика, със общо 100 вата консумация и това да се отрази на двигател със 55 KW мощност не вярвам както и да е всеки си има мнение , прав си за зимата с твърдите гуми но аз не карам барзо съобразявам се с това.
    Защо според теб често свири (износен) ремък при студена кола - защото в момента динамото върти доста по-тежко за да зареди разредения от паленето акумулатор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Очевидно енергията трябва да се вземе от някъде за да се зареди акумулатора и след като няма измислено перпетуум мобиле трябва да се вземе от двигателят това е ясно, тезата ми беше че това не оказва съществено влияние на разхода на гориво, а колкото до свирещият ремък това става когато ремъка е хлабав а не износен щото е чисто нов да е пак свири,когато е влажно времето щото се пързаля спрямо шайбата,чудно ми е дали ако нищо не зарежда динамото със откачени кабели дали пак няма да свири.

4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

... тезата ми беше че това не оказва съществено влияние на разхода на гориво ...
    Съгласен съм.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Сега направих експеримент запалих колата и пуснах всички консуматори фарове, фарове за мъгла и вентилатор на пълна мощност и да вярно оборотите паднаха от 1050 на малко под 1000, което показва че оказва малко влияние и в по горните постове не бях прав че спорих

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Икономично шофиране - техники, съвети, рез&

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    ППХ действа само над определени обороти на двигателя - пускаш на скорост по наклон без да даваш газ - оборотите на двигателя са над 2000 и се задейства ППХ (няма приток на гориво). Постепенно скоростта намалява и оборотите падат под 2000 - ППХ се изключва и има приток на гориво - и затова колата не спира след 1км.
    Според моя борд компютър не е така.
    тука се карахMitkoS при повече от 2 к оборота на двигателя комп. ми отчита разход , при по ниски не отчита.
    засилвам колата надоло , отпускам крака и гледам моментния разход - от 5,5 - 3,5 ми показва , освобождавам от скорост и разхода пада на 1,0

Ако ППХ работеще както казвате защо автоматика харчи повече от обикновенните кутии , да не кажа че по надолнище буквално си играе роля на моторна спирачка, независимо от оборотите.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Това означава, че при твоята кола няма ППХ - или това важи за всички коли от твоя модел, или конкретно при твоя екземпляр има нещо сбъркано в софтуера.

// или пък нещо си се объркал какво точно си видял при отчитането - например в момента на спускането си бил на неподходящо висока предавка и оборотите са били прекалено ниски за да се задейства ППХ. Вероятно ти е (вреден понякога) навик това с високите предавки.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

eee как с автомат да съм с 80км на 3-та ?
    той сам си ги сменя и принципно над 60км минава на 4-та.
    Отделно Автоматик без ППХ - не говорим за лада и москвич говорим за рено 97г.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Сега направих експеримент запалих колата и пуснах всички консуматори фарове, фарове за мъгла и вентилатор на пълна мощност и да вярно оборотите паднаха от 1050 на малко под 1000, което показва че оказва малко влияние и в по горните постове не бях прав че спорих
    Ба си колата с високите обороти .На мен ми се виждат множко. Оттам и разход.

Спаска 155 -2л - 950 об/мин.Има климатроник - все работи / при палене на колата сам се включва - няма зиме няма лете за 409 000км самоведнъж правих проверка за допълване .С това чудо при 200 км/ч ми се пръсна задна лява гума -само леко взе да тегли в ляво , но шумът от гумата беше ужасяващ.
    По методът на Румен съм докарвал зимно време разход 8,5-8,7 л/100к като на места съм карал с 160-170 .

Голчо - 650 - няма климатик другидвигатели са с по 750/850 об/мин

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

това са оборотите точно след запалването на колата, после падат

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@ivan1 - мислех да те оборвам за разхода на гориво за ел. консуматорите, но ти сам си се убедил вече в обратното.
    По принцип във всички съвети за икономично шофиране присъства и това - колкото се може по малко ел консуматори.
    Стартера харчи много ток например, затова е установено опитно, че на светофар има смисъл да гасиш двигателя само ако до зеленото остава около минута или повече. Само тогава икономията на гориво от изключеният двигател може да надхвърли количеството гориво, необходимо за последващо възстановяване на заряда на акумулатора изразходван за врътване на стартера.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Абе хора карайте на метан - там е истината
    11лв ~ 150 км градско
    11лв ~ 200km извън града.

Пък после нека ми гори 30/ 100 - дреме ми на ............

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Абе хора карайте на метан - там е истината
    не разбирам, не ме интересува, само повтарям, каквото са ми казвали:

метан =
    * 1000лв уредба
    * 100 кила в багажника
    * намален обем на багажника
    * допълнителни амортисьори отзад
    * честа смяна на въпросните
    * разбиване на не-знам-си-какво-още заради 100-те кила
    * "изсушаване" на двигателя (или нещо от рода беше...)
    * само 200км пробег на зареждане
    ---------------------------------------------------- (теглим чертата)
    първоначално голяма инвестиция
    междинни малки разходи
    задължителни последващи скъпи ремонти

в крайна сметка полза имали бакшиши и бакшишоподобни шофьори, каращи много и вадещи с това пари, с които да си покриват въпросните начални и крайни големи разходи

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    .....бакшишоподобни шофьори.....

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@fear me -
    колега има кола на метан

1000 лв уредбата толкова струва почти и газовия инжекцион
    80кг са в багажника- все е дно имаш винаги 1 човек отзад седнал
    пружините се товарят , но не се см,енят всеки месец а като се счупят
    досега не са се сменяли 3-та година почваме
    освен метан колата е с газово и бензин - като свърши - до следващата станция
    От тук до София има на :
    Шумен
    Търговище
    Търново
    Севлиево
    ако искаш и на Ловеч има

По другия път- Бургас , Айтос Сливен Стара загора Пловдив

Варна -София Варна ~ 60лв , както бяхме на Металика 5-ма.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Преди с опел кадет 1,3 и ръчен смукач при цена на бензина 1,60 гореше 10 лв на 100 км, сега с толедото 1,6 литра при цена на бензина 1,90 гори 10 лв за 75 км през лятото, това и за двете коли е на къси разстояния, на дълги разстояния последната засечка беше 1360 км с 160 лв.За какво ми е газ и разни други които миришат.Там какво се получава да каже някой който е на газ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 168
    Последно: 08-06-13, 14:24
  2. Резултати от тестове с Prime95
    От InternetZombie във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 11-11-10, 19:42
  3. Отговори: 10
    Последно: 27-04-09, 21:30
  4. Haier HSU-09H03/R2 - въпрос за икономично ползване
    От ozonbg във форум Климатици Haier
    Отговори: 15
    Последно: 14-12-08, 22:39
  5. Отговори: 9
    Последно: 02-07-06, 21:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе