Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 99
Like Tree31Одобрявам

Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Отговор: Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Цитат Първоначално публикувано от kristian93 Виж публикацията
    ...Вчера успях да поръчам Denon X3600H за 558 евро с доставката от немския амазон, дано всичко е наред с поръчката и не бъде отказана...
    Честито! Страхотно поадение за тези пари.

...Остана да помисля и за окабеляването и на кои колони да се спра последно, че със сегашната ситуация ще е малко по-трудно да се обикалят магазини и да се прослушват различните варианти...
    Два линка (тук и тук) с комбинации на Denon и колони, евентуално могат да ти помогнат да отсееш някакви варианти.

2.  

3. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ако ще гледаш преди всичко филми на устройството си вземи zidoo z10 или z9. Ако ще играеш игри или ще ползваш много Андроид приложения по удобен е nvidia shield.

4. Тук е от
    Feb 2012

Мисля да се спра на Nvidia Shield, но в момента е изчерпан почти навсякъде, така че по-нататък.

Относно кабелите, според вас 1.5мм2 добре ли е за колони 8 ома, като разстоянието на предните и центъра ще е около 2 метра от ресивъра, а задните около 5-6 метра дължина? Разглеждам тези варианти:

https://www.amazon.de/-/en/dp/B01179...7&sr=8-10&th=1
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B004SN...294167&sr=8-14
    https://www.amazon.de/-/en/SE-SP050-...7&sr=8-16&th=1
    https://www.amazon.de/-/en/Loudspeak...294250&sr=8-35
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B01C79...3&sr=8-65&th=1

За щекери съм спрял на следните опции:

https://www.amazon.de/-/en/dp/B01MXJ...7294874&sr=8-3
    https://www.amazon.de/-/en/999-Kabel...7294874&sr=8-4
    https://www.amazon.de/-/en/Nakamichi...294874&sr=8-10

ПС. За съжаление ми отказаха поръчката на ресивъра от амазон, така че пак се връщам на вариантите X2600H или Onkyo TX-NR696, просто X3600H на нормалните си цени идва доста над бюджета.
    Този пост е редактиран от kristian93; 19-04-20 в 16:16.

5. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Малко е 1,5 мм2. Колкото е по дебел кабела е по добре. Аз си купих по 1 м от 5 вида кабел и пробвах който ми звучеше най-добре от него купих, а 1 м използвам за център. Може да се изненадаш, че някой прехвалени кабели не свирят добре с твоите колони.

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Не бързай с кабелите преди да си избрал тонколоните. Гледай освен да са от чиста мед (99.9 %) също да са OFC
    Най-общо казано, кабели за малки букшелф тонколони до 2 м, и с 2x1.5мм2, ако бюджета е стегнат.
    Но ако са подови, минимума е 2x 2.5 мм2. Разбира се, нищо не пречи и за предни букшелф тонколони да се вземе кабел 2X 2.0/2.5 мм2
    За съраундите 2 x 1.5 mm2 са предостатъчни.
    lazarus18 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    За съраундите 2 x 1.5 mm2 са предостатъчни.
    На мен ми се струват малко 1.5mm2 за 6 метра пробег. Аз бих сложил 2.5mm2 поне.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2012

Отново благодаря за препоръките относно кабелите!

От гледна точка на ресивърите, нещата стоят по следния начин:
    1. Denon X2600H - средна цена от 1400 лв в България, около 1100 лв от чужбина с доставката;
    2. Denon X3600H - средна цена около 2400 лв в България, 1500-1600 лв (Richer Sounds) с доставката от Англия;
    3. Onkyo TX-NR696 - цена от около 1100 лв и тук и в чужбина.

Въпросът е според вас струва ли си да доплатя тези 400-500 отгоре и да поръчам 3600 от Англия? Ако се сравнява с 2600 модела, който тук се продава за 1400 няма никакъв спор, че 3600 е правилният избор, но все още не съм напълно убеден, че искам да хвърля толкова пари за ресивър, въпреки че изчетох доста положителни неща за този модел.

10. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Разликите между двата модела:
    Denon AVR-X3600H over Denon AVR-X2600H
    Според приоритетите си реши кой от двата да вземеш.
    Разликата не малка, която може да бъде в полза за по добри тонколоните или повече на брой, ако спреш на по евтиния вариант.

11. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

От избраните аз бих взел Х3600. Може да минеш през премеждия до като пристигне, но ми изглежда най-добрия избор.

12. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

400 лв при аудио техниката е нищо. Но получаваш много повече. Имаш преаут след време като ти омръзне този звук можеш да си купиш стерео усилватели да надградиш системата. Одисей е по добър при 3600 модела. И звука ще е по добър. Не съм го слушал. Но при Маланц който са под една и съща шапка с Денон има разлика между 5000 и 6000 серия. Особено се усеща в баса при едни и същи колони. Сигурно и тук ще е така.
    z_harris одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Отново благодаря за препоръките относно кабелите!

От гледна точка на ресивърите, нещата стоят по следния начин:
    1. Denon X2600H - средна цена от 1400 лв в България, около 1100 лв от чужбина с доставката;
    2. Denon X3600H - средна цена около 2400 лв в България, 1500-1600 лв (Richer Sounds) с доставката от Англия;
    3. Onkyo TX-NR696 - цена от около 1100 лв и тук и в чужбина.

Въпросът е според вас струва ли си да доплатя тези 400-500 отгоре и да поръчам 3600 от Англия? Ако се сравнява с 2600 модела, който тук се продава за 1400 няма никакъв спор, че 3600 е правилният избор, но все още не съм напълно убеден, че искам да хвърля толкова пари за ресивър, въпреки че изчетох доста положителни неща за този модел.
    Като не ти се дават толкова пари вземи X3500.

14.  

15. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от npb Виж публикацията
    400 лв при аудио техниката е нищо. Но получаваш много повече. Имаш преаут след време като ти омръзне този звук можеш да си купиш стерео усилватели да надградиш системата. Одисей е по добър при 3600 модела. И звука ще е по добър. Не съм го слушал. Но при Маранц който са под една и съща шапка с Денон има разлика между 5000 и 6000 серия. Особено се усеща в баса при едни и същи колони. Сигурно и тук ще е така.
    Напълно съм съгласен с npb. Сега се загледах в снимките под капака на 2600; 3500 и 3600 и има още нещо в полза на последния. Охладителите на първите два са от една тънка ламаринка а на 3600 е значително по-дебел алуминий. Охлаждането при многоканалните усилватели е изключително важно. Трябва да кажа, че дори и моя ресивер въпреки много доброто охлаждане си грее много. особено при гледане на филми, когато се ползват поне 9 стъпала. Тук плюса е за 3600. Наличието на преаута е важна опция. Още едно интересно видео даващо отговори на много въпроси https://www.youtube.com/watch?v=5CEvR2VbuLE
    Този пост е редактиран от z_harris; 19-04-20 в 23:05.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Имам 3600 и моя съвет е да не слизаш по ниско,даже ако можеш скачай на 4500 щото са вече почти на една цена.След няколко месеца ще излезнат новите версии на горните модели,4600 и на горе.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Зравейте,

Вчера успях да поръчам Denon X3600H за 558 евро с доставката от немския амазон, дано всичко е наред с поръчката и не бъде отказана.

Какво бихте препоръчали като 4K медия плеър за възпроизвеждане на UHD филми от външен хард диск, понеже в момента го свързвам с телевизора, но ARC изхода няма да пренася HD аудиото от филмите?

Остана да помисля и за окабеляването и на кои колони да се спра последно, че със сегашната ситуация ще е малко по-трудно да се обикалят магазини и да се прослушват различните варианти.

Пожелавам ви весели празници!
    Аз също го поръчах, направих си плащане / миналата неделя / и хоп - канселнаха ми поръчката и ми върнаха парите . Получих някакъв мижав и-мейл, че търговеца е объркал цените и моделите и така. Че да те питам - ти получи ли Денона 3600 , за 558 евро ?
    Имах едно сд Денон, 520 ае / модел преди 3-4 години/, като го продавах момчето искаше да го отворя , за да видел , че няма намеси вътре. На трафа му пишеше Онкио. Купуван е от мен от магазин и знам , че от дома не е излизал.
    Този пост е редактиран от Slusatel; 25-04-20 в 19:11.

18. Тук е от
    Apr 2020

Slusatel предполагам си поръчал от амазон.де и си избрал от допълнителните оферти, при които на първо място излизат съблазнително евтини. Има по 5-6 такива за Denon, Yamaha, Marantz. Като влезеш в профила на продавача най-вероятно ще видиш следното:
    Bitte machen Sie keine Bestellungen, ohne um Genehmigung zu bitten, ohne unsere Erlaubnis wird die Bestellung storniert.KONTAKT Verkäufer: ................
    Съветът ми е не влизай в комуникация с подобни и в никакъв случай, не се подвеждай, ако искат да направиш плащане директно към тях. Ако го правиш през амазон си защитен, най-много, ако не ти сторнират поръчката и не ти я изпълнят да чакаш месец за рифънд, но няма да изгориш, обаче платиш ли директно хич не е сигурно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на първа система за Домашно Кино
    От bafmaamy във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 07-03-19, 22:07
  2. Помощ при избор на система за домашно кино
    От kocetoeh във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 23:01
  3. Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.
    От krumsp във форум Аудиотехника
    Отговори: 48
    Последно: 08-06-13, 13:47
  4. Помощ при избор на Blu-Ray Система за домашно кино
    От pbozhkov във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 14:27
  5. Помощ при избор на система за домашно кино
    От Aikz във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 14
    Последно: 07-08-11, 22:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе