Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 99
Like Tree31Одобрявам

Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Отговор: Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Аналогът на Denon X2600 е Yamaha V685, а не V585.
    https://www.avitel-bg.com/yamaha-rx-...h-avn-receiver
    Аналогът на 685 е RX-A780,който не се продава в някои държави, разликата според потребителите имащи достъп до него са втората врътка, петия крак и DAB+. То затова и върнах RX-A680 и взех 685 / оказа се по-голям модел от А 680 /. В общи линии трицифрените модели на Авентаж не са нещо особено / Ямаха им дава 3 години гаранция, може да е заради петия крак , знам ли/. Имат дизай на Денон с двете врътки.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте, малко ъпдейт от моя страна.

Ресивъра пристигна миналата седмица, за жалост кабелите, които поръчах с него още не са (2x2,5mm²).

Тъй като надвиших бюджета с този модел ресивър, след изгледани доста ревюта, реших за момента все пак да се спра на Jamo-то и впоследствие него да го изместя в другата стая и да взема нови колони.

И понеже не можах да се сдържа да не го пробвам и да чакам да пристигнат кабелите, взех от технотата 2х3,00 мм2 за предните две колони просто да тествам.

Субуферът (от Лоджитек Z906) е вързан с RCA кабел към единия вход от L/R. Тук не мога да преценя дали нещата работят както трябва, по време на Audyssey калибрацията се чуваше, че работи доста добре, но в момента сякаш ми липсва една идея от баса, с който съм свикнал. Настройките на Audyssey са -7.0dB за субуфера. Колоните ги смених на Small и crossover-а го сложих на 80Hz. За слушане на музика имам усещането, че звучат по-добре ако са оставени на Large, но пък тогава може да е проблем при гледане на филми. Вие споделете какви настройки предпочитате и на какъв режим слушате музика?

Звукът от Jamo-то ми допада изключително много, доста съм доволен от покупката, особено за тази цена. Когато пристигнат кабелаците ще свържа и другите колони и ще видя как е с филми.

4. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Честито!
    Комбинирането на Logitech субуфера със ресийвъра и пускането на калибрацията и грешно. Не се препоръчва. За да имаш подходящи ниски честоти се изисква да си вземеш допълнителен активен суб. За сега направи на големи предните ОТ, без L-a, и слушай.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от kristian93 Виж публикацията
    Субуферът (от Лоджитек Z906) е вързан с RCA кабел към единия вход от L/R. Тук не мога да преценя дали нещата работят както трябва, по време на Audyssey калибрацията се чуваше, че работи доста добре, но в момента сякаш ми липсва една идея от баса, с който съм свикнал. Настройките на Audyssey са -7.0dB за субуфера. Колоните ги смених на Small и crossover-а го сложих на 80Hz. За слушане на музика имам усещането, че звучат по-добре ако са оставени на Large, но пък тогава може да е проблем при гледане на филми. Вие споделете какви настройки предпочитате и на какъв режим слушате музика?
    Този събвуфер не поддържа интеграция в домашно кино. Когато е свързан към компютър, звукът за него идва през 3.5 кабела за централния канал. Как си го свързал точно, че да получава сигнал?
    По-добър звук ще получиш ако разкачиш събвуфера изцяло и направиш колоните на Large.

6. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Субуферът (от Лоджитек Z906) е вързан с RCA кабел към единия вход от L/R не е правилното връзване. Трябва да го включиш на един от 3,5 жаковете. На ПС е обикновено е оранжев на цвят, може би при теб е средния и с един от двата изхода от преаут на ресивър. Щом чуваш по добре колоните с настройка на големи си ги остави на големи. Калибровката с Audyssey е правя чрез телефона и после имаш много повече настройки които можеш да коригираш. Музика в началото слушах без Audyssey но от известно време ми харесва повече с него. И при мен не откри правилните нива на колоните. После на слух си ги оправих. Важното е при музика да си я настроиш колоните - при кино нещата ще се получат по лесно.

- - - - - - - - - -

Използвай профилите от 1-4. Аз имам различни настройки на Audyssey за кино и музика. Даже и нивата на колоните са ми различни. Имам запомнен и вариант на музика без Audyssey. Аз харесва да слушам музика на всички колони и Multi Ch Stereo при Денон и Маранц свири страхотно най-добре от всички ресивъри.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

На мулти канали стерео слушат само момичетата вкъщи предимно Гласът на България. На ларж се чува по-добре , защото нямаш суб. Като си купиш ще ги преместиш на малки. Иначе за какво ще ти е суба. Прочети менюала , там пише какво става с ниските честоти при large/small.

8.  

9. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    На мулти канали стерео слушат само момичетата вкъщи предимно Гласът на България. На ларж се чува по-добре , защото нямаш суб. Като си купиш ще ги преместиш на малки. Иначе за какво ще ти е суба. Прочети менюала , там пише какво става с ниските честоти при large/small.
    Явно никога не си слушал добре настроена система за поне 5,1 канала за музика. Няма човек който да е дошъл в къщи и да не го е харесал Multi Ch Stereo. Всички бяха преди това с негативно отношени към стерео към 5,1. Всеки да си слуша кавото му харесва и да не дава глупави становища без да ги е пробвал. Едни хубави колони и ги сложи на настроики малки + субуфер - по-голяма глупост не бях чувал. Как ще чуеш вляво и дясно барабана от субуфера ли когато режисьора е правил стерео ефекти???
    и
    Този пост е редактиран от npb; 05-05-20 в 21:36.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

:Колоните са ми в подписа, дано някой ден да си купиш по-хубави. Повече чети и по-малко глупости ще пишеш. То кат намятате ракиите ..... Чалгар ли си ?

11. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам от много години много по добри от твоите. Само с четене хубав звук не се получава. Пробвай някои път различни неща могат да ти харесат.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Едни хубави колони и ги сложи на настроики малки + субуфер - по-голяма глупост не бях чувал.
    Само това изречение говори , че хал -хабер си нямаш от настройки. Чети ве , чети ве , каза бате бойко.
    z_harris одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от npb Виж публикацията
    Как ще чуеш вляво и дясно барабана от субуфера ли когато режисьора е правил стерео ефекти???
    Ще се абстрахирам от останалата част от дискусията между теб и Slusatel, защото за мен подобен тон е недопустим, особено в такъв контекст.

Само исках да кажа за цитираното, че честотите под 200Hz (особено тези под 100Hz) нямат посока, като тези над 200Hz. Човешкото ухо не може да установи дали честота под 200Hz идва отляво, отдясно или отзад. Затова и не можем да локализираме нискочестотни звуци в реалния свят. Силен тътен или експлозия например. Можем да ги локализираме едва тогава, когато ниските честоти от първоначалният бум затихнат и останат ехото, и честотите над 200Hz.
    Така че, при мастерирането на песните, няма значение дали честотите под 200Hz (барабаните) са сложени в ляв или десен канал (дори не мисля, че се слагат в който и да било канал, а се разделят и в двата, за да е по-балансиран звука), тъй като звуково те идват от едно и също място.

При добавяне на събвуфер, тези честоти се възпроизвеждат от събвуфера, като единствената разлика става начинът (качеството), по който се представят на слушателя, тъй като събвуферът в повечето случаи е по-потентен при просвирване на бас, отколкото басовите говорители в останалите озвучителни тела.
    При правилно интегриран събвуфер, този звук продължава да "идва" от предните говорители, нищо че идва от 3-та тонколона.
    При неправилно интегриране, басът може да бъде локализиран като идващ от посоката на събвуфера, но не защото изведнъж са придобили посока (защото не са), а защото просто събвуферът не е настроен правилно и/или не е сложен на правилното място.
    Този пост е редактиран от w00x; 07-05-20 в 03:25.
    z_harris одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Ясно му е всичко на колегата, колоните на ларж и 2 суба да си сложи , че да хваща по-добре стереото на барабаните.

16. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

С Slusatel няма да споря се едно говориш с телевизор. Който иска нека пробва да чуе с малки и големи колони настройки на ресивъра песента на Dire Straits - Ride Across The River и сам да си направи извод за спора и кое му по харесва.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Слагането на колоните като "малки" им реже честотите под Crossover честотата.
    Аз все още не разбирам къде е спорът..

18. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Колони за хиляди левове едната да е ограничиш примерно да не свири под 80Hz за какво си ги купил тогава. В тази песен се чува ясно как барабан е в ляво и дясно по отделно при малки настройки на колоните това изчезва почти ,а за плътност на барабана да не говорим.
    cable одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на първа система за Домашно Кино
    От bafmaamy във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 07-03-19, 22:07
  2. Помощ при избор на система за домашно кино
    От kocetoeh във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 23:01
  3. Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.
    От krumsp във форум Аудиотехника
    Отговори: 48
    Последно: 08-06-13, 13:47
  4. Помощ при избор на Blu-Ray Система за домашно кино
    От pbozhkov във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 14:27
  5. Помощ при избор на система за домашно кино
    От Aikz във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 14
    Последно: 07-08-11, 22:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе