Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 99
Like Tree31Одобрявам

Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Отговор: Помощ при избор на първа система за домашно кино и аудио

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Аз също го поръчах, направих си плащане / миналата неделя / и хоп - канселнаха ми поръчката и ми върнаха парите . Получих някакъв мижав и-мейл, че търговеца е объркал цените и моделите и така. Че да те питам - ти получи ли Денона 3600 , за 558 евро ?
    Имах едно сд Денон, 520 ае / модел преди 3-4 години/, като го продавах момчето искаше да го отворя , за да видел , че няма намеси вътре. На трафа му пишеше Онкио. Купуван е от мен от магазин и знам , че от дома не е излизал.
    И моята я отказаха така, добре че парите се върнаха още същия ден. В крайна сметка се чудих чудих и гледах, че тук X2600H го продават за 1400 лв, а X3600H от амазон.де директно беше 870 + 53 евро доставка, та в крайна сметка го поръчах. Още ме е яд, че хвърлих толкова пари, защото минавам бюджета драстично и ще избие върху колоните за момента, но се надявам да ми мине като пристигне и го пробвам. Заедно с него поръчах и 30м кабел 2.5мм2, че тук ги продават срещу орган.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Denon X3600 е 1553лв в Англия. Доставката до тук ще е не повече от 40лв.

4. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Denon X3600 е 1553лв в Англия. Доставката до тук ще е не повече от 40лв.
    Да, от Англия щеше да излезе по-евтино, но пък ме притесняваше гаранцията при евентуален дефект. Амазон.де покриват разохдите по изпращането до Германия и връщането.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Е , то има 3 страници оферти , плащането е винаги през Амазон, парите ми върнаха , ама аз ресивъра исках....Ще трябва да мина на вариант 2 - купуват ми го оттам и по пощата до Русчук. Ама вече я няма тая оферта. Затова исках да разбера колегата дали се е сдобил с 3600 за 550 евра.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от kristian93 Виж публикацията
    И моята я отказаха така, добре че парите се върнаха още същия ден. В крайна сметка се чудих чудих и гледах, че тук X2600H го продават за 1400 лв, а X3600H от амазон.де директно беше 870 + 53 евро доставка, та в крайна сметка го поръчах. Още ме е яд, че хвърлих толкова пари, защото минавам бюджета драстично и ще избие върху колоните за момента, но се надявам да ми мине като пристигне и го пробвам. Заедно с него поръчах и 30м кабел 2.5мм2, че тук ги продават срещу орган.
    Ако ще взимаш 2600 , по - добре това https://edigital.bg/usilvateli/yamah...cheren-p595525, един и същ клас са , поне е по-евтино.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Аналогът на Denon X2600 е Yamaha V685, а не V585.
    https://www.avitel-bg.com/yamaha-rx-...h-avn-receiver

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Не гледай по цените, 685 е аналог на А680 , в ревюта е написано за 680 - "685 , но с по-хубава риза" и е така, вече го знам. Между другото от А серията или четири цифри модел или нищо. Забравил си , че има Ямаха 385 , после са 4,5,6,7,8 серии. Гледай ги по дакове, декодери и мощност. Цените могат да бъдат всякакви.

https://www.zkelectronics.com/compar...-v585/general/ ----Yamaha RX-V585 има по-високи характеристики на DAC, по-високо съотношение сигнал / шум, по-висока честота на DSD дискретизация чрез USB, по-висок стандарт на wi-fi и по-висок стандарт на Bluetooth. Той поддържа DSD стрийминг през HDMI.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Аз не гледам по цените. Гледам по характеристиките. При ресиверите, сходните модели имат сходни ватове на канал, сходни декодери, сходни по брой/тип входове и идентични по брой канали.
    А няма как V685 да е аналог на A680 при положение, че двата са модели на един и същи производител. Никой не създава конкуриращи се модели в собствената си продуктова линия. Или поне умните фирми не го правят. Ако го правят е с точно определена цел и се случва ограничен брой пъти.

Точно по мощност, V685 е по-сходен до X2600, отколкото V585. Затова и го споменах като "аналог".

Не съм забравил, че има 385. Като начало не ми се е налагало и да го "помня", тъй като няма никакво отношение към това, което дискутираме, но не съм го забравил.
    Този пост е редактиран от w00x; 26-04-20 в 16:30.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Нали това ти казвам , много ограничено гледаш на характеристиките. Дали единия е 80 другия 90 вата няма голямо значение. По-интересното са поддържаните формати , даковете най-вече и т.н. Ако се гледат ватовете по-добре секънд хенд дърт ресивър 150 вата / така ги правеха преди 10 години/.Имат даже и входове за S video. Като продам 481 ще пусна за продан и 680-та. Нямам кой знае какъв качествен скок между двата модела. Сбърках, но беше на добра цена и затова го взех. Ще мина на 4 цифрена Ямаха. От денон 3600 ме отказа колега от форума - бил с вентилатор , аз видях , че са много лакоми на ток Деноните , но ерата на вентилаторите мислех , че е свършила....

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

А аз ти казвам, че V585 и V685 са с почти еднакви характеристики от гледна точка на кодеци, дакове и други, но като входове и мощност, V685 е по-сходен с X2600, отколкото V585. Затова, ако изобщо се налага да се прави такова сравниение, е и по-логично да се гледа на V685 като аналог на X2600.

X3500 няма вентилатор. Може да погледнеш него.

12. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

Нали това ти казвам , много ограничено гледаш на характеристиките. Дали единия е 80 другия 90 вата няма голямо значение. По-интересното са поддържаните формати , даковете най-вече и т.н. Ако се гледат ватовете по-добре секънд хенд дърт ресивър 150 вата / така ги правеха преди 10 години/.Имат даже и входове за S video. Като продам 481 ще пусна за продан и 680-та. Нямам кой знае какъв качествен скок между двата модела. Сбърках, но беше на добра цена и затова го взех. Ще мина на 4 цифрена Ямаха. От денон 3600 ме отказа колега от форума - бил с вентилатор , аз видях , че са много лакоми на ток Деноните , но ерата на вентилаторите мислех , че е свършила....
    Нямам за цел да ти казвам какво да вземеш, но по отношение на вентилаторите не бих казал че са минус. Аз съм с Маранц с 4 вентилатора в него. До сега не съм ги чувал да се включват. Смея да кажа, че дори да се включат едва ли ще ги чуеш. Защо мисля така е много лесно за обяснение. Включват се при висока температура а за да стигнеш до такава значи слушаш на толкова високо ниво, че едва ли ще има как да ги чуеш.
    npb одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

При приблизително равна мощност във ватове , Ямаха и дават консумация 280 вата , а на Денон 460 вата / цифрите са по спомен/, драстично голяма разлика в консумацията ?

14.  

15. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

При приблизително равна мощност във ватове , Ямаха и дават консумация 280 вата , а на Денон 460 вата / цифрите са по спомен/, драстично голяма разлика в консумацията ?
    Това би трябвало да е добре. Все пак Денон и Маранц имат една много интересна спецификация - ​70% Guarantee. Това е гаранция, че в режим 7.1 всички канали гарантират 70% от мощността на LR канала. При измервания ( тук гледам информацията от сайта на аудиохолиокс и измерванията на Джиин Деласала) това е доказано като факт. Едва ли по-голяма консумация е проблем за някой.Така поне мисля аз. Не гледам колко харчи ресивера ми. Стига да ми доставя това което ми трябва.
    svetlio1 и npb харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Просто се чудя как може толкова малък траф да подава такива мощности. На усилвателя ми трафа е поне няколко кг, модел 2000 г. е , но колкото и да са развити технологиите все пак "бакъра" тежи. А и фрапираща разлика в консумацията между марките. То аз знам колко са "реални " тия ватове дето ги пишат , но на ресивър на който дават 90 вата на два канала / за 150 вт ми е чак смешно/ да има толкова ниска консумация ? Денон 1600 до 3600 модела разлика във ватове доста , консумацията - минимална разлика.
    z_harris одобрява това.

17. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

До колкото съм запознат с начина на изписване на въпросната консумация (гледам данните на задния капак), ако не е оказано max power consum. 650 W а пише power consum 650 то това е някаква осреднена консумация при определени активни канали и ниво на звук. Не е максималната им консумация при максимално натоварване. Размера на трафа предполагам все още е от значение, но до колко е определящо вече не мога да кажа. Все пак при гледане на видео с включени съраунди не може да се каже, че постоянно има сигнал в тях за разлика от предните три. Нямам голяма база за сравнение, защото съм имал всичко на всичко три ресивера от различни марки и два осилвателя (стерео). Ще си направя опит чисто информативно да закача едни ампер клещи и да натоваря ресивера с активни 9 ( или 11 ако много се заинтригувам) канала, за да видя какъв ампераж ще покаже.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Сподели после ако обичаш , стана ми интересно кой колко лъже

- - - - - - - - - -

Някой да знае как може да се пазарува от румънския е-маг ? Е-mag.ro
    z_harris одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на първа система за Домашно Кино
    От bafmaamy във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 07-03-19, 22:07
  2. Помощ при избор на система за домашно кино
    От kocetoeh във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 23:01
  3. Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.
    От krumsp във форум Аудиотехника
    Отговори: 48
    Последно: 08-06-13, 13:47
  4. Помощ при избор на Blu-Ray Система за домашно кино
    От pbozhkov във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 14:27
  5. Помощ при избор на система за домашно кино
    От Aikz във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 14
    Последно: 07-08-11, 22:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе