Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 175
Like Tree1Одобрявам

Съдомиялна машина

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Съдомиялна придобивка

Цената преди време беше колкото на Мидеите ~ 350лв. Преди малко звъннах на телефона от линка, да попитам - "Няма, Няма и да има..." Завода им, не е понесъл кризата...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Mи да бяха намалили още цените - щяха да оцелеят ся кво ще правят - пуканки ли .
    мерси че си се обадил вместо мен

4. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,за да не отварям втора такава тема ,ще ви помоля за помощ да избера един от двата посочени модела.Доста попрочетох за съдомияллните ,но имам бюджет от 1000лв.Предварително да отбележа ,че и двата модела ще ги купя за сумата от 999лв.Ако пък някой има от тези модели съдомиялни ще го помоля за мнението им за тях.

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA6B299AB7CAF1A90A002481B479E9&cpgnum=2&citem=DEBA6B299AB7CAF1A90A002481B479E9D11A7BA1A6548F41998E0E7460 DA06D2)/.do?rf=y

или

http://bosch.expo2000.bg/uredi-za-do...mashini&pid=17

Боша е малко по шумен,от AEG-то но вие кажете.......

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Според мен правилният избор е BOSCH ...имам почти същата,но не вградена и сме много доволни...моята е правена в Германия...ако и тази е там не се двоуми...

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

SMV40M10 също е произведена в Германия. Гравирано е на горната част на вратата, и може да се провери. За мен също е по добрия избор. Като технически характеристики превъзхожда АЕГ-то,и освен всички описани екстри има специялно отделение в горната кошница където се разтваря таблетката за миене.т.е. няма как да падне някъде м/у съдовете и да остане неразтворена. Успех.
    п.с. От 3г. ползваме 33а13, също е за вграждане, но е 45см.-никакви забележки до този момент.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от diterh
    SMV40M10 също е произведена в Германия.
    Смятам, че това е сериозен довод в полза на Бош. А и цената, на която ще я вземеш е добра. Също така имат и добра програма за удължена гаранция.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2009

Дотук всички са в полза на Бош,но този модел няма програма изплакване.Доколко е важна тази програма?Струва ми се че е необходима,защото днеска ако не съм събрал достатъчно чиний за миене и реша утре да продължа да допълвам и чак в края на деня да измия - предната вечер ще е хубаво да пусна едно изплакване за да не засъхват съдовете от предния ден.Кажете така ли се прави в този случай,и колко ползвате тази програма?

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от icebobo
    Кажете така ли се прави в този случай,и колко ползвате тази програма?
    Ползвам я само за миене на грозде. Демек - много рядко. Като имаш предвид, че го предпочитам дестилирано.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Според мен, нищо не може да изсъхне така добре, че да има някакъв шанс при интензивна програма на високи градуси. Още повече, че всяка програма започва с предварително накисване с топла вода за около 15-20 мин. след което водата се сменя и чак тогава започва същинското миене с препарата. Проблема с престоялите повече от едно денонощие съдове е по-скоро в невероятния "аромат", който генерират. Особенно лятото. Затова по-добре е, да не се оставят мръсни чинии за повече от един ден. Най-добре е, да ползваш опциятя 1/2, с по-малко препарат, и да си спестиш неприятните миризми. Освен това за 40м10, пише, че има сезор за напълване, който отчита не пълно зареждане и автоматично съкращава избраната програма като време, разход на ток, вода и т.н. До колко е вярно не мога да кажа. Миялната в къщи има ф-я плакнене, и сме я ползвали в началото с надеждата, че като се намокрят съдовете няма да мирише, но не помага особено много. Пробвали сме ароматизатори, но пък те оставя миризма на лимони и др. по чистите чинии и неприятно се смесват с храната. Просто миялната трябва да се пуска поне през ден. Смятам че за тая цена, не е трябвало да спестяват една такава елементарна програма. За мен лично не е нещо толкова съществено. но ако за теб е важно, избери си модел, който я има. Усех в избора!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Някой пробвал ли е да слага препарат за професионални миялни машини. По специлано се интересувам от праха Сомат. В Метро го има 15кг опаковка и идва много евтино. Аз си мисля, че даже ще мие по добре от препаратите за домашни машини, но дали няма да е по агресивен и да повреди миялната. Примерно гумените уплътнения да се скапят. Незнам какво има в този препарат, но много ме изкушава.

13. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от diterh
    Според мен, нищо не може да изсъхне така добре, че да има някакъв шанс при интензивна програма на високи градуси. Още повече, че всяка програма започва с предварително накисване с топла вода за около 15-20 мин. след което водата се сменя и чак тогава започва същинското миене с препарата. Проблема с престоялите повече от едно денонощие съдове е по-скоро в невероятния "аромат", който генерират. Особенно лятото. Затова по-добре е, да не се оставят мръсни чинии за повече от един ден. Най-добре е, да ползваш опциятя 1/2, с по-малко препарат, и да си спестиш неприятните миризми. Освен това за 40м10, пише, че има сезор за напълване, който отчита не пълно зареждане и автоматично съкращава избраната програма като време, разход на ток, вода и т.н. До колко е вярно не мога да кажа. Миялната в къщи има ф-я плакнене, и сме я ползвали в началото с надеждата, че като се намокрят съдовете няма да мирише, но не помага особено много. Пробвали сме ароматизатори, но пък те оставя миризма на лимони и др. по чистите чинии и неприятно се смесват с храната. Просто миялната трябва да се пуска поне през ден. Смятам че за тая цена, не е трябвало да спестяват една такава елементарна програма. За мен лично не е нещо толкова съществено. но ако за теб е важно, избери си модел, който я има. Усех в избора!
    Да ти кажа честно на мен и при дългите програми не ми съхнат добре съдовете.По специално визирам чашите и бебешките бурканчета.Тенджерата като я поставя на долната кошница е суха само отвътре, а от външните стени се стича водичка.
    В момента се боря с петната по чашките, които остават след миенет.Мисля, че работя с некачествени препарати и оттам ми идват всичките проблеми.Вече два месеца имам откакто си купих миялката.Солта ми е на максималната 5-степен и още не ми е светнал индикатора за сол.Онзи ден отворих миялната, отворих капака на резервоара за сол и изтеглих около 10 спринцовки вода.След това изсипах сол, докато нивото се вдигне догоре.Заредих машината и я пуснах...ми ефекта беше съвсем друг - нямаше петна.Сега чакам да ми свършат продуктите и да ги сменя с други.Сигурен съм, че петната по съдовете и капките вода ще изчезнат!Миялната ми е ВЕКО 6837!
    Иначе да се дават хиляди левове за съдомиялна е грехота, според мен! Няма какво толкова да й стане на съдомиялната!Тя е доста по-проста като устройство от пералнята!Какво има една съдомиялна - две помпи - едната вкарва вода, а другата изкарва мръсната вода, перки и една платка.Другото е тенекия и изолация, майна!Ама ся, ако някой го бият парите през кръста и държи на ИМЕ, тогава да се бръкне с 3 хилки и да си вземе Миеле, майна...нищо че няма да има разлика в качеството на миене и сушене!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Колега! Става въпрос за изсъхнали мръсни съдове. Освен това когато се добавя сол, не е необходимо да изтегляш вода от отделението. Просто си сипваш, като излищната вода сама се одтича навън. Желателно е сол да се зарежда непосредствено преди включване на миялната, с цел да се предотврати повреждане на металните части от попадналото в/у тях излишно количество. Поне така препоръчват производителите на съдомиялни. Освен солта, трябва да се следи и наличноста на препарата за изплакване-"гланца". Той спомага за по-доброто одтичане на водата от съдовете, и съответно тяхното добро изсушаване. При правилно подредени съдове не би трябвало да има никаква вода по тях. Трябва да са идеално сухи, както отвън, така и от вътре. Марката сол, която ползваш, надали е от съществено значение, при положение, че съставката е само една- чист натриев хлорид. Не трябва да има петна от варовик по тях. Лично аз, ползвам сол и гланц на Медикс, и миещ препарат Сомат на прах.(битов) Перфектен резултат(сухи, без петна и полирани) Относно избора на марка съдомиялна, всеки сам си преценява. Не ми се спори кое е качествено, и кое не. Нашата в къщи е BOSCH SRV33A13- доста стар модел е, въпреки че все още е актуален. Цената и е окло 900лв. Работи почти всеки ден,(понякога повече от един път на ден- 4 души сме) вече почти 3г. и мога само да кажа, че не съжалявам за нито един лев, който съм дал за нея.

16. Тук е от
    Jan 2010

Здравеите на всички! Аз ползвам ето тази съдомиялна и съм супер доволен от измиване,сушене и т.н. всичко споменато по-горе,но както всичко в живота и това си има цена а за колегата по-горе може би Miele e наи-доброто към момента на пазара както гласи и мотото им :Immer Besser ( Винаги по-добри) Лек ден на всички
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivo8074
    Здравеите на всички! Аз ползвам ето тази съдомиялна и съм супер доволен от измиване,сушене и т.н. всичко споменато по-горе,но както всичко в живота и това си има цена а за колегата по-горе може би Miele e наи-доброто към момента на пазара както гласи и мотото им :Immer Besser ( Винаги по-добри) Лек ден на всички
    Чакай малко бе , какво значи: "Лек ден на всички"?! Я вземи малко да ни поразкажеш нещо за тази машина!
    Коя година модел е? Кви кинти я взе? Какви програми има, и колко са? Каква е системата на сушене? И какви препарати използваш?

Съдовете напълно сухи ли ти са, или се намира по някоя капка примерно по някоя чашка да речем?
    При кратки програми как е сушенето?Ама без да ментиш!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    В момента се боря с петната по чашките, които остават след миенет.Мисля, че работя с некачествени препарати и оттам ми идват всичките проблеми.Вече два месеца имам откакто си купих миялката.Солта ми е на максималната 5-степен и още не ми е светнал индикатора за сол.Онзи ден отворих миялната, отворих капака на резервоара за сол и изтеглих около 10 спринцовки вода.След това изсипах сол, докато нивото се вдигне догоре.Заредих машината и я пуснах...ми ефекта беше съвсем друг - нямаше петна.Сигурен съм, че петната по съдовете и капките вода ще изчезнат!Миялната ми е ВЕКО 6837!
    А гланца ти на коя степен е и използваш ли таблетки от типа 3в1 5в1? Аз също имах петна по чашите , но когато ползвам таблетки натискам бутона за комбиниран препарат и машината не взима допълнителен гланц от отделението вътре в машината и резултата е по-добър, въпреки, че таблетките са BLIK и се водят евтини.. Писах ти и в онзи форум. Става въпрос за същата машина на Beko.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съдомиялна - сол ?
    От penchev79 във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 23-09-17, 14:57
  2. Отговори: 1
    Последно: 24-11-14, 17:32
  3. Отговори: 2
    Последно: 28-03-11, 00:36
  4. Отговори: 6
    Последно: 03-10-07, 00:06
  5. Отговори: 9
    Последно: 14-12-06, 12:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе