Вижте резултатите от анкетата: Ще участвате ли?

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 23.16%
  • Не

23 24.21%
  • Искам, но нямам възможност

50 52.63%
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 258

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Pat, ако знаех точно какви санкции ще ни се наложат, нямаше да ти пиша от къщи.
    Една от практиките е, загуба на статута на облагодетелствена нация в търговията със САЩ. Друга мярка е прилагане на наказателни мита и такси.
    Един бог знае какво ще реши USA правителството.
    На теб лично не знам как ще ти се отразят, но най вероятно по някъкъв начин ще го усетиш. Непряко. Ако нямаха никакъв ефект за икономиката, нямаше да има смисъл от тях.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Malone - погледни първо тоя списък 301 от 2007-а и после пиши за санкции - убеден съм че нищо такова няма да се случи. Шведите да не са ги глобили случайно заради пиратският залив? Просто тук (както почти всичко в държавата ни) се използва ситуацията с точно определена цел, която не винаги е единствено спазване и прилагане на закона.

И още по темата:

Цитат:Столичното следствие и ГДБОП отмениха разпореждането си към интернет доставчиците да се филтрира достъпа до arenaBG.com
    19 Март 2007
    Столичното следствие и Главна дирекция за борба с организираната престъпност отмениха разпореждането си към интернет доставчиците и БТК да филтрират уеб достъпа до торент тракера за филми, музика и софтуер arenaBG.com

bTV се свърза със собственика на сайта Елиян Гешев, който беше арестуван в четвъртък и три дни по-късно освободен от съда. Той не поиска да даде интервю, но коментира, че целта му е да се предизвика съдебен процес срещу него, с който правораздаването да отсъди ясно законни ли са торентите в България или това е престъпление.

Торент-тракерът вече отново е достъпен за интернет потребителите. Страницата беше ограничена с разпореждане на ГДБОП и Столичното следствие в петък. Освободеният от съда собственик на сайта Елиян Гешев обаче, въведе ограничения за ползване на тракера от българските потребители. Те няма да могат вече да качват никакви торенти, а само да теглят това, което е качено и споделено от потребителите в чужбина.
    Самият тракер се поддържа извън страната ни.

Срещу наложеното от ГДБОП и следствието филтриране на тракера протестираха стотици интернет потребители и граждански сдружения. В електронна петиция до президента, парламента и медиите те обвиниха службите, че се накърнява конституционното ни право за достъп до информация.
    Край на цитата
    Източник

Само дето през БТК още не се отваря арената...

P.S. Появи се и цялата заповед за спиране на достъпа: страница 1 и страница 2

И още нещо - интересна дискусия за изземването на РС-тата, както и за таксата платима при вноса на CD/DVD носителите.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

22:30, 19 март - достъп до www.arenabg.com все още няма.....

аз като говоря, че за да се случи нещо трябва ИЗРИЧНО разрешение от "чичко полицай" иначе ще играят шамарите! като е за налагане на забраната - изпълнява се веднага. щом обаче е за вдигане - конституционният срок не важи, трябва телефонно обаждане....

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    22:30, 19 март - достъп до www.arenabg.com все още няма.....
    При мен си излиза сайта. За тракера не знам, нямам регистрация.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

************************* - и при мен не се зарежда все още.
    http://www.arenabg.ws - зарежда се безупречно - той си е огледален образ на "Арена"-та.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аааа, за .ws никой не говори
    филтърът е наложен на .com, следва да бъде махнат от .com...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Да де... просто пояснявам кое се отваря при мен и кое не. angel

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Доста мнения... с по-голямата част от тях не съм съгласен...

Но смятам да подкрепя протеста в четвъртък, защото произвола на МВР не ми е по вкуса!

BTW, арената ми си се отваря от неделя, преди това не съм пробвал, нямаше ме няколко дни.

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ!!!
    ................
    НЕ ЗАЩИТАВАМЕ ТОЧНО ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ТРАКЕР, А ПРАВОТО СИ НА ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ. ПРОСТИРАМЕ С/У ДЕЙСТВИЯТА НА МВР В КОНКРЕТНАТА СИТУАЦИЯ!!!

Това си е техен (на собствениците на тракери) проблем, не мой. Ако съдът каже, че МВР има право да спира сайтове в САЩ, за които подозира, че били незаконни, нека го спират сайта. Важното е, че от МВР се очакваше след 15год демокрация да се отказало от методите си на сплашване и изнудване.
    много точно казано!!!

edit: https://forum.setcombg.com/********************/ си работи, сваля се

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

София. Столичната следствена служба и ГДБОП са отменили полицейското разпореждане, с което бе филтриран достъпът до интернет сайта www.arenabg.com. Това съобщи зам.-директора на Столичното следствие Светослава Василев. Филтрирането е било разпоредено само за няколко дни, за да бъде ограничена външна намеса на торент тракерите.
    Информацията е на БНР.
    Явно в столична следствена служба смятат, че всички в България са абонати на БТК, и така са ограничили администраторите да не покрият нещо важно

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Е на какво толкова се дивите? БТК са дисциплинирани шваби и се подчиняват на командите, стриктно спазвайки дисциплинарния и строевия устави.
    За това и живота им е по лесен и уреден... А ние, понеже сме си ние, все си казваме: "Я па тоя, той че ми каже на мене...."

13. Тук е от
    Aug 2003

съжалявам ама накрая не можах да издържа! Няма да коментирам "маститите" юристи по наказателни дела, с които се забавляваш, но много държа на следното пояснение: не е възможно да има помагач, без да е налице извършител!!!!! Видно от самото наименование, с дейността си помагача подпомага извършителя на деянието, което не е налице, както и извършител. Така, че извинявай!
    А, и за да си спестим част от словоблудството те информирам, че си вадя хляба с наказателни дела.
    В този ред на мисли, за пореден път МВР наруши закона в името на закона, което е недопустимо. А изказаната перверзна идея за превантивността на МВР срещу престъпността, с такива действия по тази логика има елементарно решение - да наврем всички в лагери и т.н., ми не съм съгласен, незаконно е и ще се боря с всички сили (законно) срещу това. Бенждамин Франклин: онези които могат да се откажат от свободите си за да получат малко временна сигурност, не заслужават нито свобода нито сигурност.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

наруши закона в имота на закона
    Имаш предвид името на закона , нали?

16. Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от catana
    Имаш предвид името на закона , нали?
    опс, разбира се

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@clikk,
    А деяние има ли?

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от clikk
    много държа на следното пояснение: не е възможно да има помагач, без да е налице извършител!!!!! Видно от самото наименование, с дейността си помагача подпомага извършителя на деянието, което не е налице, както и извършител. Така, че извинявай!
    А, и за да си спестим част от словоблудството те информирам, че си вадя хляба с наказателни дела.
    Абсолютно погрешно.
    Юридически казуса е следния:
    Деянието е извършено, с това започваме. Ако твърдиш, че торент технологията в конкретния случай не се използва за незаконна обмяна на обекти на авторското право, спора ни е излишен, поне за мен.
    Ако си съгласен с това, продължаваме.

Ако има незаконно деяние има и извършител. Без значение е за качеството "помагач" това дали извършителя е известен или не.
    Помагача подпомага извършителя на престъплението в самото му извършване. Това че престъплението е факт, но извършителя не е известен не означава, че помагача не носи отговорност или че престъплението не е извършено.
    Върви обяснявай на убития, че формално, процедурно не е убит, докато не се открие и осъди убиеца.

Ако аз съм го държал, докато ти го убиваш, аз с лице към камера, а ти не, и аз не искам да кажа, кой точно е убиеца, понеже съм бил сапунисан и ми е лютяло на очите или по друга причина не ме оневинява.
    Дори и да съм сляп по рождение, факта че го държа, съзнавайки престъплението, което се извършва ме прави помагач, въпреки, че не знам кой е извършителя.

В такъв случай ако ти си съдия ще ме оправдаеш ли, юристе по наказателни дела?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 17:06
  2. Протест срещу строителството във Варна
    От Silviya във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-06, 11:08
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 14:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе