Та каква беше тая кампания на известни личности по телевизията за внимателното шофиране?
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1081390
Много ясно - манталитета ни.
Лошите пътища , недобре направената липсваща понякога маркировка , пътни знаци и въобще организацията на движението изнервящо водачите пр
Недобре направен закон за движение по пътищата и калпав правилник за приложението му.
Липсата на всякаква заитересованост от страна на държавните институции от 89 -та година насам довела до създаването и утвърждаването на дне
Корупцията в МВР и в частност КАТ , водеща до заключението "какво толкова плащам си 20 лв. и си карам пак"
Та каква беше тая кампания на известни личности по телевизията за внимателното шофиране?
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1081390
айде пак осрха нещата- според дир-а Ставийски ги е ударил след като лекте коли са се ударили вече .
Скоро щр разберем истината, само да не стане като със Кирил Маричков - уби жена на пътя и до днес няма наказание за него.
Като стана дума за известни личности, каква кампания журналистите водеха до скоро? Не карай пил, искам да сляза жив ли беше?
http://standartnews.com/bg/article.p...article=146580
Да не си саксия в днешно време...
Да-да, ама докато при теб разхода сигурно е бил 15/100 бензин, при мен беше 5/100 нафта при това, питай Ludia ако не вярвашПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
беше 9 -10/100 газ ( целия път ми излезе под 80лв )
което ме прави по-икономичен от теб даже
истината за случая е ясна вече май. Но защо става така:
Стависки участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив". - цитат от дир-а.
пък после така:
Според БГНЕС проверката е установила 1,2 промила алкохол в кръвта му.
не е ясно , малко сканфузно се получава , пък и какво ще си рекат хората - "тия дето призовават да не се кара пил карат пили ".
На всеки може да се случи (не дай си боже) но за 1.2 - та промила няма оправдание.
Добавено :
http://dnes.dir.bg/2007/08/06/news1965786.html
Никой не е застрахован от ПТП... на всеки може да се случи! Но да пиеш и да се качиш да караш - това вече е умишлено действие в пълно съзнание и няма място за сантименталности - шофиране с алкохол в кръвта... и дали е звездата Сатвиски или кварталния пияница Пешо Гумената Глава - няма значение! Всеки си носи отговорността за действията. Сега ще видим дали отново ще има двоен стандарт, както беше при Кирчо Маричков....
Макар че след като си причинил смърт по твоя вина, достатъчно ти е да ти тежи цял живот на съвестта.... ако си нормален човек, разбира се.
Ако си гьон - това не важи...
Мога да се обзаложа на по 2.0 промила при някоя сбирка, че ще получи най-много условна. Интересно какво трябва да доказват 2 месеца??!!! Това не е катастрофирал Боинг. Съмнявам се и в друго възможно "разкритие" - не той, а идващата отсреща кола е навлязла в неговото платно, което го е принудило да избяга в нейното и после тя ( колата навлязла в неговото ) се е върнала в своето и последвал удар.....
@Tommorow  тук си много прав
Скоро говорихме с колегите и всички бяхме съгласни с едно
Очаква се да се появи мистериозно Ауди или голф с Ямболска ( примерно ) регистрация , което е  принудило Максим да направи маневрата с която се е натресъл на колите.
Вчера клиент ме взе с колата си  ( мерцедес 600 C ) и честно , караше като луд и постоянно нареждаше скапаните коли и шофьорите им.
и си казах - първо тях трябва да научат на култура. Херумна ми едно предложение:
Да забранят на всички жени да карат коли за период от 3 месеца - гарантирам че катастрофите намалеят с поне 80% !
и после да пуснат само жени да карат пак за толкова и да отчетат резултатите.
Малко са Жените които карат както трябва - много малко.
Казвам го -защото вчера стана поредното произшествие с пешеходец ( трето за една седмица и все пред мен ) - "Бизнес баба" със нов Сааб удари момиче на пешеходна пътека тип Зебра пред Икономическия техникум.
Докато тя се чудеше какво става - един бакшиш и препречи пътя, а много мъже спряха и отидоха да помогнат на момичето.
НО за едно съм сигурен - голяма част от хората специално във Варна  ,карат наизуст- знаците не се гледат , Предимство!  - какво е това , град В Русия ??, Пешеходец- Обществен Враг номер 1 ( не че и те не са такива де - някои са даже по-опсани и от пиян шофьор )
Ченгетата масово си затварят очите пред лъскави возила и спират такива с трошки като мен.
Проблемът е много по-голям и се оправя с корекция на манталитета - Нямаме никаква дисциплина  и сме много непокорни , ако се оправи това  всчикко друго ще си дойде на мястото ред по ред.
@Mr.TECHNO По-скоро трябва да се забрани на бизнес бабите да карат в нормално време. Я си помислете колко предпоставки за неправилно изпреварване с последваща катастрофа създава една баба с чистак ново волво караща с 45-50 на пътя Сливен - Стара Загора? Познавам доста жени, които карат много добре, както и доста мъже, които не могат да карат.
Малко за пешеходците - http://vbox7.com/play:506a929b - "бегайте ей , бегайте"
Mr.TECHNO, ще си позволя да изразя коренно противоположно мнение. Ако мислиш, че в София се кара културно, значи прекалено малко си карал из София. Е, аз карам всеки божи ден и мога да те уверя, че ако беше като мен щеше да видиш не само маневриране без подаване на мигачи, не само провокативно отношение между участниците в движението, не само непрекъснато засичане от някоя си кола на друга, не само изпреварване на огромна автомобилна колона при наличие на насрещно движение, не само неспиране на пешеходна пътека, ами размазване на хора с 80-90 км/ч върху пешеходна пътека... И това не съм го видял веднъж или дваж; всеки ден го гледам.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Досега най-културно отношение на шофьорите конкретно към пешеходците съм видял във Велико Търново. Във Варна - не знам; забелязах само, че на фона на софийския ми стил на каране всички там са по-мудни - аз вече излизам от кръстовището след светване на зеления светофар, а варненлии тепърва потеглят (Но пък нямам нищо против това! Никой не е длъжен да бърза като изоглавен на пътя. На мен си ми е софийски дефект.)
...което пък значи, че с 99% вероятност си карал в разрез със законоуредените правила и ограничения. Такъв пример не искам.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Така е - на състезания, където няма други участници на шосето, освен състезателите. Има едни факктори - съобразена скорост, пътни условия, техническо състояние на автомобила, ограничени възможности на автомобила, другите участници в движението и т.н. - не можеш да предвидиш всички! Събери ги накуп, отчети тежестта и значимостта на всеки един от тях и ще се убедиш, че ако караш бързо, значи си с единия крак в гроба, а с другия - в затвора.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Нищо лично никому! Просто съм реалист.
@Berk
Дай ми дефиниция на "съобразена скорост" ?
Към Асеновград , карах с над 90 , там където нямаше населени места и всички караха така - просто се лепваш зад един " Пдарък" и смело
е сега ако мине на д 110/120км - да ходи където си знае.
ТОва че караш с превишена скорост не те прави самоубиец. Самоубиеца не внимава и си надценява възможностите.
Постоянната скорост е това което ме прави по-бърз от много други "бързаци"
Аз като захапя 110км/ч примерно , освен ако няма населено място или някое забавяне - не намалям, но и не увеличавам.
И защото има заспали и тъпи патки / извинявам се към някои дами които ще се обидят, но сие така/ като стисне волана и няма огледала да погледне како идва зад нея .
Днес на 2 пъти ми се наложи да спирам екстрмално от 200 -защото т.. патки решиха точно преди мен да тръгнат да изпреварват камиони на магистралата и се влачи с 100-120 км .И всичко това за няма и 10 минути Карама на фарови още преди да наближа флашкам с дългите е няма огледало за обратно виждане.
Карам бързо, но на магистрала и то при идеални пътни условия / добавката е заради упреците които ще последват/
Не , че и сред мъжете няма такива заплеси .
В града на 2 пъти ме удрят отзад - първият път на светофар изчаквайки да светне секцията за ляв завой .Преди мен 2 коли и прас отзад - репликата - "ами не те видях " силистренският селянин мислел , че щял съм да потегля - е как да стане да прескоча 2 те коли преид мен.
Вторият път от Топливо към Технополис - виждам , че се образува задръстване и намалявам плавно , пред мен има голяма дистанция до мпредната кола и пак прас - и позната реплика . Вече подивях.
Нямаме никава инфраструктура на пътищата - тесни почти без маркировка, с дупки дебнещи на невероятни места и никаква култура за движение.
Типичен случай в неделя посока Петолъчката Айтос - при образувана колона се тръгва да се изпреварва разчитайки , че някой ще го пусне да се прибере, ами като са плътно колите една зад друга къде да се прибере? И защо защото бърза да стигне с 5 мин по-рано.