Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 115 от 362 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Здравейте,

моля за съвет за тези два модела на БОШ.
    Перална машина със сушилня Logixx 7 Sensitive, EcoSilence Drive WVH30542EU
    Перална машина със сушилня Wash&Dry 8/5kg, EcoSilence Drive WVG30441EU
    Предполагам, че по скъпия модел е по-добрия, но не мога да разбера какво в повече има, отделно че дори и по скъпата има капацитет на сушене 4 кг, срещу 5 кг за по-евтиния модел.
    Прочетох мнениеята за 2в1, но нямаме място за отделни уреди. Прочетох, че добри са моделите с термо помпа, но модела който AEG предлага за 2050 лв е 87 см висок и не може да влезе под плота (височината при мен е точно 86)..
    Предварително благодаря.

2.  

3. Member Аватара на nerazzurri
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Момчета, идете в техното и вижте мострите. Те затова са там и затова са мостри, да ги отвориш, да разгледаш, да бърникаш и т.н. Всичко в ташак работа!!! Не търсете сглобки кат едно време, НЯМА!!! Тая класация горе не я гледайте, Горение са много защото още мнозина дето ползват техни модели от времето на бай Тошо. Има един колега по форум badr човека си разбира от работата - ремонтира ги, с това си вади хляба, питайте го, ще ви каже най-добре.
    И аз като вас гледам перални, че кърпя един 30 год. Тамат и не знам, кога ще ме изостави окончателно. Всичко което съм видял и пипнал ме е ужасило. Няма значение дали е 300 или 1300, всичко е говно!!! Горението единствено му дават 3 год. гаранция от производителя, това му е "предимството", иначе като изпълнение се чудя как би си изкарало гаранцията. Сега, вярно, че за Горение има части, не е като да няма. По дупките около Пиротска има какво ли не, доколко обаче има чаркове за новите "компютъризирани" перални, ей това вече не знам.
    Групата на Електролукс, една идея по-добре от другите. Сякаш AEG ми се вижда най-сгодно като изпълнение.
    LG - няма да крия, че се учудих от добрата сглобка и читавите пластмаси (на общия фон), притесняваме обаче този директ драйв, как балансират не ща и да зная, затова отпада! Мерлони-Индезит - по-добре НЕО! ГНУСМАС и перални, айде нЕма нужда! Панасоник - имат хубави ТВ, да си ги правят, пералните има кой да ги прави. Бош/Сименс - "евтините" са турски, не знам защо, но видях доста сходство, като изпълнение с Беко. Вероятно се заблуждавам, но така ми се стори. Има прилични Бош/Сименс, но не са за мен, 1500 лв за пералня, някой друг живот. Харесах си от евтините - Деу, колко е читаво не знам, вероятно е боклук, но то пък кой ли не е. Гледах и едни Амика, за парите си не са лоши, даже бих казал прилични.
    Та моята класация е: 1. AEG; 2. Electrolux; 3. Gorenje (заради гаранцията); 4. Zanussi; 5. Amica
    А какво ще кажеш за инверторния мотор, който така хвалят като опция?

4. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от nerazzurri Виж публикацията
    А какво ще кажеш за инверторния мотор, който така хвалят като опция?
    Какво да кажа... и аз като теб съм потребител, нито ги произвеждам, нито ги продавам, нито ги ремонтирам. Крепя си моята Тамат-ка, пък до кога, не знам! Какво хвалят ми е все тая, те характеристиките на съвременната техника ги пише отдел маркетинг и реклама. Инверторите, поне от това което съм чел са капризни към тока, а като знам как ЧЕЗ ми спира тока в Младост кога им кефне, сещай се какво си мисля за инвертора. Пералнята за мен трябва да е здрава ламарина и минимум електроника, обаче в 21 век вместо ламарина имаме долнопробна пластмаса и чувал с електроника като за компютър. От чий зор ми n! инчов тъч екран на пералнята? Да не би някой идиот да гледа ТВ на нея, кво ли? Мен ако питаш, по-добро от механиката няма, НО трябва се потребява, уви! За това вземаш нещо което ти е по джоба, да не е съвсем на майтап сглобено и да има повечко гаранция от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! Останалото е късмет.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 13:16.
    nerazzurri, fen./hitachi и j90 харесват това.

5. Member Аватара на nerazzurri
    Тук е от
    Feb 2011

[QUOTE Мен ако питаш, по-добро от механиката няма[/QUOTE]
    Някои имат като опция механично управление. Поне така пише де.
    Иначе за всичко си прав, за съжаление...

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от nerazzurri Виж публикацията
    ...опция механично управление...
    Я пак?!? Както се казва в един виц, по-конкретно колега, по конкретно! Сериозно, за пръв път чувам/чета за такова нещо! Логично погледнато ми се струва невъзможно, но... Може ли да дадеш линк? Направо съм втрещен, да не е някое малоумно описание на нашенски техномагазин. Там се срещат такива "чудеса", че...

7. Member Аватара на nerazzurri
    Тук е от
    Feb 2011

Я пак?!? Както се казва в един виц, по-конкретно колега, по конкретно! Сериозно, за пръв път чувам/чета за такова нещо! Логично погледнато ми се струва невъзможно, но... Може ли да дадеш линк? Направо съм втрещен, да не е някое малоумно описание на нашенски техномагазин. Там се срещат такива "чудеса", че...
    Виж в характеристиките на тази. Но тя е само един пример от много.
    http://www.technopolis.bg/bg/Washing...-8424/p/682671

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2007

...малоумно описание на нашенски техномагазин. Там се срещат такива "чудеса", че...
    Човече, това е технонещо си! Там са на принципа - чукча писател, той не читател! Ако беше истина, вече да съм я купил! Може би вече ще станат повече 10 год. от както механиките тотално умряха. В началото слагаха платки на по-лачените. Накрая с механика останаха само най-долнопробните. Последните нови перални с механичен програматор, които имам спомен, че видях бяха Аласка в Метро, но тава беше ехееее... още големите кинескопи бяха мечта...

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Може ли да спрете вече и да запазите възмущението си за себе си? Всички разбрахме, че всички съвременни перални са боклук и трябва да перем на ръка.
    avenger и smqnab харесват това.

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2015

За предпочитане е пералната и сушилнята да не в един уред,а по отделно.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Подигравките и безсмислените постове не се толерират!
    Ако нямате какво да напишете по темата,подминете я!
    Този пост е редактиран от avenger; 20-12-15 в 13:00.
    smqnab и j90 харесват това.

13. Member Аватара на nerazzurri
    Тук е от
    Feb 2011

Нещо усещам, че ни се забранява да имаме собствено мнение и особено, ако то е критично (макар и обосновано). Това беше характерно за едно друго време, което все си мисля, е погребано завинаги.

14.  

15. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Оттук нататък всеки пост,различен от тематиката за пералните машини,ще се премахва!
    smqnab одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Цитат Първоначално публикувано от raycho Виж публикацията
    Моля препоръчайте нещо до 800 лв.С малък бебешок сме и ще се пере всеки ден.
    В крайна сметка добавих 200 лв над бюджета и днес се сдобих ето с това:
    http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AEG-L-76285FLE/p/687428
    Нямаше много събрани дрехи за пране и я пробвах на кратка програма 3 кг за 30 минути.Първото ми най-голямо впечатление беше,че пералнята ползва адски малко вода за пране във сравнение с дъртия Силтал,който замени.При центрофугиране няма никакви вибрации и изглежда стабилна машина.Единствено не разбрах дали може да се извади изцяло навън чекмедженцето за перилни препарати за да се измие хубаво под чешмата.
    Този пост е редактиран от avenger; 22-12-15 в 20:27.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Честито добър избор да не забравиш да я регистрираш! Хайде и една сушилня с термопомпа AEG и бебока ще спи като къпан с чисто изпрани и изсушени дрешки. Ползвай течен Ариел и омекотител MAXIMA чиста пералня и свежа сушилня.
    Този пост е редактиран от avenger; 23-12-15 в 11:07.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2014

Мерси @fen./hitachi !
    Според консулатантите за въпросният модел няма 5 години гаранция.Обаче аз я регистрирах и уж всичко стана успешно,сега чакам да ми върнат мейл
    Иначе след прочитане на инструкцията разгадах как се вади дозатора за перилен препарат.Естесвено по нашенски първо се човърка и ако не помогне после се чете упътването.За сушилня също се замислям обаче трябва да и намеря първо място и после финансиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе