Вижте резултатите от анкетата: Ще участвате ли?

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 23.16%
  • Не

23 24.21%
  • Искам, но нямам възможност

50 52.63%
Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 258

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

И аз благодаря на clikk за смислените и добре обосновани отговори с +1 в рейтинга му. clikk, в някой по-късен час, като се поосвободя, искам да редактирам поста ти с отговорите на моите въпроси, като оцветя моя текст в друг цвят, за да се различават от твоя коментар. Съгласен ли си?

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lupus, изумяваш ме с поведението си да не се съгласяваш с доводи, представени ти кратко, ясно и разбираемо от хора, за които просто ти не си решил, че можеш да вярваш, а в момента , в който се появява някой, от който нямаш до момента никакви впечатления, но пък работи в материята - веднага безапелационно капитулираш.

това ме кара да мисля, че не си се вслушвал в изказванията на предишните си опоненти, а значение има само "авторитета" на дипломата на едни, а не логиката и правилността в заключенията на други, пък било то и същите като заключенията на професионалистите.

по тази логика много малко хора имат място в този IT форум - само тези, които по образование са компютърджии. тези, които нямат тапия за това - не заслужават вяра.

в подкрепа на горното:

Цитат Първоначално публикувано от clikk
    ......... не съществува закон, който да обхваща всички възможни правни последици от използването на тази среда.................

аз какво приказвах през цялото време - че не съществува закон, който да обхване правилно материята

..............съществения въпрос е дали тракера осъществява състава на 172 "а" НК? отговора е НЕ, за това в опит да скрият безсилието си и да изпълнят някоя друга поръчка се стига до абсурдни обвинения, във вторични престъпления без да е налице водещото - основно деяние.

колко пъти се повтори, че самият тракер не предоставя защитеният продукт вече му загубих края

3. Кои са участниците в извършването на това пресъпление в конкретния случай? .................Предмет на доказване ще е деянието и евентуално обвинение на сийдър/лийчър и едва тогава на собственика на тракера

това, разгледано в светлината на 1. (липса на законова уредба) си е съвсем на място и също бе казано по-рано

4. .......До тук има ли спорни моменти?
    Всички!!!!!!! защитата на обществения интерес не трябва да надхвърля пределите, както на закона, така и на самото общество, иначе защитаваш обществото от него самото, което убива демокрацията и правото и ни връща в тоталитарната държава. С тези аргументи и доводи репресивните държавни структури, като МВР И Прокуратурата биха направили именно това! Поради това решенията взема единствено независим орган СЪД и последните години в световен мащаб съдилищата имат константна практика.

коментирахме надскачането на правомощията на мвр, коментирахме защитата на частните интереси.....

- следователно НСБОП са действали в разрез със закона и държавата не стои зад техните действия, тъй като те не защитават нейния интерес в случая - МВР трябва да защитава обществото и отделните граждани, а не държавата .
    Според мен действията са незаконосъобразни при това не за първи път и не само по отношение на Нета, а по принцип, дали от некомпетентност ( в повечето случаи), или поради др. причини.
    - следователно цялата подета в Европа кампания срещу торент тракерите е незаконна
    - за мен поне в БГ е популизъм и прах в очите без реална полза , а само трупаме екшън
    - цялата операция на НСБОП е платена и управлявана от частни лица и засегнати от торентите фирми (след като държавата няма никакъв интерес от тези действия)
    От всичко това можем да стигнем до извода, че МВР и НСБОП работят в случая на "ишлеме" - със своите работници и техника, но с материал на клиента срещу част от печалбата?
    нямам нищо против теб като човек и уважавам 100% позицията, която защитаваш - това си е твоето мнение и е точно толкова важно и вярно за теб, колкото моето за мен. но ме учуди как се "предаде" не пред силата на аргументите (които ги беше вече чел няколко пъти преди това от други хора), а пред тапията.... да, тя може да е някаква гаранция за правилност на мнението, но правилността идва по силата на логиката и аргументите, независимо какво си следвал, а не от притежанието на диплома с кожена подвързия

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

В интерес на истината, аз така и не разбрах точно позицията на Lupus. От една страна е съгласем (май), че действията на МВР са неправомерни (филтрирането) и че методите не са оправдани в случая ("правомерното изнудване"), от друга страна не подкрепя митинга и спори с тези, които ще ходим.

Междувременно днес влезнах в замунда.нет, за да видя какво пише там по въпроса за митинга, защото сутринта четох, че разрешение и отговор от общината още няма. Там прочетох едно интересно и едно важно нещо:

Интересното:
    Ще дойдете ли на митинга?
    Да 67%
    Не 33%

Гласове: 30,963
    Важното:
    ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ

Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от ГРАЖДАНИ, от сдружения, от политически и други обществени организации.

Чл. 11. (1) Организаторите на манифестация УВЕДОМЯВАТ писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.

УВЕДОМЯВАТ - НЕ ОЗНАЧАВА ИСКАТ РАЗРЕШЕНИЕ (уведомени са)

Чл. 12
    (2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет или кметът МОЖЕ ДА ЗАБРАНИ провеждането ....

(3) Забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването.

СРОКА 24 ЧАСА ИЗТЕЧЕ. ТАКЪВ МОТИВИРАН ПИСМЕН АКТ НЯМАМ ИНФОРМАЦИЯ ДА Е ВРЪЧЕН В ТОЗИ СРОК.

пълния текст на закона ТУК: http://www.bcnl.org/doc.php?DID=54
    МИТИНГ ЩЕ ИМА!

5. Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    И аз благодаря на clikk за смислените и добре обосновани отговори с +1 в рейтинга му. clikk, в някой по-късен час, като се поосвободя, искам да редактирам поста ти с отговорите на моите въпроси, като оцветя моя текст в друг цвят, за да се различават от твоя коментар. Съгласен ли си?
    о'к, съжалявам обаче исках да отговоря между др. неща и не му придадох нужния вид

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@FearMe и Ghost,
    Това, че съм приел отговорите по принцип на clikk за единствените систематични такива на моите въпроси от двата поста, съвсем не означава, че съм се съгласил с тях. Прегледайте нещата след тези два поста и ще се убедите. Когато ми остане време (а днес ми е ограничено) и подредя и разделя отчетливо моя от неговия тест и го осмисля, тогава ще кажа с какво съм съгласен.
    В интерес на истината, аз така и не разбрах точно позицията на Lupus. От една страна е съгласем (май), че действията на МВР са неправомерни (филтрирането) и че методите не са оправдани в случая ("правомерното изнудване"), от друга страна не подкрепя митинга и спори с тези, които ще ходим.
    Точно така. Действията на МВР са за мен законосъобразни ( защита на обществения интерес, превенцията), но непремерени и недобре обяснени от самите тях. Не това е причината да не подкрепям митинга, а това, което писах още в първия си пост - не одобрявам кражбата по принцип, независимо под какви благовидни предлози се прави и зад каквито и витиевати обяснения се опитва да бъде прикрита. Под лозунга "Не ми отнемайте възможността да крада" няма да застана.

7. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Във връзка с неблагоприятните метеорологични условия и
    съвпадането на протеста с други такива в близките дни, митингът
    ще се проведе на
    24.03.2007 - събота, в Южен парк.
    https://forum.setcombg.com/********************/

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Една от малкото статии , казващи истината , такава каквато е:
    http://www.pressboard.info/Preview.aspx?articleid=84690

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: Протест срещу нарушаването на правата на

Ще участвате ли ?!?

Да - 13 (17.6%)
    Не, Искам, но нямам възможност - 19 (25.7% + 56.8% = 82,5%)

Демек по-малко от 2 от 10 но не е сигурно. Нищо лично, просто статистика.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Във връзка с неблагоприятните метеорологични условия....
    Бързи справки:

1. НИМХ-БАН:
    четвъртък - max 9°C
    събота - max 8°C
    Източник: ТУК

2. CNN:
    четвъртък - max 11°C
    събота - max 7°C

3. Yahoo:
    четвъртък - max 13°C
    събота - max 11°C

Консенсусът е единствено, че в събота времето ще е по-кофти отколкото в четвъртък. Въпросът е с колко.

Мно'о мразя да ме вземат за мезе! А вие?

12. Тук е от
    Dec 2005

Сигурен съм , че митингът се отменя не заради температурите , а заради ураганния вятър , чийто апогей се очаква утре и вдругиден.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@pimpirlit,

Това ми напомня за стария казармен виц:
    Изправя се старшината пред ротата и заявява:
    - Утре в 9 часа на плаца ще се проведе слънчево затъмнения.
    Един пита:
    - А ако времето е облачно?
    Старшината отговаря сериозно:
    - Тогава затъмнението ще се проведе в столовата!
    Та да видим при лоши атмосферни условия в коя бирария ще е срещата....
    @Vandal, Свиркай овреме къде ще е разпивката. Събота е удобен ден за разпускане....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от catana
    Сигурен съм , че митингът се отменя не заради температурите , а заради ураганния вятър , чийто апогей се очаква утре и вдругиден.
    Въх! Не думай! Явно само бат' Гойко очаква тоя ураганен апогей в четвъртък и е споделил информацията под секрет само с тайнствения инициативен комитет. И само бат' Гойко може да договори с тези неуправляеми по принцип стихии да се стоварят на площад "Александър Невски", но лежерно да подминат Южния парк.

Бонус:
    4. Цифрови системи:
    четвъртък - max 9°C
    вятър - 8 до 1 м/сек.

събота - max 5°C
    вятър - 4 до 7 м/сек.

16. Тук е от
    Dec 2005

Хм, все повече замирисва на измама. Вероятно имаш право. Нерде "Ал. Невски" , нерде Южния парк...Още повече не средата на седмицата , а събота , когато повечето са извън столицата. А ве , да правят квот искат... Всеки народ си заслужава управниците. Като не можем (или не искаме,или ни мързи) да си браним интересите , тъй ще е.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Протест срещу нарушаването на правата на

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Ще участвате ли ?!?
    Да - 13 (17.6%)
    Не, Искам, но нямам възможност - 19 (25.7% + 56.8% = 82,5%)
    Демек по-малко от 2 от 10 но не е сигурно. Нищо лично, просто статистика.
    Нищо лично, но "Искам, но нямам възможност" нямаш абсолютно никакво право да ги прибавяш към "НЕ". Какво ще кажеш за статистиката от замунда.нет?

А, на бат ББ му е точно през (цензура) дали ще има митинг или - не. Той е спазил закона, МВР да се оправя от тази каша. Прав си е.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Re: Протест срещу нарушаването на правата н

Общината се отметна за протеста на торент обществото...

http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000501

eто че дори ББ е бил замолен да разсее недоволството, ако изобщо нещо остане от него ... а причините са смешни ...

и съпоставка:

"Само дни преди това кметът Бойко Борисов бе узаконил постфактум спонтанния протест на таксиджиите по повод убийството на колегата им."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 17:06
  2. Протест срещу строителството във Варна
    От Silviya във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-06, 11:08
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 14:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе