Първоначално публикувано от
wrathchild Момчета, идете в техното и вижте мострите. Те затова са там и затова са мостри, да ги отвориш, да разгледаш, да бърникаш и т.н. Всичко в ташак работа!!! Не търсете сглобки кат едно време, НЯМА!!! Тая класация горе не я гледайте, Горение са много защото още мнозина дето ползват техни модели от времето на бай Тошо. Има един колега по форум
badr човека си разбира от работата - ремонтира ги, с това си вади хляба, питайте го, ще ви каже най-добре.
И аз като вас гледам перални, че кърпя един 30 год. Тамат и не знам, кога ще ме изостави окончателно. Всичко което съм видял и пипнал ме е ужасило. Няма значение дали е 300 или 1300, всичко е говно!!! Горението единствено му дават 3 год. гаранция от производителя, това му е "предимството", иначе като изпълнение се чудя как би си изкарало гаранцията. Сега, вярно, че за Горение има части, не е като да няма. По дупките около Пиротска има какво ли не, доколко обаче има чаркове за новите "компютъризирани" перални, ей това вече не знам.
Групата на Електролукс, една идея по-добре от другите. Сякаш AEG ми се вижда най-сгодно като изпълнение.
LG - няма да крия, че се учудих от добрата сглобка и читавите пластмаси (на общия фон), притесняваме обаче този директ драйв, как балансират не ща и да зная, затова отпада! Мерлони-Индезит - по-добре НЕО! ГНУСМАС и перални, айде нЕма нужда! Панасоник - имат хубави ТВ, да си ги правят, пералните има кой да ги прави. Бош/Сименс - "евтините" са турски, не знам защо, но видях доста сходство, като изпълнение с Беко. Вероятно се заблуждавам, но така ми се стори. Има прилични Бош/Сименс, но не са за мен, 1500 лв за пералня, някой друг живот. Харесах си от евтините - Деу, колко е читаво не знам, вероятно е боклук, но то пък кой ли не е. Гледах и едни Амика, за парите си не са лоши, даже бих казал прилични.
Та моята класация е: 1. AEG; 2. Electrolux; 3. Gorenje (заради гаранцията); 4. Zanussi; 5. Amica