Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 154

Една тема почнала от YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #61

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Ще ви споделя моят вариант за съчетаване на стерео с многоканалност, като приоритетът е естествено на първото. Т.е. системата, такава каквато е направена за стерео, се "надгражда" с един DVD плейър, който има аналогови DTS (или 5,1) изходи и към тях се добавят още 3 крайни стъпала (усилвателя), съответно за задни + център.
    На практика това са две напълно самостоятелни системи и не си влияят взаимно. Предимството, освен това за "pure stereo" е, че същото минимизиране на сигнала го има и при многоканалното свързване и звукът е много приличен при един добър плейър.
    Вярно работи за DVD-тa, но може да се помисли и за съвременен мултимедиен плейър с подобни изходи.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #62

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    High End към каквото звучене ще се стремя в близките години
    За това ли говориш ?
    http://83.138.162.162/products/138/P...20brochure.pdf
    http://www.tannoy.com/ResidentialDet...pid=138&sid=27

    ПП. CrossBlade - отдавна ползва добри източници за слушане на музика

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #63

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Аз май всеки път използвам този пример, но как ти се струва за висок клас многоканален звук:
    http://bgaudio.org/modules.php?name=...wtopic&t=12734
    Разбира се захранени с подходящите усилватели по схемата на varieca.

    Нанко също е съчетал много добре стерео с многоканален звук без двете системи да си пречат една на друга.

  5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #64

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Сеас правят висококласни говорители ( ей, едно време Джамо не бяха ширпотреба и се правеха с такива говорители ,ама времената бяха други ) а човека който е изработил системката си разбира от работата .. определено комплекта няма да е евтин но ще надсвири всичко в ценовата си категория ,ще свири добре и в стерео .

  6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #65

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    а най вероятно и ти не си слушал ,поне не така както аз го разбирам .. понеже не ми се дават 15тина хиляди за 6.1 че да свирне се отказах ,а и самата концепция на многоканалния звук не несъвместима с High End към каквото звучене ще се стремя в близките години
    Със сигурност не съм слушал това което ти имаш предвид - всъщност аз не съм слушал нито една surround система, освен моята. Тя е много компромисна (не ми е приоритет), но дори и така, не бих нарекъл звука от нея "джангър".

    Концепцията не била съвместима ... ами ти да не мислиш, че иамм предвид да слушаш музика на surround система? Както говори името й, ползва се при слушане на многоканален звук - филми, игри.
    Ето как аз съм комбинирал surround-а си със стерео аудиото http://bgaudio.org/modules.php?name=...=9315&start=27. Многоканалната система не влияе по никакъв начин на стерео системата ми - с нея гледам да правя минимум компромиси (спрямо възможностите ми разбира се).
    Самата аудио система няма да я коментирам - ще се радвам да ми дойдеш на гости, Шумен не е далеч от Варна.

    Нанко.

  7. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #66

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Много яка масичка имаш ли проект с размери ?
    Тези Frugel Horn-и дали имат някъде публикувани характеристиките с твоите 126-ци, защото гледам че има поставяни и 206-ци.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #67

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    мда сериозна техника имаш ,подобна комбинация не ощетява стереото но не всеки може да си направи колони нали ? аз си правих минихорничките на oceanman, сръчен съм и имам доста инструмент но бая зор видях и от финиша имаше какво да се желае .. все пак като звук/пари бяха отлични ,продадох ги на печалба

  10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #68

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Аудио рака - http://www.tnt-audio.com/clinica/flexye.html. Размери на вкус.

    Frugel Horn е проект с идеята да е "универсален" за доста ~4.5" говорители - няма как да е с 206е (8"). Информация - http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html - btw в "семейството" (разгледай сайта) има проекти за 206е.

    Alexi, показах концепция, не конкретно предложение Аналогично може да се направи и с колони, които не са правени от собственика на техниката Техниката ми не се вижда до колко е сериозна на тази снимка - но поканата ми стои

    Извинявам се, че разводнявам темата...

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    299
    #69

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Такаа...темата ми се измести от дискутиране на конкретно предложение, през това кое е по-добро, оттам кой какво има и най-накрая кое е най-хубавото. Аз лично смятам, че това е полезно...най-малкото се припомнят и обобщават доста неща, аи така темата не се изчерпва и остава отворена. Но какво исках да споделя...След като си помислих малко, сравних някои нови модели и стари, чух това онова и най-сетне след като прецених особеностите в моя хол (никога не се бях замислял, че не мога да поставя колоните плътно до стена или в своебразни ниши между секции и стени - защото ще стане трагедия, т.е. визкривяване на звука) и т.н. и не на последно място заради желанието ми да имам нещо поръчково или правено с моето участие (признайте си, че и вие искате това за себе си)...та какво направих:
    Издирих в един оказион едни запазени MB Quart 390. Някой виждал ли е такива наживо?
    С две думи - не са малки, затворен обем (важно за мен, заради бъдещите места на разположение на колоните), материалите от които са правени са практически вечни - баса от много сериозна "гума", която като се натисне бавно и мазно се връща (т.е. добър вакуум вътре в тялото), например "пищялката" е буквално желязна, мисля че титаниева сплав. Просто вечни...И внимание - корпуса им е от дърво, не талашит или пластмаса. Сега се сетете защо последното е супер важно за мен...ще ви отговоря веднага - защото сега самия аз ще го изшкуря, ще го полирам и лакирам по мой вкус. Ще съчетая усещането за поръчка и кефа от това, че са мои. Тук имам една молба, последната ми изгъзица като идея е да ги направя абсолютно точно като секциите ми в хола- ако се сещате един "бял" цвят, наричат го варен бук. После се замислих, че това май е някакъв фурнир, който се лепи...ако някой знае къде мога да го взема или упъти към майстор да казва. Ако това стане, ще стане наистина "поръчкова" изработка и ще прави страхотно впечаление.
    И най-важното: колоните свирят прекрасно, супер чисто и приятно, изобщо не натоварват, всичко се чува ясно и хубаво. Беше удовлствие да чуя как се "блъска" някой чинел...еми красота. Лека забележка към баса (не е от онзи тип примерно при Вегите), но този тип точно след 10 мин. те скапва буквално. Баса не че е лош, но спокойно може да се подпре със суб и ще стане от убиец, направо трепач.
    Така само за 240 лв. си намерих първоначалната играчка, която ми харесва

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    299
    #70

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Забравих да кажа, кое ме впечатли в колоните много яко - като махнете мрежата, говорителите са положени върху основа от...кадифе. Аз не бях виждал такова нещо. Бях чувал израза..."кадифен" звук, но го възприемах като метафора. То било буквално...
    И последно...вече цялата тема е един огромен офтопик, но какво да се прави...въпреки че като евтин вариант за кино обсъждахме друга тема, "без да знаете" бях сериозно залитнал по Marantz 4003+JBL ES80, за хеви метал начало са чудесни, а и стоят красиво...но размислих. Прекалено са големи, а и цвета им не се връзва. Все пак сме естетим али така? Вече имам колоните и то такива, че да изпълнят и другите ми изисквания - оставих си вратичка за страстта и желанието за нещо уникално и мое

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    299
    #71

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    И пак аз - идеята е докато си избистря нещата окончателно и за да не ме е яд много(знаете, винаги има още по-добро)...тези колони да са основни, а после да минат като задни, когато вече знам кое е сериозното нещо, което ще взема за отпред. Моето скромно мнение е (с уговорката, че не съм сравнявал много неща) е, че MВ390 (макар и на 20 г., но истинско немско производство) като звучене са от класа на сегашни колони, които струват поне 1500лв., че и отгоре. Вероятно ще ви разсмея, но така мисля. Вече съм убеден, че някои стари неща са наистина много по-качествени от сегашните добре лустровани и рекламирани боклуци, правени предимно в Китай. А цената 240 лв спрямо въпросната цифра няма база за сравнение.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #72

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Браво много добри колони си избрал. За баса може малко да е "поулегнал" за тия 20 години и за това да не слиза до фабричните 35-35 херца. Но не е болка това, вземи си субуофърче и си готов. За задни стават също но няма ли да си много големи, а ако ги качиш на стената дали нъма да ти изкорубят и замазката
    Свирели като колони от 1500 лева ? Как да не свирят като са били 1800 DM на времето .
    Само не разбрах какво купи за усилвател или ресивър след толкова съвети

    Да допълня само че колоните са поне 22-25 годишни, по спомен спряха да ги правят 1987 година.....

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    299
    #73

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Aaa, браво, още един с хубаво мнение за тези "дървета". Шегувам се, именно това че са с дървен корпус е много важно за мен, ще ги направя като нови Даже по-красиви от момента, когато са произведени.
    А иначе още нямам нищо. В момента съм с един усилвател Techniks V-90, "назаем" от един пич, който не го ползва. Да ви кажа...не техника, а желязо. Много добре свирят...а уж допотопни модели.
    Вече се издадох обаче...сериозно ме кефи Маранц, но малко ще изчакам. Това с Ямахата беше временен вариант, а и чакам всички фирми да излязат на пазара с най-новите си продукти

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    299
    #74

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    Иначе колоните ще са на къси стойки... когато човек има желание дори от Бриколаж или Практикер, може да си вземе няколко елемента и да си ги направи. Според мен не си заслужава да се взимат скъпи и според мен много грозни палстамасови "неща", на които пише примерно Jamo или JBL, даже ако не пише нищо е най-добре.
    Така че, къси стойки (в същите цветове като колоните или за контраст - тъмни като секцията ми)...на ниво колкото да речем средата на колоната да ми е на нивото на ушите, когато съм седнал. Абе въобще идиотщини върша, но пък ми е готино и ми носи настроение.
    Най-важното в момента ми е че 46" плазма вече е с адекватен за този размер звук, макар и не съраунд, но...
    Не знаех, че МВ390 са стрували някога 1800 марки, явно не е случайно...аз само като видях от какви материали са правени не се и съмнявам

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #75

    Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE

    купил си ги от тук http://orca-audio.com/index.php?page=cat&cl=5&n=12
    ето тези http://orca-audio.com/includes/popup.php?cl=5&prod=185
    пищялките ти ми приличат на Polyester-film ring radiator mounted
    и аз обмислчм идеята за нещо старо с малък ремонт
    http://web.search.bg/export.php?id=6868dd+0

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор между Yamaha и Jamo
    От Odysseus във форум Тонколони
    Отговори: 26
    Последно: 23-11-15, 14:15
  2. Отговори: 11
    Последно: 10-12-13, 09:38
  3. Съвет за 5.1 система или YAMAHA NS-777 vs Jamo S 606 HCS 3
    От NightWalkeR във форум Тонколони
    Отговори: 11
    Последно: 03-12-12, 18:05
  4. YAMAHA RX-V671+JAMO S-608 HCS 3 - добра комбинация ли е ?
    От maddog9 във форум Аудиотехника
    Отговори: 19
    Последно: 08-03-12, 02:19
  5. Продавам Субуфер JAMO и съраунд колони Yamaha
    От Mihailov във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 13-02-12, 15:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе