Първоначално публикувано от
FearMe ще ме извиняват всички потенциално засегнати, но ще споделя скроимните си наблюдения на пътя. измежду всички нарушители, опасни шофьори и т.н. се открояват 2 основни групи (колкото и клиширано да звучи):
1. "голфери". скътали 3-4К, взели 1.8л и "напред!". двигател 1.8 прави тази сапунерка ракета - голямо ускорение, маневреност и самочувствие за "need for speed" на hard. и понеже е малка ги изкушава да се шмугват навсякъде. и го правят. на тях майната им - решили са да се трепят, да го правят. но , ако обичат - в стълба, не в мен
2. "софиянци на село" (под село да се разбира всяко място, което не е софия, и не е мястото, откъдето е родом
.
единствените, които минават на червено. за тях Законът за движение по пътищата е с пожелателен характер, а не задължителен. минава се на червено и когато кръстовището е празно, и когато е претъпкано. за предпочитане, наляво - чрез престрояване от най-дясната лента, и надясно - от най-лявата. лявата лента е направена за балъците. истинските "софиянци на село" изпреварват с 200 в дясната. никой да не се осмелява да минава и да отнема предимството, което въпросният субект има... слизайки от тротоара, където е паркирал, препречвайки 2 ленти от движението
може аз да съм карък и само аз да попадам на такива. може в софия да са образцови примери за разумно шофиране, но тук е Варна... село някакво си... тук трябва да гасим колите, когато покрай нас минава "негово височество". между другото "негово височество" мина покрай мен миналата седмица - караше някакъв мерцедес. святкаше ми отзад, без да обърне внимание, че и вляво, и вдясно има колона коли, ограничението е 50, а ние и без това се движехме с 80.. на него му е бавно. ааа, и вчера го срещнах пак "негово височество". този път беше с някакво ауди.. свали прозореца и се разкрещя на някакъв, който се беше осмелил да се престрои в неговата лента, нищо, че разстоянието беше поне 20 метра....