Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 92 от 362 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от reg.s Виж публикацията
    Има един комплект пералня + сушилня на промоция: MIELE W 5873 WPS EDITION 111 + T 8861 WP EDITION 111 Не мога да разбера кой енергиен клас са а са и доста скъпичи и много се чудя. Заслужава ли си според вас?
    Всеки лев Главния гълтач на енергия/сушилнята/ е с термопомпа.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2013

Здравейте,

Можете ли да кажете нещо за Gorenje W 6503/S - търси се плитка пералня до 45 см и за сега от всички предложения, които не са особено много, тази най-много ми хареса.

Благодаря!
    soon одобрява това.

4. Тук е от
    Sep 2013

Re: Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от reg.s Виж публикацията
    Има един комплект пералня + сушилня на промоция: MIELE W 5873 WPS EDITION 111 + T 8861 WP EDITION 111 Не мога да разбера кой енергиен клас са а са и доста скъпичи и много се чудя. Заслужава ли си според вас?
    Аз си поръчах същата сушилня и ми предстои монтаж. И аз много се чудих дали си заслужава разликата в цената с по-евтиния вариант, затова направих сметка за енергопотреблението на едната и на другата машина при 2 цикъла на седмица. Резултатът приблизително е: 60 лв. на година за тази сушилня и 120 за другата, която е с 600 лв. по-евтина. Отделно от това, втората е за 7 кг пране, а тази е за 8. С други думи, 8861 е енергиен клас А, а по-евтините варианти - клас В.

5. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Колеги,помагайте при избора между тези две перални - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ENJE-W-7443-LA
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...CH-WAQ-2448SME

Боша е от средният им клас Комфорт,сглобяван в Турция.Коя е по-качествената машина?

6. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте всички,много ви моля за мнение,защото вече се побърквам и не знам каква марка пералня да избера Изчетох много форуми и както обикновено се получава за доста от техниката мненията и препоръките са различни.В момента имам пералня AEG година на производство 1996 и я взехме втора употреба,ползвам я от 6г като последните 4г няма ден, в който да не я пусна даже понякога ми се налага и по 2 пъти на ден да я пускам.За тези години нон стоп използване, нямам абсолютно никакви забележки поне по техническата част като изключим,че вече не пере.Не знам как ще го изтълкувате това,но по-точно не мога да се изразяИзползвам само препарати течни от Германия(Ариел,Даш и Персил)даже пробвах няколко пъти и със сух Персил,Ехо савекс и др. като мислехме,че е от праха проблема през цялото това време,но уви не е от там и дори и омекотителите ми са от там най-вече използвам Ленор,но като извадя дрехите от пералнята и излизат така както съм ги сложила само,че ароматизираниЧистя е основно отвсякъде веднъж с лимонтозу,друг път със сода и оцет,чистя й и филтрите и тръбите и уплътненията, чистя и бърша на няколко месеца,ползвам от скоро и Калгон,но същата работа...Много ме е страх каква пералня да взема,защото ме съмнява дали ще издържи на ежедневния "тормоз",който й прилагам,но няма как искам да я сменям и то задължително с чисто нова,макар още да се замислям върху едно Миеле втора употреба за 600лв,но не ми се иска да е втора ръка вече изгубих им доверие на пералните и не ми се сменят през 5-6г,а щом ще се дават толкова пари предпочитам новата поне така разсъжавам аз.Та дилемата ми е между:
    https://www.zora.bg/hotpoint-ariston...f-297-eu/21385(най-вече на нея сме се спрели,но много негативни мнения за марката чета по форумите,а съм виждала как пере от същата марка на 1г и половина чисто нова и съм доволна,но все пак искам да чуя и други мнения)
    https://www.zora.bg/gorenje-/w7443la/24848
    AEG L-76475FLE :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria вече върху AEG се замислям,защото не са немските както моята,а Шведски от както ги купиха Електролукс,че може и в БГ даже Китайски или Корейски да се намерят по магазините)
    BOSCH WAQ-20461BY :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria

Моля ви помагайте със съвети и мнения, безкрайно ще съм ви задължена.Благодаря ви предварително за отделеното време!
    Този пост е редактиран от avenger; 10-09-14 в 18:24.

7. Тук е от
    Jun 2010

Може ли да ми кажете мнение за тази пералня Hotpoint-Ariston AQ83F 29 IT

https://zora.bg/hotpoint-ariston-/aq83f-29-it/23923

8.  

9. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

kasmetliika ,

Вземай тази с най-голямата гаранция,отдавна марките не са това,което бяха-правят се да изкарат гаранцията и някоя и друга година отгоре и ако случайно поработят повече,си е чист късмет.На следващо място при избора ти е да те грабне визуално и по програми и на последно според бюджета.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от kasmetliika Виж публикацията
    Здравейте всички,много ви моля за мнение,защото вече се побърквам и не знам каква марка пералня да избера Изчетох много форуми и както обикновено се получава за доста от техниката мненията и препоръките са различни.В момента имам пералня AEG година на производство 1996 и я взехме втора употреба,ползвам я от 6г като последните 4г няма ден, в който да не я пусна даже понякога ми се налага и по 2 пъти на ден да я пускам.За тези години нон стоп използване, нямам абсолютно никакви забележки поне по техническата част като изключим,че вече не пере.Не знам как ще го изтълкувате това,но по-точно не мога да се изразяИзползвам само препарати течни от Германия(Ариел,Даш и Персил)даже пробвах няколко пъти и със сух Персил,Ехо савекс и др. като мислехме,че е от праха проблема през цялото това време,но уви не е от там и дори и омекотителите ми са от там най-вече използвам Ленор,но като извадя дрехите от пералнята и излизат така както съм ги сложила само,че ароматизираниЧистя е основно отвсякъде веднъж с лимонтозу,друг път със сода и оцет,чистя й и филтрите и тръбите и уплътненията, чистя и бърша на няколко месеца,ползвам от скоро и Калгон,но същата работа...Много ме е страх каква пералня да взема,защото ме съмнява дали ще издържи на ежедневния "тормоз",който й прилагам,но няма как искам да я сменям и то задължително с чисто нова,макар още да се замислям върху едно Миеле втора употреба за 600лв,но не ми се иска да е втора ръка вече изгубих им доверие на пералните и не ми се сменят през 5-6г,а щом ще се дават толкова пари предпочитам новата поне така разсъжавам аз.Та дилемата ми е между:
    https://www.zora.bg/hotpoint-ariston...f-297-eu/21385(най-вече на нея сме се спрели,но много негативни мнения за марката чета по форумите,а съм виждала как пере от същата марка на 1г и половина чисто нова и съм доволна,но все пак искам да чуя и други мнения)
    https://www.zora.bg/gorenje-/w7443la/24848
    AEG L-76475FLE :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria вече върху AEG се замислям,защото не са немските както моята,а Шведски от както ги купиха Електролукс,че може и в БГ даже Китайски или Корейски да се намерят по магазините)
    BOSCH WAQ-20461BY :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria

Моля ви помагайте със съвети и мнения, безкрайно ще съм ви задължена.Благодаря ви предварително за отделеното време!
    За този бюджет,тази
    GORENJE W-7223 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria

11. Тук е от
    Jan 2014

Честно да ви кажа дизайна изобщо не ме вълнува,защото все пак е пералня ще стои в килера и изобщо няма да я гледам не е като телевизор напримерПовече ме вълнуват програмите и кг искам да е поне 9кг за да мога спокойно да си пера олекотените завивки най-вече,а и голямата пералня събира и малко и много,а в днешно време пералните са с автоматично изчисляване на водата според прането,въпреки,че днес чух,че сегашните модели перяли почти без никаква водаБлагодаря ви за съветите и предложенията и все пак не съм решила още коя да е за това ще очаквам още предложения

- - - - - - - - - -

Здравейте отново,може ли някой да ми каже какво означава Колекторен мотор и инверторен мотор?Каква е разликата и най-вече с кой мотор пералнята ще ме изкара повече време и ще е безшумна,защото една от марките на които съм се спряла е Горение,а на всички пише Стандартен колекторен мотор,а на другите марки инверторен.Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от kasmetliika; 11-09-14 в 04:21.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Е ти искош професионален клас машина за без пари,намери я и дай да я видим.Горението ще ти свърши работа.Единствената по-слжна част- платката струва 80лв.

13. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Колега,какво ти е мнението за въпросният Бош?Негативи?
    Благодаря,предварително!

14.  

15. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kasmetliika Виж публикацията
    Честно да ви кажа дизайна изобщо не ме вълнува,защото все пак е пералня ще стои в килера и изобщо няма да я гледам не е като телевизор напримерПовече ме вълнуват програмите и кг искам да е поне 9кг за да мога спокойно да си пера олекотените завивки най-вече,а и голямата пералня събира и малко и много,а в днешно време пералните са с автоматично изчисляване на водата според прането,въпреки,че днес чух,че сегашните модели перяли почти без никаква водаБлагодаря ви за съветите и предложенията и все пак не съм решила още коя да е за това ще очаквам още предложения

- - - - - - - - - -

Здравейте отново,може ли някой да ми каже какво означава Колекторен мотор и инверторен мотор?Каква е разликата и най-вече с кой мотор пералнята ще ме изкара повече време и ще е безшумна,защото една от марките на които съм се спряла е Горение,а на всички пише Стандартен колекторен мотор,а на другите марки инверторен.Благодаря предварително!
    Инверторният мотор е по-тих,икономичен и позволява по-плавно регулиране на оборотите на центрофугата,колекторния е обратно на инверторния,като при него често се случва пералнята да тръгне сама нанякъде,именно заради резкия старт на центрофугата.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Колежката търси пералня за издевателства.Центрофугага и при двата вида двигатели тръгва постепенно докато намести прането.

17. Тук е от
    Jan 2014

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Е ти искош професионален клас машина за без пари,намери я и дай да я видим.Горението ще ти свърши работа.Единствената по-слжна част- платката струва 80лв.
    Не търся за без пари,мога да дам и 1000лв ако знам,че ще ме издърби повече време,просто като ми казаха,че която и да взема все ще ме издържи до срока на гаранцията реших да взема по евтина,че да ме е яд когато се счупи след 5-6г нито аз нито съпругът ми е наясно с тези мотори за това се обърнах към вас и ако ще се заяждаш по добре не ми отговаряй повече!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от avenger Виж публикацията
    Инверторният мотор е по-тих,икономичен и позволява по-плавно регулиране на оборотите на центрофугата,колекторния е обратно на инверторния,като при него често се случва пералнята да тръгне сама нанякъде,именно заради резкия старт на центрофугата.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор това ме интересуваше

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ни най-малко искам да се заяждам.Предложих прост модел подходящ за интензивна употреба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе