AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Здравейте,
Можете ли да кажете нещо за Gorenje W 6503/S - търси се плитка пералня до 45 см и за сега от всички предложения, които не са особено много, тази най-много ми хареса.
Благодаря!
Аз си поръчах същата сушилня и ми предстои монтаж. И аз много се чудих дали си заслужава разликата в цената с по-евтиния вариант, затова направих сметка за енергопотреблението на едната и на другата машина при 2 цикъла на седмица. Резултатът приблизително е: 60 лв. на година за тази сушилня и 120 за другата, която е с 600 лв. по-евтина. Отделно от това, втората е за 7 кг пране, а тази е за 8. С други думи, 8861 е енергиен клас А, а по-евтините варианти - клас В.
Колеги,помагайте при избора между тези две перални - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ENJE-W-7443-LA
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...CH-WAQ-2448SME
Боша е от средният им клас Комфорт,сглобяван в Турция.Коя е по-качествената машина?
Здравейте всички,много ви моля за мнение,защото вече се побърквам и не знам каква марка пералня да избера Изчетох много форуми и както обикновено се получава за доста от техниката мненията и препоръките са различни.В момента имам пералня AEG година на производство 1996 и я взехме втора употреба,ползвам я от 6г като последните 4г няма ден, в който да не я пусна даже понякога ми се налага и по 2 пъти на ден да я пускам.За тези години нон стоп използване, нямам абсолютно никакви забележки поне по техническата част като изключим,че вече не пере.Не знам как ще го изтълкувате това,но по-точно не мога да се изразяИзползвам само препарати течни от Германия(Ариел,Даш и Персил)даже пробвах няколко пъти и със сух Персил,Ехо савекс и др. като мислехме,че е от праха проблема през цялото това време,но уви не е от там и дори и омекотителите ми са от там най-вече използвам Ленор,но като извадя дрехите от пералнята и излизат така както съм ги сложила само,че ароматизираниЧистя е основно отвсякъде веднъж с лимонтозу,друг път със сода и оцет,чистя й и филтрите и тръбите и уплътненията, чистя и бърша на няколко месеца,ползвам от скоро и Калгон,но същата работа...Много ме е страх каква пералня да взема,защото ме съмнява дали ще издържи на ежедневния "тормоз",който й прилагам,но няма как искам да я сменям и то задължително с чисто нова,макар още да се замислям върху едно Миеле втора употреба за 600лв,но не ми се иска да е втора ръка вече изгубих им доверие на пералните и не ми се сменят през 5-6г,а щом ще се дават толкова пари предпочитам новата поне така разсъжавам аз.Та дилемата ми е между:
https://www.zora.bg/hotpoint-ariston...f-297-eu/21385(най-вече на нея сме се спрели,но много негативни мнения за марката чета по форумите,а съм виждала как пере от същата марка на 1г и половина чисто нова и съм доволна,но все пак искам да чуя и други мнения)
https://www.zora.bg/gorenje-/w7443la/24848
AEG L-76475FLE :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria вече върху AEG се замислям,защото не са немските както моята,а Шведски от както ги купиха Електролукс,че може и в БГ даже Китайски или Корейски да се намерят по магазините)
BOSCH WAQ-20461BY :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
Моля ви помагайте със съвети и мнения, безкрайно ще съм ви задължена.Благодаря ви предварително за отделеното време!
Този пост е редактиран от avenger; 10-09-14 в 18:24.
Може ли да ми кажете мнение за тази пералня Hotpoint-Ariston AQ83F 29 IT
https://zora.bg/hotpoint-ariston-/aq83f-29-it/23923
kasmetliika ,
Вземай тази с най-голямата гаранция,отдавна марките не са това,което бяха-правят се да изкарат гаранцията и някоя и друга година отгоре и ако случайно поработят повече,си е чист късмет.На следващо място при избора ти е да те грабне визуално и по програми и на последно според бюджета.
Честно да ви кажа дизайна изобщо не ме вълнува,защото все пак е пералня ще стои в килера и изобщо няма да я гледам не е като телевизор напримерПовече ме вълнуват програмите и кг искам да е поне 9кг за да мога спокойно да си пера олекотените завивки най-вече,а и голямата пералня събира и малко и много,а в днешно време пералните са с автоматично изчисляване на водата според прането,въпреки,че днес чух,че сегашните модели перяли почти без никаква водаБлагодаря ви за съветите и предложенията и все пак не съм решила още коя да е за това ще очаквам още предложения
- - - - - - - - - -
Здравейте отново,може ли някой да ми каже какво означава Колекторен мотор и инверторен мотор?Каква е разликата и най-вече с кой мотор пералнята ще ме изкара повече време и ще е безшумна,защото една от марките на които съм се спряла е Горение,а на всички пише Стандартен колекторен мотор,а на другите марки инверторен.Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от kasmetliika; 11-09-14 в 04:21.
Е ти искош професионален клас машина за без пари,намери я и дай да я видим.Горението ще ти свърши работа.Единствената по-слжна част- платката струва 80лв.
Колега,какво ти е мнението за въпросният Бош?Негативи?
Благодаря,предварително!
Колежката търси пералня за издевателства.Центрофугага и при двата вида двигатели тръгва постепенно докато намести прането.
Не търся за без пари,мога да дам и 1000лв ако знам,че ще ме издърби повече време,просто като ми казаха,че която и да взема все ще ме издържи до срока на гаранцията реших да взема по евтина,че да ме е яд когато се счупи след 5-6г нито аз нито съпругът ми е наясно с тези мотори за това се обърнах към вас и ако ще се заяждаш по добре не ми отговаряй повече!
- - - - - - - - - -
Много ти благодаря за изчерпателния отговор това ме интересуваше
Ни най-малко искам да се заяждам.Предложих прост модел подходящ за интензивна употреба.