Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 117 от 364 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Утре я имаш...!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2016

- - - - - - - - - -

И двата модела са съвсем нови. Дори и да има някой, който ги ползва, ще е от няколко месеца. Така че, не очаквай коректно мнение. Ако си решил пералнята да е Бош и не държиш на инверторния мотор, тази е подобна на тези които си харесал, но е изпитан боец: https://www.technomarket.bg/products...ch-wae-20469by.[/QUOTE]
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Благодаря за отговора diterh .А има ли някой опит с Ecosilence drive и освен,че е инверторен мотора тук,същия ли е принципа като на LG Direct drive?
    Този пост е редактиран от kost; 12-01-16 в 17:59.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aquadark Виж публикацията
    Много благодаря за информацията! За Siemens свободностоящи е същото:

W, Y - Германия
    Е, N - Полша
    T, K - Турция
    Правилно си се ориентирал.
    WM...Y..., WM..W..., Германия.
    WM..T... Турция
    WM..N..., WM..E... Полша
    WD..H... (комби) Китай
    WI..S... (вгр.) Германия.

- - - - - - - - - -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Благодаря за отговора diterh .А има ли някой опит с Ecosilence drive и освен,че е инверторен мотора тук,същия ли е принципа като на LG Direct drive?[/QUOTE
    Не е като ЛГ-то. С ремъчна предавка са. С инверторни мотори са новите модели. И да има някой във форума с такава, едва ли ще е на повече от няколко месеца...
    Plakia одобрява това.

5. j90
    j90 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2012

Моята се води Лоджик еди кво си със варио перфект на година и нещо е,знам че мотора е някакъв нов модел обаче каква му е предавката вече нямам спомени.Нещо ми се върти в главата че е от новия модел задвижване.Иначе съм доволен пере от 1 кг до 8 кг с малко прах,ако сложим повечко и то не прекалено много прах веднага изписва че има много пяна.

6. Тук е от
    Jan 2016

П-О-М-О-Щ!
    Аз съм в някакъв филм от една седмица - 10 г., че и повече дори, вярно и славно ни служеше пералня SILTAL и може да си шумеше адски, но си нямаше грешка. Сега спешно трябва да купя нова, нямам добри технически познания, а разговорите с консултант продавачите в два магазина ме докараха до лудост - нищо не могат да ти отговорят за пералните машини Bosch, каква е разликата в моделите, какви са най-честите повреди, какво е преимуществото на феритен, безчетков, постояннотоков мотор и пр. Аз отидох с цял лист въпроси - сгъна го човечецът, усмихна се и каза - зарежи Bosch, и почна да се опитва да ми пробута марка пералня, за която вероятно има някаква комисионна. Почнах да чета и тъй като нямам с кого да се консултирам, се обрърках доста, но най-накрая се спрях на два модела на Bosch - и двата са с инверторен мотор, сглобени в Полша.
    Пералня на Bosch за западноевропейския пазар и Германия, с такава, произведена за източноевропейския пазар в Полша и Турция, не могат да се сравняват, така че нямам илюзии по този въпрос
    Моделите са:
    1- BOSCH WAN 20261 BY
    2- BOSCH WAN 24261 BY
    Много ще съм благодарна, ако някой ми каже тези два модела Standart или Aqua Secure са? Как да разбера това - на сайта на Bosch не намерих инфо. Трябва ли да закупувам нещо допълнително за монтажа?
    За стандартните програмите се терзая също, че са много дълги. WAN 20261 има само една кратка програма -15 мин., а WAN 24261 има избор м/у 15 мин. и 30 мин. Изпират ли се добре дрехите за толкова кратко време - само 15 мин.?
    Голям лаик съм в техниката и съжалявам, че нямам достатъчно време, за да се ограмотя Помогнете ми със съвет от Вашия опит?

Този пост е редактиран от Plakia; 13-01-16 в 10:17. Причина: защото бързам :)

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте.
    Много успехи , здраве и късмет на всички през новата 2016 година.
    Някой може ли да даде мнение за този модел пералня:AEG L5460 FL?
    Видях я само в един сайт в България и ме притеснява дали не е много стара или е с някакви "козметични" дефекти.
    Може да се предлагат и всякакви алтернативи до 700 - 800 лева.
    Приятен ден.

8.  

9. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Plakia Виж публикацията
    П-О-М-О-Щ!
    Аз съм в някакъв филм от една седмица - 10 г., че и повече дори, вярно и славно ни служеше пералня SILTAL и може да си шумеше адски, но си нямаше грешка. Сега спешно трябва да купя нова, нямам добри технически познания, а разговорите с консултант продавачите в два магазина ме докараха до лудост - нищо не могат да ти отговорят за пералните машини Bosch, каква е разликата в моделите, какви са най-честите повреди, какво е преимуществото на феритен, безчетков, постояннотоков мотор и пр. Аз отидох с цял лист въпроси - сгъна го човечецът, усмихна се и каза - зарежи Bosch, и почна да се опитва да ми пробута марка пералня, за която вероятно има някаква комисионна. Почнах да чета и тъй като нямам с кого да се консултирам, се обрърках доста, но най-накрая се спрях на два модела на Bosch - и двата са с инверторен мотор, сглобени в Полша.
    Пералня на Bosch за западноевропейския пазар и Германия, с такава, произведена за източноевропейския пазар в Полша и Турция, не могат да се сравняват, така че нямам илюзии по този въпрос
    Моделите са:
    1- BOSCH WAN 20261 BY
    2- BOSCH WAN 24261 BY
    Много ще съм благодарна, ако някой ми каже тези два модела Standart или Aqua Secure са? Как да разбера това - на сайта на Bosch не намерих инфо. Трябва ли да закупувам нещо допълнително за монтажа?
    За стандартните програмите се терзая също, че са много дълги. WAN 20261 има само една кратка програма -15 мин., а WAN 24261 има избор м/у 15 мин. и 30 мин. Изпират ли се добре дрехите за толкова кратко време - само 15 мин.?
    Голям лаик съм в техниката и съжалявам, че нямам достатъчно време, за да се ограмотя Помогнете ми със съвет от Вашия опит?

Здравей! Прегледах моделите,които си дала и не видях съществени разлики в тях.Пише,че и двете имат бързи програми 15/30 - тези програми са за леко замърсени дрехи-изпрашени,изпотени и т.н,за които повече време на пране не е нужно.Виж в книжката с упътването имат ли пералните бутон или настройка "бързо пране"-като е натиснат този бутон,програмата се съкращава.Относно водната защита-всяка пералня има такава,вече отделните видове не мога да кажа какви са.За монтажа не се изисква обикновено закупуването на отделни елементи-необходим е контакт,тръба за мръсната вода и кран за чистата.Пералнята стандартно е окомплектована с 2 маркуча-за чиста и мръсна вода и кабел за ел.захранването.
    ПП В наше време е най-добре да се купи уред с възможно най-голямата гаранция.

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Горение Сенсокеър 5 кг Gorenje W5523/S Frontlader in Haushaltsgeräte: Waschmaschinen | heise online Preisvergleich за 420 лв уж нова.
    Уж за дойчовците. Точно си е едно гросе шайзе. Сигурно е някакъв нисък клас, макар и с А сто плюса. Моторът шуми все едно съм си опрял ухото на вратата на трафопост. Центрофугата тръгне ли, започва да вие, все едно пералнята е на 10 г. Нищо не заглушава шума, нито вграждане в шкаф с вратички. Дисплея - като на едновремешен електронен часовник или евтин касов апарат
    Единствено я спасява слим дизайнът, че трудно се намират плитки модели и са скъпи (ама сигурно и по-тихи)
    https://www.dropbox.com/s/ca8wsvupnf...24.49.mp4?dl=0
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 17-01-16 в 23:09. Причина: добавих филмче за ермомелката

11. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

http://www.technopolis.bg/bg/Washing...40VFL/p/687456
    Цитат Първоначално публикувано от valga Виж публикацията
    Здравейте.
    Много успехи , здраве и късмет на всички през новата 2016 година.
    Някой може ли да даде мнение за този модел пералня:AEG L5460 FL?
    Видях я само в един сайт в България и ме притеснява дали не е много стара или е с някакви "козметични" дефекти.
    Може да се предлагат и всякакви алтернативи до 700 - 800 лева.
    Приятен ден.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Благодаря.
    Според теб е от добрите машини?
    В друг раздел на форума те послушах и сега съм доволен от телевизора.
    Надявам се и сега да е така.
    Приятен ден.

13. Тук е от
    Jan 2016

Здравейте,

Поизчетох доста от тази тема, тъй като трябва да купувам пералня и сушилня. Спрял съм се на тези:
    Перална машина, 7kg EcoSilence Drive, VarioPerfect WAN24261BY
    Сушилна машина, Serie | 4 Maxx , термопомпена технология, 7kg. WTH85201BY

Общо взето от най-ниските класове на Бош са и затова искам да попитам дали препоръчвате да се купи АЕГ или Електролукс на тези цени или да си остана на избора от по-горе?

Благодаря предварително

14.  

15. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Не че искам да ви обърквам, но аз бих избрал LG за пералня. Бих ги избрал и за сушилня, но не ги внасят в България. От моя опит съотношение цена/качество/екстри LG е победител. Също така вземете по-голям обем сушилня от пералнята. Поне килограм два по-голяма.

16. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Радвам се,че съм помогнал.Хвана ли 5г гаранцията?
    Цитат Първоначално публикувано от valga Виж публикацията
    Благодаря.
    Според теб е от добрите машини?
    В друг раздел на форума те послушах и сега съм доволен от телевизора.
    Надявам се и сега да е така.
    Приятен ден.
    - - - - - - - - - -

Личното ми мнение е, че АЕГ е по добрия избор,особено сравнено с ниския клас на Бош,сушилнята ви по големичка вземете.https://www.technomarket.bg/products...aeg-t-76385ah3 примерно
    Този пост е редактиран от bagerista9; 16-01-16 в 10:16.

17. Тук е от
    Jan 2016

Благодаря за мненията.
    @kokovox LG мисля да си взема телевизор по-натам, но за пералня и сушилня...макар, че сте втори човек, препоръчващ ми пералня от тази марка.
    @bagerista9 каква е причината да предпочитате нисък клас АЕГ (среден към нисък, примерно) пред нисък клас Бош? Тъй като горе-долу като прегледах виждам, че АЕГ-тата за тези пари са среден към нисък май...или се бъркам?

Първоначално бях гледал тези Whirlpool-и
    WHIRLPOOL FSCR 70414
    WHIRLPOOL AZA 999
    но никой от познатите ми не ме подкрепи за тази марка, затова започнах да гледам "немските"

Имам още някоя друга седмица, за да избера окончателно.

Благодаря предварително

18. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Г-н Флорос,

Не знам дали тук във форума ще ви дадем точните въпроси на отговорите, които имате. Аз лично не съм специалист по бялата техника, но трябваше да купувам бяла техника за нова кухня и аз като вас питах насам натам за мнения. Като цяло повечето марки бяла техника (особено за пазара за източна европа), независимо от марката се правят в едни и същи фабрики в Полша, Турция, Словения, Китай с едни и същи части - всичките китайски. Отностно АЕГ, това е луксозната марка на Електролукс. Тоест откъдето свършват Електролукс, там започва АЕГ. Дали е по-добро от някой бюджетен Бош правен в Полша не знам - божа работа.
    Аз имам пералня LG от 5 години и съм доволен. Мои приятели купиха от тези новите модели с инверторен мотор и също са доволни засега. Докога, времето ще покаже. Каквото на мен ми препоръчаха консултантите, когато си купувах бялата техника е това:
    Пералня - LG
    Сушилня - LG, но няма в България, така че аз взех Горенйе
    Фурна - все тая, само не Ханза (Gorenje)
    Плот - най-евтиния (в случая whirlpool)
    Съдомиялна - най-евтината (Midea)

Тук във форума не знам дали ще има някой, който да има познанията защо Боша или Уърпула, които гледате са по-добри или лоши от АЕГ. Марките вече не са това, което бяха. Както казах всичко се сглобява в едни и същи фабрики с едни и същи части повече или по-малко.
    Аз бих взел възможно най-евтиното с възможно най-дългата гаранция. Доплатете ако трябва. Офертата на Уърпул изглежа добра и с дълга гаранция. Добре е, че сте се насочил към по-голяма сушилня. Успех и не го мислете много много. Всеки продукт може да се развали.
    VanDan одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе