AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Привет
И аз съм се насочил към този модела на Bosh закупен от Ivan.Как е като работа, безшумен ли моторът май основно ме интересува....
Този пост е редактиран от ekoto75; 01-02-15 в 15:14.
ако за BOSCH WAT28460BY говориш, мотора е тих, но пак се чуват дрехите като 'шляпат' (като цяло е субективно). Засега сме доволни, но предполагам всеки с нова пералня е така. Развърта лесно, независимо от дрехите (прахме и одеяла, кърпи, якета и какво ли още не). Ползваме по-малко перилен препарат, защото се разпенва повече, програмите са бавни (около 3 часа е най-често използваната памук 40).
Мерси,сега само май трябва да реша между нея и AEG L-76485FL...
Пералнята е whirpool "шесто чувство" модел AWM 8125.
Повреди се, като симптомите са следните: когато дойде време за изпомпване на водата се чува как помпата изпомпва или поне работи, но изглежда не изпомпва мръсната вода след прането и така работи като в един момент изписва на екранчето грешка "FA" , но продължава да се чува как работи помпата и не спира въпреки изписаната грешка.Така докато не я спра.Мисля че един път изписа и грешка "03", но не съм много сигурен дали точно това съм видял.
Кажете относително какво да очаквам като ремонт и приблизително цена.
Поръчал съм техник и няма да се занимавам аз, защото не ми е работа.
Благодаря in advance
Този пост е редактиран от justify; 04-02-15 в 11:05.
Благодаря. Нова помпа колко е?
Аз съм лек противник на втората употреба техника.Единствено за климатик и автомобил мога да направя компромис.
Просто техниката/частите втора употреба доста често излиза по -скъпо, особено когато я купуваш от някакъв човек който след това може и никога да не можеш да намериш ...
Фирмата поне знаеш къде да я намериш.
На човек бих се доверил да закупя част втора употреба ако го познавам и му имам доверие.
Помпата струва 35-40лв.В никакъв случай помпа втора ръка.Обаче далеч не е сигурно, че помпата е повредна.Описаната грешка е в аквастопа.
Това е парче стереопор, който при теч се подига и задейства микроключе.
Напиши PNC кода намира се на етикета от вътрешната страна люка или отзад на гърба на пералнята.
Извинявам се но, не знам какво е PNC. Има някакъв код, пише service и цифри.Има такъв сервизен код и на вътрешната стена на капака на пералнята и отзад на капака на задната част.
Между другото видях че пише че моделът е AWM 8125/2.
Благодаря Ви утре ще идват в 9'30 часа.
Възможно е и аз да съм причинил повредата, тъй като сутринта когато започна да центрофугира леко я бутнах назад с колена да я прибера, тъй като тя си стои в нещо като вграден гардероб и не се вижда като е затворена с врата и отделно шума се заглушава коато е вътре.Та аз я прибутах 5 сантиметра назад, за да затворя вратата, тъй като или тя или жената(когато е вадила дрехи преден път) леко я бе дръпнала напред и тази врата не можеше да се затвори и шума се чуваше.Та е напълно възможно ако съм я разклатил да се е задействал този аквастоп и ключ...
Погледнах и отзад, да не би маркучите да са прегънати някъде, но нито на мръсната нито на захранващия с вода са прегънати и има повече от 20-сет сантиметра свободно пространство...
БЛАГОДАРЯ
Този пост е редактиран от justify; 04-02-15 в 23:56.
Този пост е редактиран от gsmdoktor; 05-02-15 в 00:39.
Проблемът с моята пералня се реши срещу 20лева, включващи идване на място, диагностика и поправка.
Оказа се някакво полупрозрачно резервоарче от нещо средно между ПВЦ и найлон(платмаса) което се вижда при отваряне и махане на предния капак/панел на пералнята, заедно с капандурата(за вкарване на дрехите).Това полупрозрачно резервоарче се оказа затлачено от котлен камък и микроскопични власинки.Развинтиха държащите го болтчета, след което го почистиха на чешмата от насъбрания котлен камък който беше доста. След това отново го монтираха.По дъното на пералнята имаше малко вода и ми казаха, че е възможно отнякъде да е преляло, поради затлаченото резервоарче.
След това пуснах пералнята и нямаше проблем.
Благодаря на отзовалите се
Здравейте! Колебая се между две перални и бих искал мнението, на разбиращите и занимаващите се с такава техника коя е по - добрата. Машините са следните AEG L-76485FL или SIEMENS WM12T460BY. Предварително благодаря на отзовалите се!
Здравейте, утре ще си взимам пералня и се колебая м/у АЕГ и Миеле.
Модела на АЕГ е този: L98699FL | Freestanding | AEG UK | washing machine, tumble dryer, washer dryer and other appliances , ще я закупя от магазин за преоценена стока от германия тоест самата пералня е правена за тамушния пазар, а не за нас. Като в българските магазини е с 2 години гаранция, от там от където ще я закупя също ще бъде с 2 години и няма никакви забележки.
Модела на Миеле е Eco W 5000 за 6кг.
Варианти също са и Siemens IQ 1430 6кг. и BOSCH Logixx 8 с капацитет 8кг. за пране.
Моля споделете мнения като пренебрегнете факта, че Миеле е майката на пералните.
Преди 2 години купих Еlectrolux ewf 1687 hdw с транспортен дефект беше към 850 лв. Много е добра единствено не суши и простира вдига до 1600 оборота но не ползваме повече от 1200 защото жена ми смята че щяла да къса. Има всички настройки които мога да се сетя.